DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 15:10 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Ja myślę, że p.Elżbieta Lipińska z "Przytul Psa" będzie dobrym informatorem. Ich akcje były rok temu, więc to w miarę aktualne.
Na dogo jest sporo osób, które się przez Korabiewice przewinęły. Poszperam.
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Wto gru 21, 2010 15:11 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Praca na pewno jest trudna bo tacy jak owa pani nie widzą,że zamiast pomagać -krzywdzą zwierzęta :evil: Tu cel powinien być jeden-doprowadzić do sądowego zakazu "opieki" nad zwierzętami a to wymaga ciężkiej,nieustającej pracy.W naszych realiach to praca dla Herkulesa ale nie niemożliwa do wykonania,Tym bardziej,że być może możliwa jest pomoc medialna TVN24.Wiem,że "głową muru nie rozbijesz" ale "co dwie głowy to nie jedna" a tu jest ich dużo,dużo więcej.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto gru 21, 2010 15:20 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

J.D. pisze:doprowadzić do sądowego zakazu "opieki" nad zwierzętami a to wymaga ciężkiej,nieustającej pracy.

Czy polskie prawo dopuszcza sądowy zakaz posiadania zwierząt?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto gru 21, 2010 15:20 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

karolinah pisze:
J.D. pisze:doprowadzić do sądowego zakazu "opieki" nad zwierzętami a to wymaga ciężkiej,nieustającej pracy.

Czy polskie prawo dopuszcza sądowy zakaz posiadania zwierząt?

Wydaje mi się, że tylko w przypadku zwierząt gospodarskich, ale sprawdzę.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 21, 2010 15:22 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Ważne jest też aby na miejscu powstała grupa osób współpracujących ze sobą,razem,bez kłótni.Grupa,która będzie ciągnąć to wszystko nawet wtedy jak wątek pójdzie w zapomnienie.Grupa wspierająca się nawzajem i napędzająca do działania.To bardzo trudne ale bez współpracy nie będzie efektów.Wiem z doświadczenia co znaczy działanie w pojedynkę :(

J.D.

Post » Wto gru 21, 2010 15:30 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Zmiana postu
Energia przydałaby się gdzie indziej.Jesteście jednak trzęsidoopy i nic dziwnego,że to trwa 6lat.jak zwykle-burza w szklance wody i ch.. bąbki strzeli,choinki nie będzie i cała para pójdzie w gwizdek.popiszecie,pospekulujecie i to wszystko.Zamiast pytać czy jest zakaz róbcie dokumentację i stwórzcie precedens,eh,szkoda czasu...pozdrawiam i żegnam.[i tylko kotów żal]
Ostatnio edytowano Wto gru 21, 2010 15:48 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Wto gru 21, 2010 15:35 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

J.D. pisze:W tym przypadku jako osoba chora a właściwie nawet uzależniona może dostać nadzór osoby kontrolującej "stan posiadania" .

A skąd masz taką wiedzę?
Jakieś przepisy?
Kto wyznaczałby kuratora?Kto miałby o niego wnioskować i na jakiej podstawie? Bo rozumiem, że o kuratorze piszesz?
No i na jakiej podstawie ktoś mógłby kontrolować "stan posiadania" i wpływać na niego?
Jak na razie nie znalazłam przepisów, które dopuszczają zakaz posiadania zwierząt.
Tak samo jak nie ma w przepisach określonego, co to znaczy "za dużo zwierzat"
Karolina

karolinah

Post » Wto gru 21, 2010 15:37 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

J.D. pisze:W sprawie zakazu posiadania zwierząt [.....] to osiągnąć].

