Moje tymczasy - już 6.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 15, 2009 7:47 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

To ja podniosę cudeńka. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 15, 2009 13:22 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Cudeńka jakos nie mogą się dogadać - Kubuś Mruczuś warczy wściekle na dziewczynki (Pusię i Murzynkę), one się boją, zeby je wypuścic z łazienki do jednego pokoju, muszę Mruczusia zamykac w w drugim. Ojej, myślałam, ze się polubią, są w tym samym wieku i wszystkie chciałyby się bawić!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 18, 2009 21:52 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Polubiły się kotki?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lis 20, 2009 23:20 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Nie, kotki nadal boją się Mruczusia, więc muszę dzielić mieszkanie na pół. Najbiedniejsze są te rezydentki, które akurat zostaną z Mruczusiem, bo on na nie BRYKA. :twisted: W przyszłym tygodniu dziewczynki jadą na sterylkę do Ani CC.
Była jedna pani ogladać Mruczusia, było tez jedno małzeństwo zainteresowane Pusią i Murzynką, ale niestety wszyscy zrezygnowali, chociaż domki fajne. Cóż, moje tymczasy nie prezentują się szczególnie "chodliwie" no i są już podrostkami, więc muszą czekac cierpliwie. :(
Swoją drogą jestem dumna z dziewczynek, bo podczas prezentacji grzecznie dawały się brać na ręce i głaskać. W ogóle Murzynka mnie zaskakuje, wyraźnie polubiła człowieka, nawet już mruczy przy głaskaniu. Pusia mruczy od samego początku, ale jest bardzo płochliwa, boi się, chowa. W łazience obie kotki czują się pewnie, ale jak wypuszczam "na pokoje", to pomimo zamkniętego w drugim pokoju Mruczusia Puśka przede mną zwiewa. Za to Murzynka nie ucieka, daje się pogłaskać. Generalnie koteczki są słodkie. :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 21, 2009 21:46 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

jak to niechodliwe :evil: . Piękne koteńki Jolu masz :1luvu: . A że się boją troszkę nowych Dużych... - toż to na miłość kota trzeba sobie zapracować! Szkoda, bardzo mi przykro, że się wycofały domki. Przecież wiadomo, że jak kocio w swoim domku będzie to zaufa i nie będzie taki płochliwy. Że to teraz przez tę izolację tak mniej pewnie się czują i w ogóle. ech.... trzymam kciuki :ok:
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 8:43 przez boniantos, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lis 21, 2009 22:11 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

A ja dzisiaj widziałam koteczki u Joli 8)

Nie martw sie Jolu, bo one znajdą ten właściwy domek, któremu nie będzie przeszkadzać to, że nie są już maluszkami tylko podrostakami.
Koteczki są zdrowe, przyjazne, miziaste i śliczne, - czego chcieć więcej? :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lis 22, 2009 23:54 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

rybciu, kasiu86 - dziękuję za dobre słowo i pociechę :D Ja też mam nadzieję, że ktoś się w koteczkach zakocha. :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 23, 2009 20:16 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Dziś dzięki andorce ( :1luvu: :1luvu: ) Pusia i Murzynka pojechały do Ani CC, ale tylko Pusia na sterylkę, bo Murzynka nagle rano zrobiła się chora, u weta miala 40 st. goraczki, więc sterylka ją ominie tym razem. Dostała przeciwgorączkowe, antybiotyk i jutro wróci z Pusią. Martwią mnie te jej częste stany goraczkowe. Oby to był tylko nawrót kk... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 23, 2009 21:58 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

nie martw się Jolu, pewnie przewidziała twoje plany i nie uśmiecha jej się kaftanik. Kciuki za zdrowe Kubusi i szybciutką rekonwalescencję Pusi :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon lis 23, 2009 22:10 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Dobrze by było zrobić jej badanie krwi, bo tak gorączka to jest niepokojący objaw, bynajmniej dla mnie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lis 23, 2009 22:54 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Nie to żebym się czepiała, ale Jola próbowała wydać mi tylko jednego kota na sterylkę ;)

Koty spakowane w transporterze, chwilka rozmowy przed moim wyjściem, łapię za transporter, a on jakiś taki... lekki... :?: No to zaglądam przez kratki, a tam jako żywo tylko jeden kot 8O :roll: Jola się zarzeka, ze pakowała dwa :!:
okazało sie, ze Pusia skorzystała z niedomknięcia transportera i zwiała przed zapakowaniem Murzynki :ryk:
Nastąpiły poszukiwania w mieszkaniu, bo oczywiście panna się zdematerializowała, odsuwanie mebli i inne takie atrakcje... po kilkunastu minutach polowania Jola ją złapała i zapakowała. We dwie sprawdzałyśmy czy transporter dobrze zamknięty :roll:

W sumie dobrze, że w moim dzisiejszym niezbyt dobrym stanie ducha zauważyłam "niedobór" w transporterze u Joli w domu, a nie np. wysiadając przed lecznicą, bo bym padła na zawał, że zgubiłam kota w zamkniętym samochodzie po drodze.

jedyne co musze pochwalić, że panienki po drodze nawet nie pisnęły - grzeczne dziewczynki :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 23, 2009 23:03 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

andorka pisze:Nie to żebym się czepiała, ale Jola próbowała wydać mi tylko jednego kota na sterylkę ;)

W sumie dobrze, że w moim dzisiejszym niezbyt dobrym stanie ducha zauważyłam "niedobór" w transporterze u Joli w domu, a nie np. wysiadając przed lecznicą, bo bym padła na zawał, że zgubiłam kota w zamkniętym samochodzie po drodze.

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 25, 2009 19:33 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

No, ale była jazda z tym łapaniem Pusi... Swoją drogą nie wyobrażam sobie, jak ona się mogła przecisnąc przez tę szparę w zamkniętym (z jednego boku klapy) transporterze :roll:
Pytałam Anię Zmienniczkę o testy, ale powiedziała, że na razie będziemy obserwować.
Pusia czuje się nieźle po sterylce, Murzynka wróciła od weta zdrowa i chętna do szaleństw. Za to Kubus miał wczoraj gorączkę i musiałam mu dać leki - tj. próbowałam... Coś tam chyba połknął i za parę godzin był juz chętny do szaleństw. Separuję go dzis od kotek, żeby Pusia mogła spokojnie dojśc do siebie po sterylce.
Wieczorem Murzynce chyba znowu wzrosła temperatura... Muszę podać leki, ale już widzę jaki będzie protest. Oby chociaż trochę połknęła!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 27, 2009 8:11 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Jolu, widzę, że szpitalik prowadzisz ;)
Czy wiadomo jak Maksiowi w nowym domku? Poszedł do zakoconego domku czy będzie jedynakiem? Są jakieś wieści?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lis 27, 2009 9:27 Re: Maksio już w domku, tymczasy juz inne, ale nadal 3!

Jola pisała ze Maksiu jest jedynakiem. :wink:

Jak koteczki się czują?
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]