Lato w Tulinkowie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2024 23:14 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Mamy to! viewtopic.php?f=20&t=218625

Rozpowszechniać, gdzie się da! Juz nie moge się doczekać... pakowania. Tylko gdzie jest towar?! :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw sie 08, 2024 12:27 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Atta pisze:Mamy to! viewtopic.php?f=20&t=218625

Rozpowszechniać, gdzie się da! Juz nie moge się doczekać... pakowania. Tylko gdzie jest towar?! :mrgreen:

Leci, leci już :ok: Będziesz mogłą pomacać aby zachecic Klientów :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sie 08, 2024 13:39 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

alessandra pisze:
Atta pisze:Mamy to! viewtopic.php?f=20&t=218625

Leci, leci już :ok: Będziesz mogłą pomacać aby zachecic Klientów :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 09, 2024 16:55 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Potwierdzam: cienkie, nie trzeszczą w macaniu :ryk:

Atta

Post » Wto sie 13, 2024 8:26 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Cześć Cioteczki,jako że mam nareszcie jak zdjęcia wstawiać,przedstawiam najstarszego dzikuska ,którego dokarmiam,zdjęcie z okna,bo nie miałam aparatu będąc na ogródku
Obrazek
Obrazek

alessandra

Post » Wto sie 13, 2024 8:36 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

I Yorcio z rana :mrgreen:
Obrazek
I Nesti z wieczora
Obrazek
Dobrego dnia życzymy :kotek:
I na bazarek dla kotków Lidki zapraszamy
Mały z amputowanym ogonkiem choruje ,więc sytuacja trudna
viewtopic.php?f=20&t=218625

alessandra

Post » Wto sie 13, 2024 8:53 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

A ile dziczek liczy sobie wiosen? Stołówka w pięknych okolicznościach przyrody, naprawdę.
A Nesti to biały/ biało-bury kot, który nie domył się po spaniu na hałdzie węgla/ wylał na siebie dzbanek czarnej kawy/ inne? Bo wibryski białe... :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto sie 13, 2024 9:46 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

[quote="alessandra"]I Yorcio z rana :mrgreen:
Obrazek
I Nesti z wieczora
Obrazek
Dobrego dnia życzymy :kotek:
:201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 13, 2024 17:05 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Katia K. pisze:A ile dziczek liczy sobie wiosen? Stołówka w pięknych okolicznościach przyrody, naprawdę.
A Nesti to biały/ biało-bury kot, który nie domył się po spaniu na hałdzie węgla/ wylał na siebie dzbanek czarnej kawy/ inne? Bo wibryski białe... :wink:

Dziczka dokarmiam 10 lat,pojawił się jako dorosły,trudno powiedzieć,ale nie jest już taki żwawy jak jeszcze dwa lata temu .Już w zeszłym roku źle znosił upały..czasem właśnie tak sobie poleguje w ogródku,ale mieszka kilka bram dalej,tam ma budkę.Kiedys koty tu mieszkały,w budkach ogródkowych,ale odeszły..koty pamiętają,gdy się je krzywdzi i teraz ,choć jest znów spokojnie ,nie zamieszkają...
Nesti jest bardzo artystycznym kotkiem,tak jakby podszedł pod pędzel nieuważnego malarza :lol: ma białe maźnięcia na brzuchu także, pazurki białe, poduszeczki czarne i białe

alessandra

Post » Wto sie 13, 2024 17:26 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

A ten kotek pojawił się w kwietniu
Obrazek,oswojony,wyglądał mi na domowego,znalazłam ogłoszenie w parku z identycznym kotem,skontaktowałam się z ludźmi, przyszli i stwierdzili że to nie ten ,pokazali,że szukają krówki. to już drugi kot ,który im uciekł,a ci durnie nawet nie zauważyli ,że koty są różne a zdjęcie jest innego kota niż to ,co wywiesili w parku.
Obrazek

alessandra

Post » Śro sie 14, 2024 5:54 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Nasza dziczka Blanka też ma już 10+ lat i też coraz gorzej się trzyma :( Za jakieś 2 tygodnie minie 9 lat, od kiedy złapaliśmy ją do wycięcia, nie ma więc przynajmniej tego problemu.

