Bardzo proszę o kciuki za Piorunkę....

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iskra666 pisze:Bardzo proszę o kciuki za Piorunkę....
![]()
![]()
Erin pisze:Domek na pewno byłby szansą, ale może dobrze by było najpierw Piorunkę trochę podleczyć (tzn., jeśli zapadnie decyzja o leczeniu Virbagenem, podać Jej 2 pierwsze serie).
Erin pisze:Iskra napisała, że planujecie zacząć leczenie wszystkich białaczków, stąd mój post.
Tajemniczy Wujek Z. pisze:Erin pisze:Iskra napisała, że planujecie zacząć leczenie wszystkich białaczków, stąd mój post.
Planujemy na razie tylko przeglądy i testy wszystkich kotów. Ewentualne leczenie to zupełnie inna i jak sądzę bardzo trudna kwestia.
iskra666 pisze:Takie moje przemyślenia co do leczenia.. jeżeli zrobimy te testy i oddzielimy koty białaczkowe to na pewno nie pozostaną bez pomocy...
Jeżeli tych kotów będzie więcej niż dwa.. jeżeli będzie pięć.. albo dziesięć.. nie przeniesiemy ich do Nasielska skoro tam jest dużo kotów.. a nawet chyba więcej niż u nas.. a u nas mogą być leczone.. to jest kwestia dopilnowania pracowników i weta.. ale myślę, że jest to do zrobienia..zwłaszcza, że rozmawialiśmy o tym wczoraj na zebraniu i schronisko i fundacja jest jak najbardziej za tym, żeby kotom pomóc !
I żeby cokolwiek zmieniło się na lepsze.. dużo rzeczy zostało ustalonych.. mam nadzieję, że się uda..
to nie jest tak, że schron od miesięcy wie, że są koty białaczkowe i nic z tym nie robi...
schron dowiedział się o tym dokładnie w tym samym momencie co my...
Kwestia ustalenia leczenia z weterynarzem.. bo przecież ani ja ani Rafał nie będziemy sami na podstawie swojej wiedzy wydzielać kotom leków..
i kwestia za przeproszeniem trucia dupy o pilnowanie podawania leków i żarcia..
Wątpię, żeby stać nas było na koci interferon dla takiej ilości kotów..
natomiast z tego co się orientuję ludzki jest tańszy i można podawać go w jedzeniu co bardzo ułatwia sprawę..
Wydaje mi się, że sensowne jest zrobienie testów i rozdzielenie kotów i dopiero rozpoczęcie leczenia kiedy będziemy wiedzieć ile kotów leczenia potrzebuje i jakie będą tego koszty i jak to wszystko zorganizować..
i niezakładanie z góry, że się nie uda..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Francis12, Google Adsense [Bot] i 138 gości