Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 14:36 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Halo Foczusiowo :1luvu:
co słychać?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto sie 23, 2011 17:14 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Asiu, czy wszystko w porządku?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto sie 23, 2011 18:26 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Tak, w najlepszym :) Mały czuje się świetnie i pięknie wsuwa rozmoczone chrupki, więc korzystając z dobrodziejstw tego produktu wyprawiłam się na pare godzin na miasto, pozałatwiać kila spraw przed wyjazdem. Maluch większość tego czas chyba przespał, bo jakoś bałagan w kojcu niewielki ;) Foczuś kompletnie zawojował mojego Tatę, który przyjechał na dwa dni do Warszawy! :mrgreen: Tata daje się do woli gryźć i na sobie spać, więc Foczuś też jest zadowolony z tej znajomości ;) Zdjecia wrzuce może wieczorem, bo w końcu wzięłam od siebie z mieszkania czytnik kart memory stick, u rodziców nie ma wejścia na te karty.

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Wto sie 23, 2011 18:44 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Uff, już się bałam że siedzisz w lecznicy. Bardzo się cieszę że Tata nie dostał uczulenia :mrgreen: a to znaczy że alergia sobie poszła w siną dal.
Foczuś wie jak podbić serce, w końcu piękny z niego kawaler. Nie mogę się doczekać czwartku a z drugiej strony mam obawy czy dam radę zaopiekować się takim rozpieszczonym kotem :1luvu:
Ale jakoś to będzie. Jak sprawa kupkania? Czy kawaler się usamodzielnił troszeczkę?
Napisz co z psiakiem.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto sie 23, 2011 20:58 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Kochane, mam kolejne super doniesienie - mały dziś dwa razy nasikał do kuwety!!! :) I to takiej całkiem normalnej, dla dorosłego kota - zrobiłam mu schodek zeby mógł wchodzić. Samodzielnie też zrobił koopkę :) Co prawda obok kuwety, ale nie wymagajmy od razu wszystkiego ;) Niestety nie pomyślałam i zamiast zapakować mu to w kuwete - wyrzuciłam... Ale moze sam zaskoczy, a jak nie, to jutro będziemy tłumaczyć co do czego powinno trafiać ;)

Jouluatto

Post » Wto sie 23, 2011 21:02 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Wspaniała wiadomość :ok:
nie tylko piękny ale i mądry chłopak

już za chwileczkę, już za momencik Foczuś będzie u mnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto sie 23, 2011 22:28 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Cieszę się bardzo że maluch trafi pod Twoją opiekę, ale nic na to nie poradzę - już za nim tęsknię... Pomyśleć, że tydzień temu ja robiłam przysługę Tobie, zdejmując Ci z głowy kłopot, a teraz Ty robisz przysługę mi zajmując się moim kotem :) Chyba będę musiała wyprawić się do Ciebie ciężarówką, z małym, kuwetą, jedzeniem i innymi akcesoriami ;) Masz w domu żwirek drewniany, czy Ci przywieźć? Czy Foczuś będzie u Ciebie odseparowany od Twoich kotów? Jeśli jest taka możliwość to myślę, że dla bezpieczeństwa lepiej by było - nie miał jeszcze robionych testów na Felv/FIV, bo nie bardzo jest jak pobrać mu krew, no i nie jest szczepiony. U siebie też nie daje mu się na razie za bardzo kontaktować z Tikru, uważam że lepiej dmuchać na zimne. Małemu w lecznicy pożyczyli duży transporter - wziąć go? Spokojnie może w nim spędzać kilka godzin na raz, np. noce.

Jouluatto

Post » Śro sie 24, 2011 6:42 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Tak, Mamo Asiu, będzie bezpieczny :mrgreen: przysięgam
Zadzwonię dziś do Ciebie i wszystko obgadamy.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 24, 2011 6:46 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Cześć kocie mamy :)
Fajne wieści o Foczusiu :ok:

A na testy to on chyba trochę za malutki narazie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 24, 2011 9:32 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Ech, maluch jakby znowu ma lekką biegunkę :( Nocna kupa była ok, ale rano pojawiła się luźna, tzn. początkowo była luźna, potem jakby bardziej normalna, ale kolor w porządku. Słodziak trafił nawet z tą "biegunką" do kuwety :) Na razie wybryk pojedyńczy, zobaczymy co będzie dalej. Jolu, tak sobie myślę, że jeśli nie sprawiłoby Ci to różnicy, podwiozłabym małego jednak w piątek rano, np. ok 9ej? Czy będziesz jeszcze spać? W czwartek wieczorem koniecznie chce się ze mną spoktać przyjacółka, która w poniedziałek wyjeżdża na stałe do Kanady i nie wiem do której się zejdzie.