Z tego, co piszesz, naprawdę wynika, że Nesti nie jest czarnym kotem, tylko chyba krówką?? Za bardzo tylko łaty się rozlazły ;) Fajnie :)

Beznadziejni ci ludzie :( Też ostatnio na fejsbuku w takiej grupie kociej z Lublina zaczęłam się za bardzo angażować i mam z tego tylko niesmak :( Ten kotek nie wygląda na zabiedzonego. Jeszcze... Choć u Ciebie na stołówce nie zmarnieje. Bardzo duża jest bezdomność, mimo edukacji od lat. Co jest nie tak z tymi ludźmi? :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro sie 14, 2024 17:27 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

alessandra pisze:Cześć Cioteczki,jako że mam nareszcie jak zdjęcia wstawiać,przedstawiam najstarszego dzikuska ,którego dokarmiam,zdjęcie z okna,bo nie miałam aparatu będąc na ogródku
Obrazek
Obrazek

E no, jaki bezdomny, skoro ma chatę z ogrodem? [i wypasione dupsko :lol: ]

Atta

Post » Śro sie 14, 2024 17:28 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

alessandra pisze:A ten kotek pojawił się w kwietniu
Obrazek,oswojony,wyglądał mi na domowego,znalazłam ogłoszenie w parku z identycznym kotem,skontaktowałam się z ludźmi, przyszli i stwierdzili że to nie ten ,pokazali,że szukają krówki. to już drugi kot ,który im uciekł,a ci durnie nawet nie zauważyli ,że koty są różne a zdjęcie jest innego kota niż to ,co wywiesili w parku.
Obrazek

:201427 :201422

Atta

Post » Śro sie 14, 2024 17:38 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

Katia K. pisze:Nasza dziczka Blanka też ma już 10+ lat i też coraz gorzej się trzyma :( Za jakieś 2 tygodnie minie 9 lat, od kiedy złapaliśmy ją do wycięcia, nie ma więc przynajmniej tego problemu.

Z tego, co piszesz, naprawdę wynika, że Nesti nie jest czarnym kotem, tylko chyba krówką?? Za bardzo tylko łaty się rozlazły ;) Fajnie :)

Beznadziejni ci ludzie :( Też ostatnio na fejsbuku w takiej grupie kociej z Lublina zaczęłam się za bardzo angażować i mam z tego tylko niesmak :( Ten kotek nie wygląda na zabiedzonego. Jeszcze... Choć u Ciebie na stołówce nie zmarnieje. Bardzo duża jest bezdomność, mimo edukacji od lat. Co jest nie tak z tymi ludźmi? :(

W naszym bloku starsi ludzie mieli dwa, bo to dla wnuka, gdy przychodzi [córka nie bardzo moze sobie pozwolić na taki obowiązek przy swoim rytmie pracy]. Ale! zrobili z nich koty wychodzące, a raczej błąkające się po osiedlu i też korzystały z naszych stołówek. Najpierw zachorował ten młodszy bieluch. Gdy odszedł, to wywalili z domu tego starszego burego 8O Nauka dla wnuka konkretna: będziesz niepotrzebny, stary to też cię będe mógł usunąć z domu [zawsze mi to przychodzi na myśl]. Buras stał się bezdomnym, ale najwiecej bytował w okolicy swojej klatki, kazdy wiedział czyj to kot. Teraz przy tak drastycznej wycince lasu listy idą do ludzi, bo ich młode muszą cos jeść. Buras został zaatakowany, pogryziony, amputowano mu ogon i na czas rekonwalescencji zabrali go do domu. Po czym znów się wałęsa, bo go wywalili. Po olerę ratować i wypychać ponownie na śmierć?
Powiedziałam ich córce,że jeśli kota żadne z nich nie weźmie to niech zawiozą do schroniska. Okazało się, że ona chciała już wcześniej zabrać do siebie przynajmniej jednego to rodzice się nie zgodzili :o Ale głodzić koty było dla nich w porządku. Kupowali po 1 saszetce 85g typu kityket :evil:
Z ludźmi jest coś mocno nie tak!

Atta

Post » Śro sie 14, 2024 17:41 Re: Tulinkowy Magiczny Świat..

alessandra pisze:I Yorcio z rana :mrgreen:
Obrazek

W satynowych fałdach pościeli nie widac moich fałdek, prawda? :mrgreen:

Potrafi pozować :ok:

Atta

[poprzednia][następna]