PESTKA - pokonała ją choroba :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 14:34 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Bardzo mocno trzymam kciuki za Pestunię :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro cze 26, 2013 20:31 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

wczoraj udało się potrzymać ją 12 godzin pod kroplówką, dziś 10.
od wczoraj wieczora podjada surową pierś z kurczaka: szału nie ma, ale coś tam ciumka :piwa:
wklejam zdjęcia mojego domowego patentu na kroplówkę: stare łóżeczko, w środku posłanie i kuweta. Kot śpi i sika. trzeba tylko zwrócić uwagę, czy leci i czy nie za szybko/wolno
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Śro cze 26, 2013 20:56 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

świetny patent :)
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw cze 27, 2013 6:38 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:wczoraj udało się potrzymać ją 12 godzin pod kroplówką, dziś 10.
od wczoraj wieczora podjada surową pierś z kurczaka: szału nie ma, ale coś tam ciumka :piwa:
wklejam zdjęcia mojego domowego patentu na kroplówkę: stare łóżeczko, w środku posłanie i kuweta. Kot śpi i sika. trzeba tylko zwrócić uwagę, czy leci i czy nie za szybko/wolno
Obrazek

Aż bałam się zaglądać, a tu dobra wiadomość :) Super z tym łóżeczkiem wymyśliłaś :ok:

Cudak1

Post » Śro lip 24, 2013 15:52 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Mocznik został wypłukany-wynik z dziś to 127.Do tego w miarę dobre są próby wątrobowe (nieznaczne podwyższenie), wykluczona cukrzyca.
A Pestucha lekko odwodniona bo wymiotuje. Czy ktoś domyśla się o co chodzi? Wetka założyła wenflon (do jutra będziemy w domu nawadniać), dała antybiotyk ale też nie umie tego wytłumaczyć :?: :?: :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Śro lip 24, 2013 16:49 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Przewód pokarmowy podrażniony przez mimo wszystko podwyższony mocznik?
Zapalenie ścianek żołądka?
Różne mogą być rzeczy.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro lip 24, 2013 18:33 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Też obstawiałabym podrażnienie śluzówek żołądka. Mojej staruszce pomogły zaparzone gluty z mielonego siemienia lnianego, lub olej lniany zmieszany pół na pół z aloesem (aloes super goi) - w sumie 3 ml do pysia, najlepiej na czczo, dobrze, by potem przez min. 1/2 godz nie piła i nie jadła.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Śro lip 24, 2013 19:31 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Biedna te Petka :( Co chwila coś ją męczy :( Dziękuję Ci Monikaa za troskliwą opiekę nad nią :1luvu: Na wolności pewnie nawet zimy by nie przeżyła...

Cudak1

Post » Śro lip 24, 2013 19:57 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Megan, Ariel dziekuję za podpowiedzi. Spróbuje z siemieniem lub olejem (zobaczę co jutro dostanę). :)
Cudak 1: Ty żałuj, żeś takie cudo wydała :lol: W życiu nie spotkałam tak nakolankowego kota. Nawet mój mąż się zakochał: nosi, pieści, całuje (pozostałe koty tylko głaska czasami) Chcielibyśmy by była z nami jeszcze jedną zimę a najlepiej kilka zim,kilkanaście i więcej :(
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Sob lip 27, 2013 11:31 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:Cudak 1: Ty żałuj, żeś takie cudo wydała :lol: W życiu nie spotkałam tak nakolankowego kota. Nawet mój mąż się zakochał: nosi, pieści, całuje (pozostałe koty tylko głaska czasami) Chcielibyśmy by była z nami jeszcze jedną zimę a najlepiej kilka zim,kilkanaście i więcej :(

Żałować nie mam czego, bo lepszego domku by nie znalazła :1luvu: dużo nie brakowało i dołączyłaby do stadka bezdomnych kotów, gdzie jako tak schorowany kot, długo by nie pożyła.

Cudak1

Post » Śro sie 14, 2013 10:30 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Dostaliśmy trochę leków od anna_k :1luvu: :1luvu:
Okoliczności raczej smutne, bo to leki po jej kocurku :cry:
Chcemy jej podziękować, Pestka też dziękuje.
Ma już wiele cioteczek- dobrych, szlachetnych dusz. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dla nich aktualny zdjęcior:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Śro sie 14, 2013 10:35 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:(...)

Obrazek

Kiedy jej robiłaś ostatnio morfologię?
Bo na tym zdjęciu ona ma strasznie blade poduszeczki łap - nie ma przypadkiem anemii?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sie 14, 2013 17:12 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Ostatnia pełna morfologia była robiona w kwietniu lub maju. Wtedy było ok. Ale łapki rzeczywiście ma blade: jak tylko odczytałam post zaczęliśmy porównywać jej łapki z inną naszą kotką. Różnica jest spora... Przy pierwszej okazji zrobię jej morfologię, dziękuję pixie!
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Śro sie 14, 2013 21:00 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Nie zwlekaj :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sie 19, 2013 17:32 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Kotka ostatnią pełną morfologię miała w czerwcu. Od tego czasu ilość czerwonych krwinek spadła o połowę.
Lekarz nie wykonał hematokrytu, bo nie wiedział , czy zaakceptuję koszty :evil:
Następna okazja do badań natrafi się za tydzień :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

[poprzednia][następna]