Gliwice.Murzynek już w DS. Następny czarny mały grzdylek:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 12, 2009 18:17

Czekamy :roll:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt cze 12, 2009 20:15

wróciłam właśnie z Zielonki. Czaruś jest :1luvu:
dziękujemy za wszelkie rady i dobre słowa!!! plus za wyprawkę, którą już w połowie pożarł :)

dobrze się składa bo u nas też dajemy suche RC i czasem saszetki Bzykowi więc zmiana pożywienia nie będzie gwałtowna dla Koteczka.

Miziaczek trafił do pokoju mojej młodszej siostry i ma go do całej dyspozycji. transporterek otwarty ale woli siedzieć pod łóżkiem lub na najniższej półce regału. rzeczywiście jest bardzo przestraszony, zdenerwowany...taki stres w końcu. Mam nadzieję że wyczuwa że to jego ostatni domek gdzie będzie miał pełną miseczkę, cieplutki kąt ale przede wszystkim i co najważniejsze ogrom miłości. Bo u nas w domu zwierzę jest członkiem rodziny i nie to nie byle jakim... :wink:

Czaruś-Miziak już został obdarowany obróżką (elastyczną dla jego bezpieczeństwa) wraz z numerkiem. Bzyk bardzo chciał się przywitać ale Miziaczek powiedział że jet jeszcze zdecydowanie za wcześnie więc został wyproszony za drzwi z czego się nie ucieszył nic a nic. Pies siedział pod drzwiami pokoju czując że za drzwiami omija go coś bardzo radosnego.

Właśnie miałam telefon od Mamy że Miziaczek do niej wyszedł jak weszła do pokoju i nawet wskoczył na łózko :lol: jak na razie był bardzo cichutki ale my uwielbiamy głośne gadające koty więc czekamy aż się rozbryka. Teraz najważniejsze aby przyzwyczaił się i przywiązał do wszystkich domowników bo zanim to nie nastąpi nie można mu pozwolić wyjść na dworek.

na razie jeszcze nie było sioo i qpki (ma benka zbrylającego, mam nadzieję że mu podpasuje)

dziekujemy Wam ogromnie i zapraszamy do mojego wątku gdzie postaram się donosić rónież o dalszych postępach.

jak tylko kochany Miziaczek-Czaruś się ośmieli zrobimy zdjątka.
cóż muszę uciekać...Szarak siedzi mi na biurku przed ekranem i przypomina że cały dzień siedział sam a ja tylko komputer i komputer od wejścia... także wybaczcie musze dopieścić moje kocie dzieciątka :wink:
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Pt cze 12, 2009 20:26

mms z ostatniej chwili...przytulanki i mizianki z moją siostrą na łóżku. podobno już śpi przytulony z nią i szczęśliwy po głaskach :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt cze 12, 2009 21:22

chyba kroi się upojna nocka :)

Obrazek

(moja sister z Miziaczkiem)
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Pt cze 12, 2009 21:48

O matko, właśnie weszłam i zobaczyłam :D
To aż tak? :ryk:
No wiedziałam, że to miziak nad miziaki ale nie spodziewałam się, że już w pierwszą noc mnie zdradzi :ryk: :love: :smiech3:

No wprost nie wiem co mam napisać :D :oops:
Chyba jestem zazdrosna :D :D :D 8)

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt cze 12, 2009 21:55

Czy ja mogę to zdjęcie na bloga? Mogę, mogę? :D :D :D

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob cze 13, 2009 5:56

faktycznie błyskawicznie... no no no... 8O
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob cze 13, 2009 8:55

Fotki cudne :love:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob cze 13, 2009 9:20

Amanda_0net pisze:Czy ja mogę to zdjęcie na bloga? Mogę, mogę? :D :D :D

jasne czemu nie!
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Sob cze 13, 2009 9:28

Amanda_0net pisze:O matko, właśnie weszłam i zobaczyłam :D
No wiedziałam, że to miziak nad miziaki ale nie spodziewałam się, że już w pierwszą noc mnie zdradzi :ryk: :love: :smiech3:

ja tez byłam zaskoczona bo jak próbowałam wchodzić do pokoju był megaa zaniepokojony, nie chciał wychodzić. musiałam wyciągać go na siłę spod łóżka, wtedy trochę prosił o pieszczotki ale za 2 minutki uciekał pod łóżko.
moja siostra wróciła jak już mnie nie było w Zielonce...i proszę czarownica jakaś!!!!!!
podobno po pół godzince miał dosyć takiego bliskiego przytulania i poszedł w nogi (ale wciąż na łózku!!!!) i już nie dał się dotknąć, drapał i był niezadowolony. ale zmienność nastroju!!!

nie wiem jeszcze jak po nocce...czy był jakiś urobek w kuwetce? czy spał na łóżku???ale dam znać!!!!