Proponuję, żeby ostrożnie ferować tego typu wyroki. O stanie psychicznym osoby może wyrokowac lekarz psychiatra i to po dokładnym jej zbadaniu i obserwacji, a nie my na forum!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 21, 2010 15:58 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

a Urzad Gminy?
Jesli to sie dzieje na terenie gminy to chyba wladza powinna sie tym zainteresowac a przynajmniej wiedziec o sprawie i miec jakies stanowisko .
Postarszyc TV? zebrac petycje, podpisy mieszkancow.... nie wiem moze i nawet zrobic mala demonstracje . (namowic do tego mlodziez)
takie pomysly mi przychodza do glowy, moze glupie ale probowac chyba warto.? :oops:

ragdollicja

Od: Czw lip 02, 2009 10:09

Post » Wto gru 21, 2010 16:02 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

ragdollicja pisze:Postarszyc TV? zebrac petycje, podpisy mieszkancow.... nie wiem moze i nawet zrobic mala demonstracje . (namowic do tego mlodziez)

Ale to nadal nie jest odpowiedz na podstawowe pytanie, co zrobić ze zwierzętami, które tam są?
Nawet jeśli uda się je odebrać, to gdzie je umieścić?
Karolina

karolinah

Post » Wto gru 21, 2010 16:02 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

ragdollicja pisze:a Urzad Gminy?
Jesli to sie dzieje na terenie gminy to chyba wladza powinna sie tym zainteresowac a przynajmniej wiedziec o sprawie i miec jakies stanowisko .
Postarszyc TV? zebrac petycje, podpisy mieszkancow.... nie wiem moze i nawet zrobic mala demonstracje . (namowic do tego mlodziez)
takie pomysly mi przychodza do glowy, moze glupie ale probowac chyba warto.? :oops:

Pewnie że warto! Ale wg mnie absolutnym priorytetem jest szukanie DT dla kotów. Ich nie jest aż tak dużo... Co to jest, 50 futer? :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 21, 2010 16:08 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Agneska pisze:Wkroczenie w towarzystwie straży, inspektorów czy policji powinno zakończyć się odebraniem kotów. I co dalej? Są jakieś zadeklarowane DT?

Paluch przyjmuje zwierzęta jedynie z terenu Warszawy, a to miejsce nie leży na terenie miasta.
Nawet gdyby kilkadziesiąt kotów zawieziono na Paluch, szansę przeżycia ma bardzo niewiele. Są osłabione, przy zetknięciu z panleuko (a tam epidemia trwa nieustannie), są bez szans.
Zabrać je po to, żeby poumierały?
Opieka weterynaryjna w schronisku? To jedynie wyobrażenie kogoś, kto tam nie bywa.

Punkt pierwszy w akcji działania (a nie pisania) to przygotowanie miejsc dla odebranych kotów. Ja chętnie zgłoszę się na koordynatora DT. :) Przyjmuję zapisy. :)

Cytując samą siebie, przypomnę pytanie:
Kto zgłasza się na listę DT?
Numer 1 - Seja - dzięki! :)
Kto dalej?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto gru 21, 2010 16:15 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Agneska pisze:
Agneska pisze:Wkroczenie w towarzystwie straży, inspektorów czy policji powinno zakończyć się odebraniem kotów. I co dalej? Są jakieś zadeklarowane DT?

Paluch przyjmuje zwierzęta jedynie z terenu Warszawy, a to miejsce nie leży na terenie miasta.
Nawet gdyby kilkadziesiąt kotów zawieziono na Paluch, szansę przeżycia ma bardzo niewiele. Są osłabione, przy zetknięciu z panleuko (a tam epidemia trwa nieustannie), są bez szans.
Zabrać je po to, żeby poumierały?
Opieka weterynaryjna w schronisku? To jedynie wyobrażenie kogoś, kto tam nie bywa.

Punkt pierwszy w akcji działania (a nie pisania) to przygotowanie miejsc dla odebranych kotów. Ja chętnie zgłoszę się na koordynatora DT. :) Przyjmuję zapisy. :)

Cytując samą siebie, przypomnę pytanie:
Kto zgłasza się na listę DT?
Numer 1 - Seja - dzięki! :)
Kto dalej?

jeżeli tam są jeszcze maluchy 2-miesięczne to 4-8 (czekam na odpowiedź "z góry" ) moglibyśmy po Świętach przyjąć

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto gru 21, 2010 16:16 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Są, o ile wiem, maluchy przy matce. Więc pewnie po Świętach byłyby w odpowiednim wieku :D O ile... Sami wiecie.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 21, 2010 16:18 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

DT nie mogę być:(
Ale mam auto i mogę pomóc w transporcie w Wawie i okolicahc.

tylko, że z kasą na tankowanie ostatnio u mnie cienko :?
Karolina

karolinah

[poprzednia][następna]