K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 15:59 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria jest mi ogromnie przykro :placz: , sama przez to przechodzilam tylko z prawie 4-letnim kociakiem i wiem jak to jest. Trzymam kcuiki za szanse :ok:
Miszelinko to kto w koncu przywozi Truskawke, bo jeszcze dzis rano nie bylo wiadomo.
A Tymiankowi wciry, co on sobie wyobraza? Ze mu wolno zaprowadzac prywatna hodowle?

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt gru 10, 2010 16:01 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

vanja pisze:Kocuria jest mi ogromnie przykro :placz: , sama przez to przechodzilam tylko z prawie 4-letnim kociakiem i wiem jak to jest. Trzymam kcuiki za szanse :ok:
Miszelinko to kto w koncu przywozi Truskawke, bo jeszcze dzis rano nie bylo wiadomo.
A Tymiankowi wciry, co on sobie wyobraza? Ze mu wolno zaprowadzac prywatna hodowle?

Przecież sama się rano zgłosiłaś, to wpisałam 8O
A od Tymianka wara, to Majeranek ma hodowlę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt gru 10, 2010 16:04 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Przepraszam niedopatrzylam, niebylam pewna czy mnie wpisaalas, wolalam zapytac :oops:
I przepraszam za przyprawki, czasami mi sie myla, mam dzis troszke ciezki dzien. Ale "hodowca"stoi mi jak zywy przed oczami, wiec i tak wiem o kogo chodzi :mrgreen:

vanja

Post » Pt gru 10, 2010 16:14 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:Majeranek założył sobie hodowlę pieczarek :evil: , w związku z tym nie pójdzie do GK. A szkoda, bo to miziak.
W szufladzie jest dla niego Clotrimazol w płynie, trzeba przemywać zmiany dwa razy dziennie (ma przy uchu, nad obydwoma oczkami, na czubku nosa i pod szyją. Dzisiaj dostał fungiderm.

Poza tym belaglukan raz dziennie, mozna mieszać pół ampułki z suchą karmą na wieczór.

Kastracja Majeranka odłożona w czasie.

Aha, Klarcia ma podrażnione oko prawe, próbowałam jej przemyć, ale przypłaciłam to głębokimi ranami ciętymi dłoni i przedramienia. Odpuściłam.

Trzymajcie kciuki, żebym jutro coś rano złapała do galerii, myslę tu o Tymianku.

Uwaga na oczy żeby się clotrimazol nie dostał
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt gru 10, 2010 16:24 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Toszu podobno po miescie krazy fama ze masz sprzet pt pila mechaniczna do drewna....
czy to plotka czy to prawda?
nie, nie chce nikogo kastrowac... poki co :kotek: poza tym na takie akcje sa poreczniejsze metody :twisted:
Potrzebuje pozyczyc taki sprzet na weekend bo mam drewno twarde do ciecia i musze je pociac - do palenia.
Jesli ktos moze mi pozyczyc taki sprzet (najlepiej lancuchowa bo to twarde drewno bardzo jest, bukowe) - to bede wdzieczna.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt gru 10, 2010 22:19 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

[quote="edit_f"]wczoraj złapałam w hucie dwa maluchy.. dwa rozkoszne kocurki.. 7-8 tygodni.. mieszkały w piwnicy, jeszcze nie widziały świałta dziennego.. są w hotelu w iwanowicach.. wczoraj zaliczyliśmy jeszcze wizytę u weta.. uszy czyste.. odpchliliśmy na wszelki wypadek.. odrobaczyliśmy..

a ponieważ to nie jest miejsce dla takich maluychów..
CZY KTOŚ MÓGŁBY WZIĄŚĆ JE NA TYMCZAS?

[b]A OTO: KRZYŚ I JAŚ..
w takiej właśnie kolejności..[/b]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/426/6f7e158cd66a2c04med.jpg[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images43.fotosik.pl/450/f6bdfd1ecbf11831.jpg[/img][/url][quote]

szukam pilnie tymczasu dla tych dwoch kociakow.. tylko do konca roku.. zapewniam oczywiscie jedzonko, transport itd. TYLKO DO KONCA ROKU.. czy ktos moglby?
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 22:39 przez edit_f, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt gru 10, 2010 22:32 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Nasze koty dostały dzisiaj wspanialy prezent świąteczny w postaci 3 worków Royala = 30 KG!!!!!

Cieszę się, że w Święta zasiądą przy suto zastawionych miskach. Sponsorem jest ktoś, kto zakochał sie w Puzonie i pomaga opłacić jego rehabilitację. Znając go pewnie woli zostać anonimowy.

Dużo tu smutnych więsci więc mam nadzieję, że wniosę promyczek radości.