Jouluatto

Post » Pt sie 26, 2011 13:14 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Nie wiem czy ktos nas jeszcze czyta, ale donosze co nowego. Foczus ostatecznie zostal u mnie w domu pod opieka mojej Mamy, a ja wlasnie jestem w drodze do Wloch. Ma sie swietnie, pieknie je i rownie pieknie zalatwia sie do kuwetki :) W 100%! :) Umie tez juz wspiac sie na sam szczyt 80cm drapaka i samodzielnie z niego zejsc :) Dostal tez, zlekcewazony kiedys przez Tikru kwiat na sprezynie z ktorym szaleje pp pare godzin dziennie. Rodzice kompletnie sie w nim zakochali, pies tez, caly czas jak tylko ma taka mozliwosc, lezy przytulony do kojca w ktorym, jest maluszek. Dwa dni po powrocie odbieram mala Bridget z hodowli wiec bedzie wesolo... Nie wiem czy przez najblizsze 9 dni bede miala dostep do internetu, wiec pewnie nie bedzie doniesien, ale jesli sie gdzies trafi mozliwosc to napisze co u malucha. Trymajce kciuki, tym razem za moja Mame, bo jest bardzo przejeta rola ;)

Jouluatto

Post » Pt sie 26, 2011 13:15 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Jouluatto pisze:Nie wiem czy ktos nas jeszcze czyta, ale donosze co nowego. Foczus ostatecznie zostal u mnie w domu pod opieka mojej Mamy, a ja wlasnie jestem w drodze do Wloch. Ma sie swietnie, pieknie je i rownie pieknie zalatwia sie do kuwetki :) W 100%! :) Umie tez juz wspiac sie na sam szczyt 80cm drapaka i samodzielnie z niego zejsc :) Dostal tez, zlekcewazony kiedys przez Tikru kwiat na sprezynie z ktorym szaleje pp pare godzin dziennie. Rodzice kompletnie sie w nim zakochali, pies tez, caly czas jak tylko ma taka mozliwosc, lezy przytulony do kojca w ktorym, jest maluszek. Dwa dni po powrocie odbieram mala Bridget z hodowli wiec bedzie wesolo... Nie wiem czy przez najblizsze 9 dni bede miala dostep do internetu, wiec pewnie nie bedzie doniesien, ale jesli sie gdzies trafi mozliwosc to napisze co u malucha. Trymajce kciuki, tym razem za moja Mame, bo jest bardzo przejeta rola ;)

Czyta cały czas :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt sie 26, 2011 13:43 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Trzymamy :ok: :ok: :ok:

I czekamy na wieści.
O Foczusiu, Bridget ... i wiesz o czym :oops:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 26, 2011 13:47 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Biedna Jola, tak się cieszyła na te kilka dni z Foczuniem.
Ale to z pewnością lepsze dla Malucha.
Kochana, jak wrócisz to go nie poznasz :mrgreen: Będzie dużym i dzielnym kocurem :ok:
Miłych wakacji :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt sie 26, 2011 13:50 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Niestety, Foczuś został pod opieką Babci która wcześniej wróciła z nad morza :cry:
Bardzo jest mi smutno bo ogromnie cieszyłam się z wizyty malucha, ale tłumaczę sobie że spotkało go wielkie szczęście i ma już nową rodzinę. Mam obiecane odwiedzinki po powrocie Asi i trzymam się tego kurczowo :oops:
Jakby nie patrzeć to piękna historia małego kotka który był na krawędzi śmierci.
Asiu, wracajcie szczęsliwie i do zobaczenia.
Za Foczusia :ok: za Babcię :ok: i za Asię :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]