SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 13, 2015 7:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:Nie, nic się nie zapycha. Kupiłam ją pod koniec kwietnia i od tego czasu nic się takiego nie stało. Pompka chodzi cicho, fajnie pluszcze woda. Na noc i jak wychodzę z domu to ją wyłączam. Co kilka dni ją dokładnie szoruję, bo mimo wszystko kamień zaczął się osadzać. Wodę wymieniam codziennie, czasami co 1,5 dnia jak nie zdążę zrobić tego przed wyjściem do pracy.
Mamy dokładnie tą:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... anna/32383
Moja też ładnie piła z miski, ale teraz pije chyba dwa razy tyle. Chodzi sobie chodzi, usłyszy plusk i leci się napić. Jak czasem zapomnę ja włączyć to kota staje przed nią i wymownie patrzy. Wie skubana, że jak wsadzę wtyczkę to za chwilę popłynie.
Jak się zepsuje kupię natychmiast następną, bezapelacyjnie.

Brzmi zachęcająco. Rozważę, tylko najpierw muszę wymyślić, gdzie ją postawić (kontakty w mieszkaniu są rozmieszczone tak sobie, choć część jest przy ziemi i może uda się coś wykombinować).

rest pisze:chyba tak, a tyle dobrych opinii o nim w necie jest, chyba wiem kto je pisze :twisted: do czesania u nas sprawdzila sie taka niepozorna rekawica za niecale 7 zl http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... oria/32935 kot bardzo zadowolony :1luvu:

Wzięłam ją sobie za punkty. U mnie jeden z kotów na widok tej rękawicy ucieka, gdzie pieprz rośnie, a drugi patrzy groźnie, gdy sie zbliżam, i stawia opór. O dziwo, zgrzebełkiem ładnie dają się czesać, a mam takie: https://animalia.pl/trixie-zgrzeblo-pla ... goly/3158/

Za to rękawica doskonale sprawdza się przy ściąganiu kołtunów z kanapy/koca na kanapie oraz drapaka. Choćby dlatego warto ją mieć :lol:

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Pon lip 13, 2015 7:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel, ja mam kontakt tak na wysokości 1,5 metra i jest ok. Kabel jest długi.

Moją czeszę podobnym zgrzebełkiem jak pokazała Dark Angel. Spisuje się bardzo dobrze. Furminatora raczej nie kupię, bo mam kota o raczej krótkiej, bardzo jedwabistej, wręcz króliczej sierści. Czeszemy się codziennie (!) bo kota to po prostu kocha. Jak wyjmuję szczotkę i jej pokazuję, to biegnie z miałkami i od razu się układa. Uwielbia to, to dla niech chyba największa pieszczota :D:D:D

A wracając do tematu wątku - bo trochę od niego odbiegamy :D - przetestowałam też polecane tu, mokre Terra Faelis - też nie podeszło. Już próbowałam chyba wszystkiego, nie wiem czy jeszcze coś zostało do przetestowania. Moja kota oprócz mokrego Canagana (tak w ilości 1/3 puszki na raz), Ziwi Peaka (w ilości 1 łyżeczka wymieszana z letnią wodą na dzień)- NIE JADA MOKREGO. I koniec. Tylko suche. Przecież nie będę jej głodzić bo jest szczupła i do tego jeszcze rośnie.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Pon lip 13, 2015 8:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina, pisałam żebyś zaryzykowała ,Granatapet czarniak z owocami morza.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon lip 13, 2015 8:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moje wlasnie obrazily sie na PON wolowine co lubialy jeszcze nie dawno...I slabiej wchodza tez Petite Cuisine. Moze sie znudzilo mosci paniom :D

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Pon lip 13, 2015 8:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moi ostatnio pokochali GranataPet jagnięcina z cielęciną.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon lip 13, 2015 8:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:Polina, pisałam żebyś zaryzykowała ,Granatapet czarniak z owocami morza.

Przerobiłyśmy to... :( Podobnie jak cielęcinę z królikiem, kurczaka z krewetkami i jeszcze kilka innych smaków Granatapet :(

Polina

Post » Pon lip 13, 2015 8:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Oszaleć można,z tymi kocimi dietami :evil:

Thrive z rybą, spróbuj. U mnie, czasami zadziałało, ale musiało być zblendowane.

gatiko

Post » Pon lip 13, 2015 8:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:Oszaleć można,z tymi kocimi dietami :evil:

Thrive z rybą, spróbuj. U mnie, czasami zadziałało, ale musiało być zblendowane.

Będę nudna... i będziecie mnie mieć dość... THRIVE przerobione :( już dawno. Wszystko z zooplusa już przerobiłam, nawet marketówki.
Rozdrabniam, podgrzewam, podlewam wodą...

