Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] dziękuję za pomoc ze spłatą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 11:59 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

pluskwa6 te minki - uśmieszki są nie na miejscu przy

[*][*] [*] dla koteczka .... :(
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Pon sty 02, 2012 12:39 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

na ten moment brakuje 904 zł, termin do zapłaty - do 21.01
wpływy do dnia dzisiejszego 590 zł
faktury na łączną kwotę 1494 zł

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 02, 2012 12:57 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

ja zadeklarowałam wpłatę 100 zl, tylko na czyje konto mam przelać?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon sty 02, 2012 13:05 Re: Sandał - ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ratujemy, potrzebne wsparcie $$

pluskwa6 pisze:hehe Agnieszko jaki pyszny żarcik "jak zawsze w takim przypadku"
gratuluję - zwykle bardzo trudno mnie rozśmieszyć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

albom całkiem głupia, albo....to nie tu miało być...
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sty 02, 2012 16:05 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

katebush pisze:ja zadeklarowałam wpłatę 100 zl, tylko na czyje konto mam przelać?

poszło 100 zeta na konto AFN :ok:
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon sty 02, 2012 18:50 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

Zgodnie z wcześniejszą deklaracją przelałam na konto AFN kolejne 50 zł.

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pon sty 02, 2012 19:03 Re: Sandał - ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ratujemy, potrzebne wsparcie $$

...
Ostatnio edytowano Czw sty 19, 2012 0:23 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Pon sty 02, 2012 22:08 Re: Sandał - ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ratujemy, potrzebne wsparcie $$

Krzysiekbolo pisze:
Tweety pisze:
pluskwa6 pisze:hehe Agnieszko jaki pyszny żarcik "jak zawsze w takim przypadku"

nigdy nikt, kto wpłacił na danego zwierzaka, nie spotkał się z odmową zobaczenia faktury za niego, jeżeli o to wystąpił. Księgowy dokument fundacyjny to nie papier toaletowy w publicznym wychodku, który może oglądać każdy z ulicy, bo taka ma potrzebę. Powtarzane to było wielokrotnie.

jeżeli ktoś, kto wpłacił pieniądze na Sandała, ma życzenie zobaczyć, na razie tę jedną tylko, fakturę za Sandała to proszę o adres mail'owy

Razi mnie ten post Tweety.
Nie rozumiem problemu z wklejeniem skanów faktur. Nie rozumiem też oddawania czci papierkom typu " księgowy dokument fundacyjny".
Post Tweety nie pomoże w zebraniu brakujących funduszy.
PS. Wpłaciłem deklarowaną kwotę.

ja tez nie wszystko rozumiem co się wokół dzieje ale nie robię z tego problemu, jeżeli nie mam na to wpływu.
Natomiast obowiązują wszystkich pewne zasady, prawa, normy, przepisy i Bóg wie co jeszcze, jednych mniej, drugich bardziej zrozumiałe. Wgląd do konkretnych faktur fundacyjnych mają, poza odpowiednimi urzędami i organami, tylko Ci, którzy wpłacili na zwierzaka.
Jeżeli chcesz zobaczyć faktury podaj, proszę, adres mail'owy i po sprawie. Inni, którzy wpłacą będą chcieli zrobią to samo.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sty 03, 2012 7:52 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

odnośnie przepisów, w których Tweety jak widzę jesteś biegła, nie jest przypadkiem tak, że taka zbiórka wymaga pozwolenia z MSWiA?
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto sty 03, 2012 8:42 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

pluskwa6 pisze:odnośnie przepisów, w których Tweety jak widzę jesteś biegła, nie jest przypadkiem tak, że taka zbiórka wymaga pozwolenia z MSWiA?

pluskwa6 proponuję donieść do MSWiA o każdej zbiórce na każdego zwierzaka tutaj i jeszcze dołóż dogomanie i kilka innych portali
napewno przysłużysz się tym zwierzakom
sprawdź też czy ktoś nie zbiera karm dla schronisk (fundacje oczywiście jakieś)- a nuż niektóre zwierzęta dostaną przez to częściej jeść niż raz na dwa tygodnie
a przypadkiem może być tak, że takie zbiórki wymagają pozwolenia
a jak już upierdzielisz zwierzątka zabierz się za dzieci
no bo przecież wkoło pełno jest informacji o zbiórce na lecznie jakiegoś malucha
ich rodzice napewno się ucieszą gdy dowiedzą się że dzieki Tobie zbieranie pieniędzy odbędzie li jedynie słusznie z pozwoleniem MSWiA
szczęśliwego nowego roku

