NIE-ŚLEPY WHISKAS Antymon na wiecznym tymczasie ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 0:13 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Mogę się trochę poskarżyć? :| Srebrny kot jest niegrzeczny. Nie mówiąc już o stwierdzonym przeze mnie ADHD. Kradnie mi wszelki papier i robi w nim dużo dziurek. Kradnie żarcie. KAŻDE. Przed chwilą chciał mi zabrać w zębach mandarynkę. CAŁĄ. Nieobraną. O drożdżówce i obiedzie to już nawet nie wspominam. Nie mogę przynieść sobie do pokoju nic co by nadawało się do zjedzenia :crying: A ja tak lubię coś przegryźć przed komputerem. Szczególnie obiad :twisted: Teraz powoli się oduczam. Jak kota na chwilę zamknę samego w pokoju, to zaczyna się koncert jaki to kot jest biedny i za co go tak karają :roll: Już któryś raz z rzędu nagle stwierdził że coś go panicznie wystraszyło (np. człowiek się ruszył ;) ) i uciekając pozrzucał co się tylko dało. Co się nie dało też. Już kilka naczyń kuchennych zakończyło życie. Nieodnalezione szczątki spoczywają pod meblami. Nie można przy nim wyjąć więcej rzeczy niż tyle ile utrzyma się w powietrzu za pomocą dwóch własnych rączek. Czyli chcąc nie chcąc w moim pokoju panuje porządek :mrgreen: . Mniej więcej ;) Nadal mnie dusi w nocy i nad ranem. Po każdym "baranku" następuje romantyczne dziabnięcie zębiskami w policzek albo w podbródek :twisted: . Nawet rzucenie kotem pół metra dalej nie pomaga. Zawsze wraca :crying: Jest jak bumerang. Gania wszystko co się rusza i ma futro. Jest gorszy od Frotki :twisted: I jest uparty. BARDZO.

A ja nie jestem cierpliwa. :roll:

I co ja mam z tym stworzeniem zrobić? :rudolf:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro sty 27, 2010 0:16 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Pokochać? ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sty 27, 2010 0:40 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Ależ ja kocham! Tylko ostatnio mnie, delikatnie mówiąc, denerwuje to stworzenie ;)

PS: Przed chwilą ukradł mi (jednak :twisted: - nieupilnowałam) spory kawałek drożdżówki z białym serem i w całości wchłonął. :roll:
Spokojnie. Oddychaj głęboko :twisted: Aaaaaaaagrrr!!! 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro sty 27, 2010 8:59 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Policz do 10 ;)

A banerek Kofisi z podpisu możesz już odpiąć.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lut 04, 2010 18:04 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Popatrz na to pozytywnie, wiele kobiet wydaje fortunę na specyfiki do odchudzania, Tobie nawet pół kilo nadwagi nie grozi 8) - szczęściara

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Pt lut 05, 2010 13:04 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

:ryk: co racja to racja ;)

Piszę z Nałęczowa. Już czwarty dzień mnie nie ma w domu. W związku z tym Antymon w desperacji musiał... przyjść pomruczeć na kolana do swojego pana, przed którym czasem jeszcze w panice uciekał :twisted: Dwa dni temu z braku laku obcierał się o psa mrucząc. Później się przemógł i widać jak się to skończyło... :roll: :lol:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt lut 05, 2010 13:09 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Aleba pisze:Pokochać? ;)

Też tak uważam. Innego wyjścia nie ma! :ok:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pon lut 08, 2010 23:03 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

SSNSS (Srebrny Sposób Na Szczupłą Sylwetkę - przyp. red. 8) ) właśnie mi miauczy po drugiej stronie drzwi, że on też chce ten rosół i dlaczego ja go samego (z psem i jednym kotem) tam zamknęłam... właściwie to JA się sama zamknęłam we własnym pokoju przed upiornym koteczkiem :roll:

Po moim powrocie kot nadal obciera się o psa i nie ucieka od swego pana :mrgreen:
Ode mnie oczywiście też nie ucieka ;) Wykorzysta każdą okazję, żeby na mnie wleźć :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lut 09, 2010 15:03 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Srebrny Sposób na Szczupłą Sywlwetkę :ryk: :ryk: :ryk:
Hihihi, nie poddawaj się maleńki...
To niesamowite jakie postępy zrobił, dzięki wielkie za takie wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:

yooraskowo

Post » Czw lut 11, 2010 23:40 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

W sprawie płuc Antymonka:

Pogrubiłam, bo ważne :roll: Więc tak: Wyniki z dnia 31 stycznia mówią, że leukocyty wynoszą 28,00 (gdzie norma to 6,0 - 20,0), z oznaczeń biochemicznych: AIAT wynosi 123,0 (gdzie norma 20 - 107) , ALP wynosi 112,0 (gdzie norma 23 - 107). Reszta w normie (poza obniżoną glukozą - głodówka przed wynosiła ok. 8 godzin :roll: więcej nie chciałam, bo i tak miał problemy z wątrobą...)
Wyniki z dnia 03 grudnia 2009 (czyli odstęp 2 miesiące pomiędzy pobraniami krwi) ; leukocyty 27,00 ; AIAT 271,00 ; ALP 121,0. Reszta także tym razem w normie.

Od jutra antybiotyk :roll: Na 99% to stan zapalny spowodowany 'czymś' w płucach (dokładnie się nie dopytałam/nie zapamiętałam dziś :oops: ).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 04, 2010 22:00 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Antybiotyk jeszcze przez parę dni. Wyniki krwi dobre. Z badania kału wyszło że ma średnio liczną obecność candida sp. Brzuch mniejszy, aczkolwiek nadal widoczny i twardy. To by było na tyle.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob mar 06, 2010 21:45 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

O matko , wiecznie cośśśś. dajesz radę?

yooraskowo

Post » Sob mar 06, 2010 21:54 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Finansowo? Szczerze - nie :|

Szczególnie że w przyszłym tygodniu mam kastrację mojej Frotki i muszę kupić odpchlacz dla psa, bo się wiosna zaczyna...
Czeka mnie kolejne RTG płuc (no i bym zahaczyła też o jamę brzuszną) Antymona - minimum 50 zł za same płuca.
Pewnie kontrolną morfologię aby zobaczyć czy antybiotyk na pewno nie zepsuł bardziej wątroby (2 tyg. temu krew była w porządku).
No i usg brzucha...

I niestety na razie jestem zmuszona poodkładać te ważne rzeczy w czasie :?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon mar 08, 2010 22:53 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

*anika* pisze:Finansowo? Szczerze - nie :|

Szczególnie że w przyszłym tygodniu mam kastrację mojej Frotki i muszę kupić odpchlacz dla psa, bo się wiosna zaczyna...
Czeka mnie kolejne RTG płuc (no i bym zahaczyła też o jamę brzuszną) Antymona - minimum 50 zł za same płuca.
Pewnie kontrolną morfologię aby zobaczyć czy antybiotyk na pewno nie zepsuł bardziej wątroby (2 tyg. temu krew była w porządku).
No i usg brzucha...

I niestety na razie jestem zmuszona poodkładać te ważne rzeczy w czasie :?

Aniko, podaj numer konta.
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Wto mar 09, 2010 7:35 Re: NIE-ŚLEPY WHISKAS w DT, kto dosponsoruje krople do oczu?

Dzięki! :D :1luvu:
Już przesyłam.
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]