Polina

Post » Pon lip 13, 2015 9:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

To nie mam już pomysłów. U nas, tez było bardzo cięzko z mokrym. Później, przez chwilę było ok ( w miarę ) i znowu lipa :cry:

gatiko

Post » Pon lip 13, 2015 9:24 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

kurcze jak was czytam to wam zazdroszcze. Chciałabym miec wybredne koty. Moje jedza wszystko winstony paszteciki kochają! Whiskas,kitekat,karme z tesco,karme z lidla,butchers,gotowane. Jedyną karme ktorą nie zjedza jest sucha kitty z biedronki i suchy butchers tez leży. Tak to whiskas kitekat winston znika. Teraz gotuje serduszka dziadygom .
Kotka Milka

Post » Pon lip 13, 2015 9:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:To nie mam już pomysłów. U nas, tez było bardzo cięzko z mokrym. Później, przez chwilę było ok ( w miarę ) i znowu lipa :cry:

Próbowałam też Moonlight dinner :(
Oba smaki Therra-pura :(
Petite Cuisine :(
Fish4Cats :(
Na logikę powinna zjeść, sporo sosiku, zapach aż mózg wywraca... a ona NIE!

No to próbuję dalej, ale wszystko wynoszę bezdomniaczkom. Ewentualnie ruszy kilka razy językiem i odchodzi. Z ręki też nie, z podłogi nie... :placz:
Gotowane, rosołki itp. też nie...
Wiem, że to aż niewiarygodne i meczące dla Was, wysłuchiwać tych moich pytań i żali. Co zrobić...
No i naczytam się jeszcze jak to niezdrowo karmić samym suchym i dostaję szału.
BARF - fajna sprawa, ale surowe zje raz na kilka dni, raz jej podejdzie a raz nie. Próbowałam codziennie - a gdzie tam!
Moja młoda powinna dostać medal w konkurencji wybredny kot roku! Poza tym drobnym detalem - kot anioł!

Polina

Post » Pon lip 13, 2015 9:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kotka Milka pisze:kurcze jak was czytam to wam zazdroszcze. Chciałabym miec wybredne koty. Moje jedza wszystko winstony paszteciki kochają! Whiskas,kitekat,karme z tesco,karme z lidla,butchers,gotowane. Jedyną karme ktorą nie zjedza jest sucha kitty z biedronki i suchy butchers tez leży. Tak to whiskas kitekat winston znika. Teraz gotuje serduszka dziadygom .

A czego tu zazdrościć...

Polina

Post » Pon lip 13, 2015 9:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

mam bardzo wazne pytanie a mianowicie. Gdy napisałam ze karmiła bym koty tylko gotowanym miesem to ktos odpisał ze nie podawanie tauryny skonczy sie smiercią. Mój pierwszy kot w 1997 jadł mleko mieso i lubił gotowane ziemniaki,serek smietane rybe . Karmy w źyciu nie kupowałam bo nawet nie wiedziałam ze trzeba. Karme kitikat kupowałam 300g i dawałam jak cukierki. Zmarł w wieku 14 lat na nerki. Kotke milke znalazłam jako 2-3 miesieczne kocie w zimie pod drzewem tzn mój wilczur znalazł. Przez 8 lat jadła to co ja, wedliny,mleko,zupy, mięso gotowane, zero witamin czy innych. I jakos nie umarła z braku tauryny. Gdy moje koty jadły zwykłe jedzenie nigdy nie wymiotowały kupki dobre nie drapały sie. Gdy zaczelam dawac karmy zaczeły sie jazdy. Sraki, rzyganie,drapanie.
Kotka Milka

Post » Pon lip 13, 2015 9:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kotka Milka pisze:kurcze jak was czytam to wam zazdroszcze. Chciałabym miec wybredne koty. Moje jedza wszystko winstony paszteciki kochają! Whiskas,kitekat,karme z tesco,karme z lidla,butchers,gotowane. Jedyną karme ktorą nie zjedza jest sucha kitty z biedronki i suchy butchers tez leży. Tak to whiskas kitekat winston znika. Teraz gotuje serduszka dziadygom .

A jest jakieś świnstwo, którego nie sprobowały?
Jak chcesz mieć wybredne koty, to daj im szanse. Z głodu nawet pomyje byś jadła.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Pon lip 13, 2015 9:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

tak, acane dawałam szału nie było, na taste tez były. Puszeczki almo nature i miamor pastete tez dostały, wolały winstona. Grau i animonde carny wcinały jak winston.
Kotka Milka

[poprzednia][następna]