WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 11:18 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Hop, hop... skończyłam ogłoszenia na 50 portali.
Czy przyszły linki do aktywacji?
Kciuki za kosmatego.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto gru 18, 2012 11:25 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

sroka7 ma teraz utrudniony dostęp do netu.Na pewno się odezwie.Zosiu, dziękuję :1luvu: , oby coś z tego wyszło, bo tak mi już żal tego kota.Wciąż przenoszony, wciąż nerwowo wokół niego, niezbyt dobrze to wpływa na jego psychikę.Wiem, że przyczyny są obiektywne, ale taka jest prawda.Kotu potrzebny jest cierpliwy dom już na stałe i wtedy na pewno wszystko się ułoży.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 18, 2012 11:29 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Ewo, próbować trzeba, gwaranci nigdy nie ma, a kociasty (jak wszystkie zresztą) zasługuje na dom po tych poniewierkach.
Pytam tylko, bo część ogłoszeń idzie bezpośrednio z mojego konta (a część wymaga aktywacji, link do aktywacji został wysłany na mail, który mi podałaś, Sroki chyba...) Mam nadzieję, że jakoś dokona aktywacji mimo trudności z dostępem.

I trzymamy kciuki.

U nas kompletycznie zasypało śniegiem, to na zmianę ćwiczę mięśnie palców na kompie i mięśnie ramiopn przerzucając śnieg.

Za kociastego :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto gru 18, 2012 11:33 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Na pewno Agnieszka to zrobi, zależy jej bardzo na domku dla Hansa.Strasznie długo już trwają te jego peregrynacje.Zdjęcia są prześliczne, to zwiększa jego szanse.

ewar

Post » Wto gru 18, 2012 11:44 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Tak, rzeczywiście zdjęcia są urokliwe. Ja sobie coś wybrałam, niektóre skadrowałam... Może los się do niego uśmiechnie.
Już tężeje powoli od tego maratonu ogłoszeniowego... ale warto...
To ma sens.
Szczególnie, że ewar dzielnie teksty produkuje.
Ech, trzymam kciuki i już się nie mądrzę. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto gru 18, 2012 21:45 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Mam nadzieję, że ktoś rudaska wypatrzy, bo szkoda mi go tak samego trzymać z kolei też jego sytuacja na święta jest b niepewna, bo nie wiem czy koleżanka będzie mogła do niego chodzić, a mój przejazd do wro w celu nakarmienia go to koszt 60 zł + 3,5 godz spędzonej w trasie, bo niestety jak autem muszę jechać, bo trzeba też do pracy chodzić, nawet w weekendy...

Co do linków to wszystko co mi przyszło na mail wczoraj aktywowałam w nocy.Teraz czekam na kolejkę ludzi ustawiającą się po kiciusia!

Dzisiaj Magda była u Rudaska - miział się, ale bardzo chciał wyjść na mieszkanie, więc troszkę go puściła, zęby pozwiedzał, no i potem był w nieco lepszym nastroju. Jemu już chyba bardzo doskwiera zamknięcie w samotności w jednym pomieszczeniu...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto gru 18, 2012 22:57 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Będę trzymać kciuki za powodzenie kociastego. Każdy kiedyś znajdzie swój dom, ale on go potrzebuje na teraz :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro gru 19, 2012 11:19 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

sroka7 pisze:Mam nadzieję, że ktoś rudaska wypatrzy, bo szkoda mi go tak samego trzymać z kolei też jego sytuacja na święta jest b niepewna, bo nie wiem czy koleżanka będzie mogła do niego chodzić, a mój przejazd do wro w celu nakarmienia go to koszt 60 zł + 3,5 godz spędzonej w trasie, bo niestety jak autem muszę jechać, bo trzeba też do pracy chodzić, nawet w weekendy...

Co do linków to wszystko co mi przyszło na mail wczoraj aktywowałam w nocy.Teraz czekam na kolejkę ludzi ustawiającą się po kiciusia!

