a było to tak - weszła Kinnia do lasu ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 23:48 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Kinnia nie panikuj.
Akcję Kamasutra diabli wzięli, bo dopadła mnie jakaś parszywa wirusówka i od piątku mieszkałam w łazience. Niech to szatan opluje obficie !
Ja decyzję w sprawie Niuńka podjęłam. I nie ustąpię. Ten kot musi żyć.
Na kocią staruszkę Kasię, która nigdy nie miała domu, czekałam dwa miesiące - to i tu postawię na swoim. Czas goni.
Jutro ślubne szczęście zjeżdża do mnie tj. do mojej mamy.
Kciuki potrzebne.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto lis 19, 2013 6:12 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

:ok: :ok: za Niuńka i siłę przekonywania Błękitnego.Irysa :1luvu: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 19, 2013 8:54 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

W sprawie Morfeusza - pani, która jako jedyna :evil: odpowiedziała na ogłoszenie rzekła tak :
wszytskie inne koty też piękne, ale ona zaczeka na wieści co z Morfeuszem , bo jej się właśnie TEN podoba.
Ma już dwie biało bure kotki - około 3-4 letnie.
Nie wiem tylko jak długo będzie czekać i czy w międzyczasie nie znajdzie innego kota, wiecie jakie jest życie.

Nic to.

Koty będę ogłaszać nawet rok jak będzie trzeba, ogłoszenia odświeżam.
Zyzio i Dyzio - zero odzewu, nie rozumiem 8O bo to naprawdę duet jak marzenie i w parze wyglądają jak cacuszka.
Osobno też. :mrgreen:
Milka - też cisza ogłoszeniowa do tej pory od czasu jednej Pani, która nie chciała zabezpieczać okien, zero pytających. :?

Wiecie co … jak się ogłasza "persopodobne" to jest wejść nawet około 900-set i mnóstwo pytających, z tym że około 99% to
delikatnie rzecz biorąc infantyle ludzkie by nie rzec imbecyle ! więc i tak odpadają.
Przy europejskich - dachowcach mamy wejść po kilka , w porywach kilkadziesiąt ( po dłuższym czasie ) oraz pytających liczonych na palcach jednej ręki.

Nic to.

Upierdliwi ogłoszeniowcy muszą w końcu odnieść "sukcesa" .
Urwał nać :twisted:
Przepraszam uprzejmie za nać i za urwał. :wink:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lis 19, 2013 10:02 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Monika_Krk pisze:W sprawie Morfeusza - pani, która jako jedyna :evil: odpowiedziała na ogłoszenie rzekła tak :
wszytskie inne koty też piękne, ale ona zaczeka na wieści co z Morfeuszem , bo jej się właśnie TEN podoba.
Ma już dwie biało bure kotki - około 3-4 letnie.
Nie wiem tylko jak długo będzie czekać i czy w międzyczasie nie znajdzie innego kota, wiecie jakie jest życie.

Moniś a na co Ona chce czekać?
Orfi w przyszłym tygodniu ma rtg, ale nie przypuszczam, żeby w związku z nim zaszły w jego życiu jakieś spektakularne zmiany.
Orfeuszek ma się świetnie. Biega, skacze, wariuje, zachowuje się zupełnie normalnie.
Dostosowanie mieszkania do jego potrzeb - przy odrobinie chęci nie sprawi nikomu problemu.
Jest bezproblemowy w obsłudze.
I najważniejsze:
Jest kotem IDEALNYM!
Jak babcię kocham!
Gdyby nie to, że swoje kocham ponad życie i gdybym była spaczona umysłowo, to swoje oddałabym w piguły i zostawiła TYLKO JEGO!
Orfi jest najbardziej rozkosznym, rozgadanym, proludzkim, miziastym kotem, jakiego w życiu spotkałam!
Żaden nie przytula się tak jak on, nie przybiera pozycji takich, jak on, nie gada tak, jak on, nie łazi za człowiekiem tak, jak on.
On został stworzony do kochania!
Jak ktoś nie wierzy, to zapraszam do nas na kawę/herbatę/piwo/wino (niepotrzebne skreślić). Po pięciu minutach nie będziecie chcieli bez niego wyjść.

