Śródborów - tymczasy do wyboru, do koloru

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 15:42 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Cytuję z mojego watku:
smarti pisze:czy dysponuje ktoś dwupaczkiem?...że się tak "głupio" zapytam :mrgreen:

bo mam fajny domek w Wawce dla dwupaczku kociaczków :D płeć obojętna,maść też,ale ważne aby były małe, zdrowe i zaszczepione najchętniej nawet bez przebytego kk.

i potrzebuję kogoś kto uda się ze mną na wizytę PA w Józefowie-sama jestem za mało doświadczona :D

Agneska? Pomożesz w lustracji domku?
Albo chociaz napisz instrukcję dla niezbyt doswiadczonych "oddawaczek"...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob sty 29, 2011 22:36 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Witam - Afatima tak ciekawie opowiadała o akcji łapania kociąt, że przeczytałam opis ... gratuluję :)
Wiem, że chętnych na kociaki sporo, ale podsyłam wątek - domek poszukuje małego buraska viewtopic.php?f=13&t=123447

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie sty 30, 2011 19:09 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Agnieszko, napiszesz coś o wczoraju i dzisieju? :oops:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie sty 30, 2011 20:58 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Dotarłam do kompa, to napiszę. :)

Weekend był pod znakiem adopcji.
Najpierw wczoraj razem z ASK@ zawiozłyśmy mojego Justysia i jej Marketa do jednego domu. Dom nam się spodobał dużo wcześniej - maile i telefony, a wczorajsza wizyta adopcyjna tylko potwierdziła nasze odczucia. Zostawiłyśmy chłopaków, ale łatwo nie było. Justyś był u mnie przez rok, trafił jako dziki maluch, długo nie chciał polubić ludzi. Od moich kotów nauczył się wszystkiego, nawet porannego dawania buzi, żebym tylko wstała. :lol: Umiał rozruszać moje niemrawe kocury. Wróciłam do domu i tak smutno mi się bez niego zrobiło. :oops:
W nowym domu Market poczuł się od razu zupełnie jakby wrócił do siebie, po krótkiej nieobecności. 8) A Justyś schował się pod szafę. Na szczęście już wieczorem przeniósł się pod inną szafę :lol: , potem schował się między kwiatkami. A dzisiaj już zaczyna pokazywać się nowym opiekunom. Oczywiście, cały czas potrzebne dobre myśli, żeby nowe życie chłopaków ułożyło się tak, jak powinno w nowym domu. :ok: :ok:

Potem pojechałyśmy zawieźć Kociołka do nowego domu. Nie miałyśmy wątpliwości, że dobrze chłopak trafił. Będzie miał za towarzysza dorosłego młodego kocurka. :ok:

A dzisiaj razem z Piotrem568 zawieźliśmy Drezynkę i Bilecika do Łodzi. W domu jest już 14-letnia koteczka, która straciła niedawno swoją siostrę i potrzebuje towarzystwa. Oby tylko dzieciaki nie dały jej za mocno do wiwatu. Dostałam już maila, ze koteczka troszkę się boi dzieciaków, ale juz zdążyły się razem poobwąchiwać. :ok: :ok:

I to na razie koniec adopcji kolejarzy. Siódma Konduktorka dziczy okrutnie, potrzeba jej czasu, na pewno nie nadaje się teraz do pójścia do adopcji. A Buforek... jak określił go weterynarz - jest marny. Mamy dawać antybiotyk i dokarmiać convem. Oby mu się udało wyjść na prostą.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sty 30, 2011 20:59 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Chatte pisze:Cytuję z mojego watku:
smarti pisze:czy dysponuje ktoś dwupaczkiem?...że się tak "głupio" zapytam :mrgreen:

bo mam fajny domek w Wawce dla dwupaczku kociaczków :D płeć obojętna,maść też,ale ważne aby były małe, zdrowe i zaszczepione najchętniej nawet bez przebytego kk.

i potrzebuję kogoś kto uda się ze mną na wizytę PA w Józefowie-sama jestem za mało doświadczona :D

Jasne, że pomogę. :D Tylko musimy się zdzwonić. :D
Obrazek

Agneska

Post » Nie sty 30, 2011 21:25 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

to kciuki za buforka!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sty 30, 2011 21:30 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

:ok: :ok:
:ok: :ok: za Buforka!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 30, 2011 21:38 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Agneska pisze:
Chatte pisze:Cytuję z mojego watku:

Jasne, że pomogę. :D Tylko musimy się zdzwonić. :D

toć jak na wojnę zwieracie siły :mrgreen:
powodzenia :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 31, 2011 18:06 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Buforek i Konduktorka cały czas leżą wtulone w siebie. Mam nadzieję, że to nie tylko moje życzeniowe myśli, ale że Buforkowi spojrzenie zrobiło się przytomniejsze. Może to antybiotyk dobrze zadziałał? Ale cały czas sam wchodzi na podgrzewany kocyk, szuka ciepła. Wypija 8 ml conva i zaczyna protestować przeciwko strzykawce w pysiu. Jeśli ma siłę protestować, to chyba też dobrze, prawda?
Obrazek

Agneska

Post » Pon sty 31, 2011 18:13 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

Bałam się, że dziewczynka jako dużo większa będzie go gonić, a tymczasem przypomniała sobie może i pokochała :( Buforku, protestuj ile wlezie, jak będzie trzeba, ciotka Ola przyjedzie i da Ci własny palec do gryzienia! Tylko sił nabierz :(
Obrazek

Afatima

Post » Pon sty 31, 2011 18:14 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

To dobrze że nie pogoniła kota braciszkowi w tym swoim szale straszenia :ok: :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon sty 31, 2011 18:18 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - 6 kociąt kolejowych

I mnie też dawała się pogłaskać dzisiaj. 8)
Obrazek

Agneska

Post » Pon sty 31, 2011 19:03 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - siódemka kolejarzy

Agnieszka będzie dobrze.Brzunio sie napełnia,ciepełko gnatki grzeje i przyspiesza trawienie. On mały i choć żywotny to trudno było zauwazyć w grupie jak z jego jedzeniem. Jak został sam to dopiero wyszły zeberka i osowiałość. Pewnie i u mamy trudno było dopchać sie do cyca.
Wpychaj mu jedzenie .Jak protestuje to za godzine następne.Zaskoczy jeszcze.
Mocne kciuki za małego!!!
I za dziewunię także!
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 01, 2011 11:07 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - siódemka kolejarzy

jak małe dzisiaj?

Jak Kostusiek?
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 01, 2011 11:16 Re: Śródborów czyli co JoKot robi w lesie - siódemka kolejarzy

Kostusiek :( :( To jest szczuruś najśliczniejszy, nie Kostusiek Ty Ty Ty jedna....
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]