chyba idzie dobrze!!! tylko jak zareaguje na resztę zwierzakowej bandy???
myślimy o przedstawieniu mu Bzyka jutro...myślicie że to nie za wcześnie? dodam że Bzyk nie jest ani trochę agresywny. gdy jakiś kot pojawia się u nas na podwórku nigdy go nie goni, wręcz często przychodzi na podwórko z jakimiś kocimi kuplami - siedzą razem i bawią się :)
obawiam się troszkę psa. bo on jest bardzo energiczny (jak to jamnik) ale również jest to spowodowane chęcią zabawy, dotknięcia, liźnięcia...zero agresji... tylko kota może się przestraszyć bidulek...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Sob cze 13, 2009 11:12

Idula pisze:
Amanda_0net pisze:Czy ja mogę to zdjęcie na bloga? Mogę, mogę? :D :D :D

jasne czemu nie!

Dziękuję :D :D :D

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob cze 13, 2009 11:17

w nocy było siooo i to bardzo dłuuuugieeee siooooooooo :)
teraz bawi się na łóżku z moją Mam i ją to gryzie to drapie :)

sam nie wyszedł spod łóżka ale wyciągnięty na siłę był szczęśliwy okazanym zainteresowaniem :)

chyba jutro poznajemy Bzyczka :)
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Sob cze 13, 2009 11:17

Idula pisze:
Amanda_0net pisze:O matko, właśnie weszłam i zobaczyłam :D

ja tez byłam zaskoczona bo jak próbowałam wchodzić do pokoju był megaa zaniepokojony, nie chciał wychodzić. musiałam wyciągać go na siłę spod łóżka, wtedy trochę prosił o pieszczotki ale za 2 minutki uciekał pod łóżko.
moja siostra wróciła jak już mnie nie było w Zielonce...i proszę czarownica jakaś!!!!!!
podobno po pół godzince miał dosyć takiego bliskiego przytulania i poszedł w nogi (ale wciąż na łózku!!!!) i już nie dał się dotknąć, drapał i był niezadowolony. ale zmienność nastroju!!!

nie wiem jeszcze jak po nocce...czy był jakiś urobek w kuwetce? czy spał na łóżku???ale dam znać!!!!

chyba idzie dobrze!!! tylko jak zareaguje na resztę zwierzakowej bandy???
myślimy o przedstawieniu mu Bzyka jutro...myślicie że to nie za wcześnie? dodam że Bzyk nie jest ani trochę agresywny. gdy jakiś kot pojawia się u nas na podwórku nigdy go nie goni, wręcz często przychodzi na podwórko z jakimiś kocimi kuplami - siedzą razem i bawią się :)
obawiam się troszkę psa. bo on jest bardzo energiczny (jak to jamnik) ale również jest to spowodowane chęcią zabawy, dotknięcia, liźnięcia...zero agresji... tylko kota może się przestraszyć bidulek...

Hmmm u mnie nie drapał nigdy, czasami łapał łapkami żeby się bawić, ale nigdy mnie nie udrapnął. Jak miał za dużo pieszczot to sobie szedł po prostu a ja go nie przytrzymywałam. Dlatego też próbowałam mu pazurki poobcinać bo ma długie i ostre. Udało mi się tylko w jednej łapce :wink:
Co do zapoznawania się z resztą towarzystwa to myślę, że koty można, ale z psiakiem była bym bardziej ostrożna, nie wiem, czy się nie wystraszy.Niech najpierw zapozna się z zapachem, może jakiś kocyk pieska dać mu do pokoju czy co? Sama nie wiem. Niech próbują, najwyżej. Same będą widziały reakcję Miziaczka. Powodzenia za dokacanie i dopsianie :D :ok: :ryk:
I zdjęcia,zdjęcia. Dużo zdjęć :smiech3: :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob cze 13, 2009 11:19

Idula pisze:w nocy było siooo i to bardzo dłuuuugieeee siooooooooo :)
teraz bawi się na łóżku z moją Mam i ją to gryzie to drapie :)

sam nie wyszedł spod łóżka ale wyciągnięty na siłę był szczęśliwy okazanym zainteresowaniem :)

chyba jutro poznajemy Bzyczka :)

To super.On wie do czego służy kuwetka, tylko się wstydził pierwszy raz :oops: :lol: 8)

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob cze 13, 2009 11:57

podobno w ten sposób ją zaczepia do zabawy, łapiąc łapeczkami przednimi, ale tez wysuwając pazurki. u Ciebie pewnie miał jakie s zabawki... Bzyk nie jest już zainteresowany żadnymi zabawkami więc nic tam nie ma. wcześniej kompletnie o tym nie pomyślałyśmy...jutro muszę zawieść piłeczki i myszki :)
Obrazek Obrazek

Idula

[poprzednia][następna]