BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 11, 2010 19:17 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Super że nie będzie sama :D We dwie zawsze raźniej :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw mar 11, 2010 20:16 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Ania_EN pisze:Może domek sam cosik napisze? :-)

Domek się melduje :D
Spinka już właściwie poznała mieszkanie i widać, że czuje się tu raczej swobodnie.
Tosia przez cały dzień zaczepiała Spinkę, ale ta na nią tylko syczała. Dopiero przed chwilą zaczęły się ganiać po całym mieszkaniu. Co prawda towarzyszą temu straszne dźwięki, ale gonią się na zmianę, więc myślę, że wszystko będzie dobrze :D
Nas Spinka oczarowała już wczoraj, kiedy wystarczyło ją pogłaskać i od razu zaczęła mruczeć :mrgreen:

plastosia

Od: Czw sty 28, 2010 21:15

Post » Czw mar 11, 2010 20:21 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

plastosia pisze:

Spinka już właściwie poznała mieszkanie i widać, że czuje się tu raczej swobodnie.
Tosia przez cały dzień zaczepiała Spinkę, ale ta na nią tylko syczała. Dopiero przed chwilą zaczęły się ganiać po całym mieszkaniu. Co prawda towarzyszą temu straszne dźwięki, ale gonią się na zmianę, więc myślę, że wszystko będzie dobrze :D
Nas Spinka oczarowała już wczoraj, kiedy wystarczyło ją pogłaskać i od razu zaczęła mruczeć :mrgreen:

:1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw mar 11, 2010 20:26 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

plastosia pisze:

Ten kot musiał być WASZ :-) Dawno nie czułam takiego spokoju :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt mar 12, 2010 15:47 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Dzisiaj w nocy Spinka spała w naszym łóżku. Tosia, która normalnie śpi gdzieś przy mojej głowie, bała się wejść na łóżko i spała na swoim "dziennym" miejscu.
Gdy staram się obydwie je wciągnąć do zabawy, to bawią się ze mną, ale gdy tylko zbyt blisko siebie się znajdą Spinka syczy na Tosię i ta się odsuwa i już tylko obserwuje.
Za to gdy dzisiaj wróciłam do domu po raz pierwszy zobaczyłam jak obwąchują sobie buźki bez żadnego syczenia :) Pobawiły się trochę, a potem położyły na łóżku w odległości ok 0,5 m od siebie i zaczęły się myć :D No i w ogóle gdy się ganiają już nie warczą na siebie bez przerwy. Także myślę, że wszystko jest na jak najlepszej drodze :D

plastosia

Post » Pt mar 12, 2010 16:26 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

plastosia pisze:Dzisiaj w nocy Spinka spała w naszym łóżku. Tosia, która normalnie śpi gdzieś przy mojej głowie, bała się wejść na łóżko i spała na swoim "dziennym" miejscu.
Gdy staram się obydwie je wciągnąć do zabawy, to bawią się ze mną, ale gdy tylko zbyt blisko siebie się znajdą Spinka syczy na Tosię i ta się odsuwa i już tylko obserwuje.
Za to gdy dzisiaj wróciłam do domu po raz pierwszy zobaczyłam jak obwąchują sobie buźki bez żadnego syczenia :) Pobawiły się trochę, a potem położyły na łóżku w odległości ok 0,5 m od siebie i zaczęły się myć :D No i w ogóle gdy się ganiają już nie warczą na siebie bez przerwy. Także myślę, że wszystko jest na jak najlepszej drodze :D

Kidy Simba zawital do naszego mieszkania, rudy Franio tez syczal jak wariat przez jakies 2-3 dni. Tak naprawde do dzisiaj sie nie pokochaly ale razem śpią, jedzą i ganiają jak głupki w środku nocy. Natomiast kiedys jak wiozlem Frania do weta to Simba przygasł na czas kiedy nie bylo jego przyrodniego brata.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie mar 14, 2010 19:29 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

My mamy niezbyt fajną niespodziankę, a mianowicie wetka wygrzebała Duszkowi z ucha świerzbowca.
Dostaliśmy Oridermyl, leczymy.
Kotki mnie już dosyć kochają i na razie nawet dłubanie w uchu je mało zniechęca, choć zachwycone tym nie są.

Może warto kontrolnie sprawdzić rodzeństwo? tak na wszelki-wszelki wypadek?
bo u mnie nie miały skąd załapać, nie ma w domu innych kotów.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Nie mar 14, 2010 20:20 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Domku Spinki- weźcie uszka pod lupę!

Ania_EN

Post » Nie mar 14, 2010 21:25 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Byłam ze Spinką u weterynarza w czwartek. Pani oglądała uszy i nic niepokojącego nie znalazła. Ale oczywiście będziemy obserwować, czy coś złego się nie dzieje.

plastosia

Post » Nie mar 14, 2010 22:21 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Wchodzę i czytam takie super wieści. Więcej fot proszę. To tak na poprawę nastroju. Jak widzę czarno-białe kluski to się rozpływam w ciepełku jakbym na karaibach była :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon mar 15, 2010 10:39 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

_espresso pisze:My mamy niezbyt fajną niespodziankę, a mianowicie wetka wygrzebała Duszkowi z ucha świerzbowca.
Dostaliśmy Oridermyl, leczymy.
Kotki mnie już dosyć kochają i na razie nawet dłubanie w uchu je mało zniechęca, choć zachwycone tym nie są.

Może warto kontrolnie sprawdzić rodzeństwo? tak na wszelki-wszelki wypadek?
bo u mnie nie miały skąd załapać, nie ma w domu innych kotów.

espresso, skoro kotki już Cię prawie pokochały to pewnie sprawdzałaś czy to na pewno dwa chłopaki? Podziel się wieściami (chyba, że coś na wątku przegapiłam, co też jest bardzo prawdopodobne :wink: )
A Kasia milczy... :?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon mar 15, 2010 12:15 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

wysłałam maila do Kasi. Może da cynk co u jej brzdąca... :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon mar 15, 2010 20:16 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Nasze dziewczyny się już świetnie dogadują. Oczywiście ganiają się po całym domu, ale też często korzystają z kuwety w bardzo niewielkich odstępach czasu, śpią w tym samym czasie i myją się w tym samym czasie. Dzisiaj, gdy miałam wychodzić z domu, Spinka przyszła nawet do Tosi i położyła się obok niej. Ja zaczęłam biegać po mieszkaniu w poszukiwaniu baterii do aparatu, ale niestety nie znalazłam, więc zdjęcia są bardzo kiepskiej jakości - robione telefonem komórkowym. No i niewiele na nich widać, bo dziewczyny ułożyły się na czarnym krześle i ciemnym kocyku.
Obrazek
Obrazek

A tutaj jeszcze zdjęcie samej Spinki:
Obrazek

plastosia

Post » Wto mar 16, 2010 6:23 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Kurcze, tęsknię za nią...
Cieszę się, że przyjaźń się rozwija :-)

Ania_EN

Post » Wto mar 16, 2010 16:17 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Ania_EN pisze:Kurcze, tęsknię za nią...

Nie dziwię się.. Z nami jest niecały tydzień i już prawie nie pamiętam jak to było bez niej.
No i jest to kot pracujący :wink: : zrobiła nam porządki pod szafami - powygrzebywała leżące tam rzeczy. Tosia tego nie zrobiła, bo ona się raczej nie lubi sama bawić, ale Spinka atakuje niemal wszystko co znajdzie na swojej drodze ;)

plastosia

[poprzednia][następna]