Dzisiaj Magda była u Rudaska - miział się, ale bardzo chciał wyjść na mieszkanie, więc troszkę go puściła, zęby pozwiedzał, no i potem był w nieco lepszym nastroju. Jemu już chyba bardzo doskwiera zamknięcie w samotności w jednym pomieszczeniu...

Miział się okropnie, stęskniony głaskania to widać ... ewidentnie ma dość zamknięcia :(
wypuszczony na mieszkanie, zwiedzał wszytsko i przy tym "gadał" cały czas :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Czw gru 20, 2012 6:12 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Nikt nie dzwoni w sprawie Hansa?

ewar

Post » Czw gru 20, 2012 21:30 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Z tego, co wyczytałam na FB, to Hans ma jechać do Warszawy po świętach :)
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Czw gru 20, 2012 22:15 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

bodzia_56 pisze:Z tego, co wyczytałam na FB, to Hans ma jechać do Warszawy po świętach :)

:ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw gru 20, 2012 22:19 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Czymamy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw gru 20, 2012 22:20 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

ewar pisze:Nikt nie dzwoni w sprawie Hansa?

Niestety nie było ani jednego telefonu w jego sprawie do tej pory.

bodzia_56 pisze:Z tego, co wyczytałam na FB, to Hans ma jechać do Warszawy po świętach :)

Jeśli chodzi o warszawę, to jest opcja DT dla niego, ale ewentualnie trzeba znaleźć transport, który będzie najprawdopodobniej po Świętach właśnie - stąd takie wieści.

A właśnie wczoraj dobra dusza napisała mi wiadomość (którą dopiero niedawno przeczytałam), że byłby może opcja domku na wsi dla niego, takiego azylku dla dzikusków powiedzmy, z 2 innymi kotami, i szczerze mówiąc poważnie ją rozważam, ze względu na jego zachowania u viris, bo nie wiem czy taka sytuacja się już nigdy nie powtórzy.

No zobaczymy, na te chwilę nie chcę niczego zapeszać, ale myślę, że to byłaby fajna opcja dla niego, zwłaszcza, że on na mizianki przychodzi wtedy, kiedy sam ma na to ochotę, więc wymaga cierpliwych opiekunów, a też w końcu miałby stabilizację i skończyłaby się jego tułaczka i niepewność, tym bardziej, że jest ogłaszany w sumie od czasu złapania i ani razu nikt o niego nie pytał,raz tylko Wrokotki podesłały Panią, ale się rozmyśliła.
Obrazek

sroka7

Post » Czw gru 20, 2012 22:23 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

sroka7 pisze:

Jeśli chodzi o warszawę, to jest opcja DT dla niego, ale ewentualnie trzeba znaleźć transport, który będzie najprawdopodobniej po Świętach właśnie - stąd takie wieści.

Takiego smsa dostałam od Pani proponującej rudaskowi DT w Wawie, tzn. że znalazła dla niego idealny "DT", ale moze wkradła się literówka? i miało pisać DS? zadzwonię do niej jutro i się upewnię (bo ja nie posiadam facebooka i nie potrafię tam się obsłużyć)
Obrazek

sroka7

Post » Czw gru 20, 2012 22:42 Re: WRO rudo-biały kocur szuka azylku "na wczoraj" b . pilne

Znam tą osobę z FB , to Hanna Roszkowska bardzo znana wśród zwierzolubów :) Pomogła już bardzo wielu kociakom w potrzebie. To ja ją zaprosiłam do wydarzenia na FB, bo wiem, że ona kocha kociambry, sama wiele wyciągnęła z gorszej niedoli. Kto udostępnia wydarzenia na FB dotyczące kociaków i też np.budowy kocich domków, to na pewno już się z nią spotkał. Na wielu tego typu wydarzeniach fb spotykamy się i ją bardzo cenię :) Przypomnę wydarzenie Rudaska https://www.facebook.com/events/453462411357777/?ref=2
Ostatnio edytowano Sob gru 29, 2012 20:42 przez bodzia_56, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

[poprzednia][następna]