Jak wspaniale, że Blusik ma dom

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dora1020 pisze:jesli ktos by chcial zadzwonic do tego pana ze Strazy i zapytac o ta interewncje,podam na pw numer tel.
dora1020 pisze:Dziekuje Tyska za wstawienie paragonow![]()
za 80zl kupilam potrzebne rzeczy na zrobienie budek dla kotkow.
3 gotowe,ze styropianu budki wyslala mi Praksela,za co bardzo jej dziekujereszte robie sama,bo potrzeba mi jak na razie 7 budek.
Za 45zl kupilam saszetki w Biedronce,bo nie mam juz czym karmic kotkow.
dora1020 pisze:Dziekuje Arcanie za oglasznie Blusika i zrobienie wizyty pa
Ewa.KM pisze:dora1020 pisze:Dziekuje Tyska za wstawienie paragonow![]()
za 80zl kupilam potrzebne rzeczy na zrobienie budek dla kotkow.
3 gotowe,ze styropianu budki wyslala mi Praksela,za co bardzo jej dziekujereszte robie sama,bo potrzeba mi jak na razie 7 budek.
Za 45zl kupilam saszetki w Biedronce,bo nie mam juz czym karmic kotkow.
Dora zamiast karmę w Biedronce, która jest wypchana zbożami i nie wiadomo czym tam jeszcze a miesa ma tyle co kot napłakał, kup taniego miesa typu serca, nerki czy nawet karkówka wyjdzie ci taniej niż karma w Biedronce. U mnie okrawki z piersi kurczaka, tj. surowe mieso ze skórą, ale takie całkiem przyzwoite, miesa więcej niż skóry jest w sklepie mięsnym po dwa złote za kilogram. Zreszta fachowcy od karmienia nawet zalecają nie karmic czystym jiesem tj filetami tylko takim ze skórami, scięgnami itp. Dr Jodkowska najlepszy zwierzęcy stomatolog tłumaczyła mi kiedyś, że mięso najgorsze dla człowieka jest najlepsze dla kota bo tylko wtedy jak musi gryżc i żuć czyści sobie zęby. Z indyka np. ja kupuje celowo golonki i skrzydła, żeby miały co gryźć. Oczywiście kosci wykraiwuję, ale już skrzydełka czy żoładki z kurczaka koty dostają w całości.
Użytkownicy przeglądający ten dział: DanielGek, Google [Bot], muza_51 i 96 gości