Od poniedziałku rusza zbiórka w Shellu, mam nadzieję, że w piątek podzilę się z wami równie pozytywnymi wiadomościami.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt gru 10, 2010 22:45 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Co do Royala - ciekawostka.
Może już o tym wiecie, ale my pierwszy raz mieliśmy potrzebę kupienia specjalistycznej karmy. W KV poprosiliśmy o RC Urinary, ale nie było.
Dzisiaj sprawdzałam na stronach i na stronie KV zobaczyłam taką informację:

http://www.krakvet.pl/royal-canin-urinary-p-885.html pisze:Z przykrością informujemy, iż na chwilę obecną niestety nie posiadamy w swojej ofercie produktów z linii weterynaryjnej marki Royal Canin.
Zaistniała sytuacja spowodowana jest bezprecedensową polityką, prowadzoną przez firmę Royal Canin Polska, polegającą na ograniczeniu możliwości zakupu karm tej linii zarówno naszemu sklepowi, jak i innym sklepom internetowym.
Od tej pory produkty te będą dostępnie wyłącznie w gabinetach weterynaryjnych i lecznicach, skutkiem czego nastąpi znaczący wzrost cen tych karm.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt gru 10, 2010 23:09 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Leone pisze:Co do Royala - ciekawostka.
Może już o tym wiecie, ale my pierwszy raz mieliśmy potrzebę kupienia specjalistycznej karmy. W KV poprosiliśmy o RC Urinary, ale nie było.
Dzisiaj sprawdzałam na stronach i na stronie KV zobaczyłam taką informację:

http://www.krakvet.pl/royal-canin-urinary-p-885.html pisze:Z przykrością informujemy, iż na chwilę obecną niestety nie posiadamy w swojej ofercie produktów z linii weterynaryjnej marki Royal Canin.
Zaistniała sytuacja spowodowana jest bezprecedensową polityką, prowadzoną przez firmę Royal Canin Polska, polegającą na ograniczeniu możliwości zakupu karm tej linii zarówno naszemu sklepowi, jak i innym sklepom internetowym.
Od tej pory produkty te będą dostępnie wyłącznie w gabinetach weterynaryjnych i lecznicach, skutkiem czego nastąpi znaczący wzrost cen tych karm.

Tez o tym slyszalam.... nie rozkminiam polityki tej firmy...

solangelica

Post » Pt gru 10, 2010 23:11 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

solangelica pisze:Toszu podobno po miescie krazy fama ze masz sprzet pt pila mechaniczna do drewna....
nie, nie chce nikogo kastrowac... poki co :kotek: poza tym na takie akcje sa poreczniejsze metody :twisted:
Potrzebuje pozyczyc taki sprzet na weekend bo mam drewno twarde do ciecia i musze je pociac - do palenia.
Jesli ktos moze mi pozyczyc taki sprzet (najlepiej lancuchowa bo to twarde drewno bardzo jest, bukowe) - to bede wdzieczna.

Piły jeszcze nie nabyłam :lol: . Mam wyrzynarkę-dobrą do paneli, desek ( nie za grubych), strug, kilka szlifierek. Przymierzam się na pistoletu natryskowego. Obawiam się, że nic z tych rzeczy Ci sie nie przyda.
Za to jeżeli w niedzielę do galerii przyjadę samochodem, to mogę Cie potem zawieźc do domu i zostawi u Ciebie papiery do spalenia. Mają tą zalete, że nie trzeba ich ciąc :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt gru 10, 2010 23:13 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kto i w jakich godzinach będzie w sobotę po poludniu na Chocimskiej. Dostałam nakaz zabrania żwirku :mrgreen:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt gru 10, 2010 23:19 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

o 15 zabieram Truskawke z Galerii, zalezy jak autobus bedzie to mysle ze przed 16 bede na Kocimskiej

vanja

Post » Pt gru 10, 2010 23:25 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Czy ja mam na Kazimierz zabrać wszystkie rzeczy z Kocimskiej?
Będzie jakieś dzielenie rano, bo jak rozumiem część idzie na Jarmark, a część do Galerii?
I czy mogłabym prosić na pw nr telefonu do dziewczyny, która ze mną będzie?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt gru 10, 2010 23:26 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tosza pisze:
solangelica pisze:Toszu podobno po miescie krazy fama ze masz sprzet pt pila mechaniczna do drewna....

Piły jeszcze nie nabyłam :lol: . Mam wyrzynarkę-dobrą do paneli, desek ( nie za grubych), strug, kilka szlifierek. Przymierzam się na pistoletu natryskowego. Obawiam się, że nic z tych rzeczy Ci sie nie przyda.
Za to jeżeli w niedzielę do galerii przyjadę samochodem, to mogę Cie potem zawieźc do domu i zostawi u Ciebie papiery do spalenia. Mają tą zalete, że nie trzeba ich ciąc :)

Toszu a czy ta wyzynara moze przelamac deski grubosci do 3cm?
jesli tak to ja poprosze o uzyczenie... bo akie tez mam i widze je oczyma wyobrazni jak trzaskaja w piecu grzejac moj i kocie doopki :D
...a przynajmniej ulatwiajac rozpalenie wpiecu.

w niedziele koncze o 17.00 i ma przyjechac do mnei ciotka z autem ktora tez ma przywiezc mi papiery :) Wiec jesli byc i pasowalo to tepappiery mozesz mi dac do auta ciotki bez problemu :) mysle ze nie bedzie miala nic nmaprzeciw.

sory za bledy ale pisze z kuchni a tu deczko rece lodowacieja :?

solangelica

Post » Sob gru 11, 2010 0:01 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Na Kocimskiej wszystko w miarę OK, ale w cat roomie nadal ktoś robi luźną (i śmierdzącą) kupę... Majeranka wysmarowałam Clotrimazolem w 4 miejscach, na oczy uważałam. Klarcia rzeczywiście ma popaprane oczko, ale podrapała mnie również i prawie uciekła z klatki, więc zostawiłam ją w spokoju :oops: Klarcia miała również pustą kuwetę i nietknięte nic z jedzenia :? Zuzia ma zakropione oczka, strasznie mnie jej szkoda - wtula się w kuwetę i syczy, ale jak się już dotknie, to mruczy i tak płacze...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[poprzednia][następna]