Filomen pisze:to mamy komplet, ksiegowej poszukuje na gwalt, mamy pewne kandydatury
to co dalej? bo ja szybka babka jestem
kiedy sie stowarzyszamy? moze mamy wysłac jakieś dane z dowodow czy cóś?
Filomenie

- zawiadamiam uprzejmie, że z tego co mi wiadomo to działalność statutowa "kociej chatki " raczej nie obejmie gwałtów księgowych- proponuję więc z ostrożności, żebyś im nie obiecywała jakichś wyjątkowych DODATKOWYCH atrakcji w zamian za miesięczne cit-y ani też bilanse

W każdym razie statuty , na których się zamierzam wzorować pisząc WASZ statut nic o świadczeniu usług w zamian za seks nie wspominają ( no, chyba że znajdę w necie statut "samoobrony" )
Jednym słowem: księgową (ego) pilnie potrzeba ZA DARMO choćby nawet miał sobie odliczyć tę usługę jako darowiznę - to chyba wszystko jedno ??? bo chodzi o to żeby " chatka" nic nie płaciła i żeby było legalnie t.j. zgodnie z prawem i nikt się nie czepiał.
Natomiast w sprawie przygotowania papierków do KRS od jutra się biorę do roboty. Na początek przedstawię Wszystkim Zainteresowanym na forum -co po kolei trzeba będzie uzgodnić . Myślę , że większość z założycieli robi to po raz pierwszy dlatego wskazane jest aby każdy etap przygotowań spokojnie przedstawić t.j. treść uchwał założycielskich - bo każdy z założycieli powinien wiedzieć na czym polega cała sprawa . Potem STATUT to jest wyzwanie, ale też trzeba zrobić ( ja) zapoznać się (WY) a potem musimy raz się spotkać w realu i to wszystko uchwalić oraz się podpisać osobiście. Jest trochę formalności z którymi wiążą się różne rygory, dlatego serdecznie odradzam załatwianie wszystkiego "na gwałt" - niestety - sprawy nie da się załatwić w opcji : "dzień dobry - chcieliśmy się zarejestrować ". pozdrawiam Gosia