Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2011 22:32 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

kiweczka85 pisze:Zalało nam totalnie mieszkanie, siedzimy na mokrych gratach wywalonych pawlaczów, eh... Misiek miał ciężki okres, bo się ostatnio sami obcy kręcili po naszym mieszkaniu - policja, straż pożarna, właścicelka mieszkania, administrator, hydraulicy itp... Nie bardzo mam głowę i czas lecieć teraz do weta, a zauważyłam u Misia jedną dziwną rzecz. Otóż w czasie pieszczochów wywalił do mnie dupkę i zauważyłam, że Misiowe jajka są wprawdzie ogolone, ale i takie jakby pełne. Czy on został wykastrowany? A jeśli tak to czy usunięto mu jajka zupełnie, czy to było rodzaj innej kastracji - np. podwiązanie czy przecięcie nasieniowodów? A może jest tam jakaś infekcja i te pozostałości po jajkach spuchły? Jakie macie doświadczenia, jak "te miejsca" u kota powinny wyglądać po kastracji?

No to nie zazdroszczę przejść.
Misio do kastracji zawoziła KaleidoStar, ale na pewno był kastrowany zwykłą metodą.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto kwi 12, 2011 23:15 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Kolejna na świeżo odkryta sprawa. Z tego co zrozumiałam, dziewczyny pisały, że Miś ma ułamany jeden kieł. Ja mu dzisiaj zaglądam do pysia, a on ma z lewej ułamany kieł a z drugiej kła nie ma wcale. Najbardziej jednak martwi mnie ten ułamany kieł - dziąsło jest zaczerwienione, a Miś w sumie odkąd przyjechał dziwnie je. Tzn bardzo się ślini i próbuje tak łykać jedzenie, żeby trafiło na tylne zęby. No w każdym razie je inaczej niż wszystkie koty jakie znam. Wklejam zdjęcia Misiowych kiełków. Czy ten ułamany nie wygląda Wam na taki co to ma odkryty nerw? Oj jednak wizyta u weta nieubłaganie potrzebna.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

kiweczka85

Od: Czw sty 03, 2008 21:22

Post » Śro kwi 13, 2011 6:42 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Wiesz, kiweczka85, wetka mu ten kieł oglądała i mówiła, że nie trzeba nic robić. Byłam przy tym i kieł wyglądał wtedy ładnie, dziąsła też. Ale minęło już troszkę czasu i sytuacja mogła się zmienić.

Bardzo współczuję zalania. Mam nadzieję, że nie było większych zniszczeń. I mam nadzieję, że straż pożarna nie oznacza jakiegoś pożaru. Trzymaj się, życzę szybciutkiego uporania się z problemami. Przytulam Was wszystkich. Borutek i Misiu, bądźcie grzecznymi kotkami, Duzi mają teraz trudny czas.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt kwi 15, 2011 21:43 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Miś miał złamany górny lewy kieł, ale niezbyt wysoko.
Pozostałe kły miał, a tak w ogóle miał bardzo białe zęby.
Wszyscy weci (3) którzy go oglądali, mówili że ząbki są ok.

Może nadmiar jedzonka mu zaszkodził na ząbki. :wink:

A jak panowie, powoli zaczynają się przyzwyczajać do swojej obecności, czy nadal fochy ?
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 18, 2011 19:46 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Ania Kaleidostar jest w szpitalu zakaźnym..
ma mononukleoze zakaźną i narazie nie może mówic..
ma tylko nadzieje,ża na świeta wyjdzie do domku..
dziewczyny macie gorące pozdrowienia..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon kwi 18, 2011 19:57 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Rety!
Szybciutkiego powrotu do zdrowia życzymy!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto kwi 19, 2011 6:30 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Ciepła, dzięki za wiadomość, a miała być zwykła angina :(
Aniu, trzymaj się i wracaj do zdrowia, szybciutko.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto kwi 19, 2011 8:18 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Ojej szybkiego powrotu do zdrowia Aniu!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto kwi 19, 2011 8:28 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Pozdrowienia dla Ani :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 20, 2011 0:12 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Biedna Ania! Odezwij się jak wyzdrowiejesz, co mam nadzieję nastąpi szybko. :1luvu:

Co do kociów :kotek: - Misio nadal na etapie załóżkowym, chociaż zdecydowanie częściej wychodzi. Najlepiej go jednak zachęcać :). Zakochał się w mojej mamie, która codziennie robi mu BSM (taka metoda leczenia). Między kotami stosunki układają się coraz lepiej. Borutek już tak nie warczy, zresztą poniższe zdjęcia mówią same za siebie. Na znaczeniu mieszkania Misia już nie przyłapałam, ale na wszelki wypadek kupiłam Feliway w dyfuzorze. Siedzi w kontakcie 2 dni, zobaczymy co będzie dalej :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzymajcie kciuki za dalsze oswajanie się Misia :) :kotek:

kiweczka85

Od: Czw sty 03, 2008 21:22

Post » Śro kwi 20, 2011 1:01 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Trzymamy, trzymamy. :ok: :ok: :ok:

Widać zresztą, ze coraz są sobie bliżsi. :wink:
Najbardziej podoba mi się ostatnia fotka. :)

A co to za metoda BSM ?
Obrazek

kotika

Post » Śro kwi 20, 2011 6:29 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Ale cudne foty, a na fotach cudne koty :D

Fanszeta

Post » Śro kwi 20, 2011 22:31 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

wszystkie dobre Ciotki miaułowe maja pozdrowienia od Ani Kaleidostar :mrgreen: :ok:
Ania czuje sie lepiej co nie oznacza,ze chorba robi co chce i raz jest dobrze a później przychodzi kryzys :roll:
zaczyna powolutku jeść i nawet odbyliśmy krótką rozmowe :mrgreen: :ok:
ma nadzieję,że wypuszczą ją w piatek lub sobotę do domu,o ile będzie wszystko ok :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro kwi 20, 2011 22:35 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

To trzymamy kciuki za zdrówko Ani,
bo święta w szpitalu to zły pomysł. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kotika

Post » Czw kwi 21, 2011 12:58 Re: Proszę, przytul popsutego MISIA. Misiu już w DOMU.

Aniu, zdrowiej, wracaj do domu jak najszybciej :1luvu:

Fanszeta

[poprzednia][następna]