Ale...
Nie wiem, czy rzeczona pani przeszła by PA... :twisted:
Bo małż Orfeusza kocha i nie odda do domu, który nie będzie lepszy od naszego.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto lis 19, 2013 12:56 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

[quote="Monika_Krk"]

Wiecie co … jak się ogłasza "persopodobne" to jest wejść nawet około 900-set i mnóstwo pytających, z tym że około 99% to
delikatnie rzecz biorąc infantyle ludzkie by nie rzec imbecyle ! więc i tak odpadają.
Przy europejskich - dachowcach mamy wejść po kilka , w porywach kilkadziesiąt ( po dłuższym czasie ) oraz pytających liczonych na palcach jednej ręki.[quote]

8O a ja zawsze pampersy uważałam za najbrzydsze stworzenia z rasowych ...ale ja się na ludziach nie znam :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 19, 2013 14:26 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

alessandra pisze:
8O a ja zawsze pampersy uważałam za najbrzydsze stworzenia z rasowych ...ale ja się na ludziach nie znam :wink:

Nie ma brzydkich kotów - nie istnieją takowe dla mnie. :twisted:
Małe ,duże, grube, chude, łyse i ofutrzone każdego koloru i wzoru , plaskate bądź nie - wszystkie są cudowne !

Podpisano

Nieanonimowy Kotoholik .

Obrazek

PS

Zosik wysłałam Ci priv.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto lis 19, 2013 14:42 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Zosik pisze:...
Bo małż Orfeusza kocha i nie odda do domu, który nie będzie lepszy od naszego.

Zosik :1luvu:
i Zosikowy Małż :1luvu:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto lis 19, 2013 18:14 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

No i już!
Zadzwoniłam do przychodni zapytać, czy przyjmą mnie w tym tygodniu na rtg i okazało się, że jak mnie pasuje termin, to im nie, a jak im pasuje, to dla mnie godzina jest nie do przyjęcia.
Jedyny wspólny termin - dzisiaj o 17.
No to wybiegłam z pracy i popędziłam.
W ten oto sposób wykonaliśmy dzisiaj rtg, najedliśmy się oboje strachu i przedstawiamy jak sprawy wyglądają.

Kręgosłup jest przepiękny. Nie widać ani poszerzenia przestrzeni międzykręgowej, ani zwężenia, wszystko wygląda prawidłowo.
Odkryliśmy natomiast złamanie mostka.
Wygląda to na dość stary uraz - w sensie taki, który już się zrósł. Wet obstawia kopnięcie od dołu - tak to wygląda, chociaż nie musi tym być.
Mówi, że jeżeli nie sprawia mu to bólu, ani kłopotów z oddychaniem - nie wolno tego ruszać. Bo i co? Otwierać i prostować?

Wklejam zdjęcia rtg - mam nadzieję, że mnie mod nie prześwięci za rozmiar zdjęć.
Widać tam wyraźnie złamany mostek, ale widać też śliczny kręgosłup.
Jutro jadę z łazienkowym Wenszem na szczepienie, to zawiozę jeszcze te zdjęcia do drugiego weta, co by spojrzał i powiedział coś od siebie.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto lis 19, 2013 18:14 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto lis 19, 2013 18:15 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto lis 19, 2013 21:13 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

o ku..... :evil: :evil: :evil:
to wiele wyjsnia :evil:

Zosik poproszę o zdjęcia rtg na mail - tez chcę skonsultować sprawę

i muszę zwolnić bo mam znów ostrą napinkę :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto lis 19, 2013 23:27 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Dziewczyny, chyba jest dobrze. Do jutra :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro lis 20, 2013 0:04 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Blekitny.Irys pisze:Dziewczyny, chyba jest dobrze. Do jutra :)

Obrazek Yuuupiii… to w takim razie : chyba jest super !!! :D

Monika_Krk

Post » Śro lis 20, 2013 10:46 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

Kinnia pisze:o ku..... :evil: :evil: :evil:
to wiele wyjsnia :evil:

Zosik poproszę o zdjęcia rtg na mail - tez chcę skonsultować sprawę

i muszę zwolnić bo mam znów ostrą napinkę :evil:

Zdjęcia możesz zapisać sama, prawym przyciskiem myszy klikasz na nie wyżej i zapisujesz :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lis 22, 2013 20:47 Re: Niuniosław "prawiezmartwychwstały" pilnie szuka DT

nic nowego nie napiszę - jest jak było

Jasiek idzie do przeglądu - zobaczymy jak sprawy wyglądają, maja się i jak chłopak sobie radzi "organicznie""

Błękitny Irysie jesteś niesamowita. Po prostu niesamowita.
Dziękuję.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]