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto sty 03, 2012 13:22 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate fa

Cammi odpowiem Ci całkiem na serio - sądzisz że osoba, która jest weganką, która dawała kupę kasy na zwierzęta i angażowała się w wiele akcji rzucając wszystko inne, pisząc petycje w różnych "zwierzęcych" sprawach może być zainteresowana działaniem przeciwko zwierzętom?
Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 19:15 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto sty 03, 2012 15:24 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

pluskwa6 pisze:Cammi odpowiem Ci całkiem na serio - sądzisz że osoba, która jest weganką, która dawała kupę kasy na zwierzęta i angażowała się w wiele akcji rzucając wszystko inne, pisząc petycje w różnych "zwierzęcych" sprawach może być zainteresowana działaniem przeciwko zwierzętom?

pluskwo, ciekawa sprawa z takimi stwierdzeniami/opisami - jeśli piszesz je sama o sobie i to w trzeciej osobie, wychodzisz na bufona :roll:
druga ciekawa sprawa - myślałby kto, że wiemy o tobie te rzeczy, skoro tak intensywnie działałaś, pracowałaś itp. i nie powinniśmy mieć żadnych wątpliwości co do ich zgodności z prawdą, a nawet nie musiałabyś nas o nich informować.

twierdzisz, że twoją motywacją jest dbałość o zgodność z prawem i przejrzystość - czyli motyw w zasadzie szlachetny. ale metody, które stosujesz, by go osiągnąć, powodują, że sprawiasz wrażenie osoby robiącej brzydko mówiąc chryję bo tak, bo może pomącić.
bądź z nami szczera, nie chowaj się za kiepską erystyką.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto sty 03, 2012 15:42 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

Jeśli ktoś sądzi, że fundacja zajmująca się pomocą bezdomnym zwierzętom może mieć jakieś nadwyżki finansowe, to musi pochodzić z Marsa lub jeszcze dalszej i bardziej egzotycznej planety.
Gdyby to nie był wątek biednego kota, który umarł w straszny sposób to ja bym się przy takiej sugestii uśmiała po pachy.
Ale to nie to miejsce.
Raczej płakać się chce czytając to wszystko.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sty 03, 2012 15:49 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

Zupełnie nie rozumiem, czemu nie można pokazać w necie faktury. Ja to robię dla własnego - niejako - dobra. Jeśli za którymś razem nie będę "przezroczysta" finansowo, to kto pomoże potem w nagłej potrzebie? Przecież potencjalni darczyńcy zanim pomogą, prześledzą moją (lub Tweety i AFN) aktywność w tej dziedzinie. Żadnych problemów z publikowaniem faktur nie robi tez fundacja, z którą współpracuję (Ostatnia Szansa). Bo i czemu miałaby je robić?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 03, 2012 17:00 Re: Sandał ZŁAMANY KRĘGOSŁUP - ['] potrzebne $$ na spłate faktur

Zofia&Sasza pisze:Zupełnie nie rozumiem, czemu nie można pokazać w necie faktury. Ja to robię dla własnego - niejako - dobra. Jeśli za którymś razem nie będę "przezroczysta" finansowo, to kto pomoże potem w nagłej potrzebie? Przecież potencjalni darczyńcy zanim pomogą, prześledzą moją (lub Tweety i AFN) aktywność w tej dziedzinie. Żadnych problemów z publikowaniem faktur nie robi tez fundacja, z którą współpracuję (Ostatnia Szansa). Bo i czemu miałaby je robić?

Hej, czy mowa o tej fundacji??

http://psiaszansa.pl/?kontakt,2

ja osobiście nie znalazłam nigdzie umieszczanych przez nich faktur z wyjątkiem tych które umieściłaś Ty robiąc zbiórkę, ale może nie dokładnie szukałam

A co do problemów z umieszczaniem faktur to przede wszystkim jest to problem logistyczny i czasowy, mając pod opieką kilkadziesiąt zwierząt ciężko jest skanować każdą z zapewne kilkudziesięciu faktur otrzymywanych miesięcznie i umieszczać ją w odpowiednich miejscach, watkach itd

Przecież Tweety napisała że jeśli ktokolwiek z darczyńców chce zobaczyć faktury ma do tego pełne prawo więc nie wiem w czym problem

Poza tym wygląda na to, że biorąc pod uwagę różne insynuacje które pojawiły się na tym wątku trzeba było się nie zgłaszać i powiedzieć dziewczynom żeby zostawiły kota w olkuskim przybytku :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

[poprzednia][następna]