25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 13:53 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Lidziu,po niedzieli zajrze do garażu,tam mam duzo różnych plastikowych pojemniczków...pozbieram,umyje i wyślę po 25-tym
Ty tam do tych pojemników na sucha to jakis kamień wsadzaj,żeby nie zdmuchiwało pojemniczków jak powieje...Ja to nawet do duzych misek na taras wsadzam kamulca,bo tez wyfruwają mi miski plastikowe...
Najlepsze to chyba takie tacki jak mięso pakuja w marketach..niskie i fajne....W tamtym tygodniu ze 100 wywaliłam,trzymałam w szafce....z rok :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 12, 2012 15:21 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

BOZENAZWISNIEWA pisze:Lidziu,po niedzieli zajrze do garażu,tam mam duzo różnych plastikowych pojemniczków...pozbieram,umyje i wyślę po 25-tym
Ty tam do tych pojemników na sucha to jakis kamień wsadzaj,żeby nie zdmuchiwało pojemniczków jak powieje...Ja to nawet do duzych misek na taras wsadzam kamulca,bo tez wyfruwają mi miski plastikowe...
Najlepsze to chyba takie tacki jak mięso pakuja w marketach..niskie i fajne....W tamtym tygodniu ze 100 wywaliłam,trzymałam w szafce....z rok :oops:

Bożenko duszę cię bardzo mocna 100 wywaliłam :crying: :crying: :crying: :x , ludzie mi wyrzucają , miałam juz małe garnki do wody , patelki do jedzenia nie zdmuchiwałao i nie ma , nawet z lasu zapierniczyli mi patelkę od piesków . :( Więc jak ktoś ma to po prosze tom jest leciutkie przesyłka nie wyjdzie dużo .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob maja 12, 2012 15:56 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

podeślij mi adres na pw....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 12, 2012 16:28 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

BOZENAZWISNIEWA pisze:podeślij mi adres na pw....

:mrgreen: :ok: Duszenie coś dało :ok: :oops:

lidka02

Post » Sob maja 12, 2012 21:31 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Poszłam dziś znów do kotków na mieście bo wczoraj takie nawałnice dziś nie było nic nawet miseczek zostawiłam im jedzenie te co się okociły muszą jeśc .Ale gałęzi wszystkiego tak u nas połamało ....
Ostatnio edytowano Pt gru 07, 2012 16:11 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Nie maja 13, 2012 7:42 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Lidzia to co odkładac ci pojemniki po margarynach i tacki ?

Dobrze by było, żebys legalnie miała jakąś strefe dio karmienia, bo tak będą ci te życzliwe hamy cały czas wywalać bo ludzie to najgorsze ssaki jakie na świat wydano :twisted:

że też nie jestem żyrafą - żarła bym sobie liście z czubka drzewa i nawet nim by mi doleciało do żoładka by sie "spaliło" wiec bym nie tyła :P a na ludzi bym z góry pluła 8)
Żyrafy sa the best :D mam ze 40 maskotek które latami zbierałam :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie maja 13, 2012 7:46 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Karola zbieramy tacki,pojemniki co się da
przecież Lidka nie opędzluje tyle lodów ani margaryny :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie maja 13, 2012 11:08 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

ruda32 pisze:Karola zbieramy tacki,pojemniki co się da

Właśnie zbierajcie tacki ja nie opędzluje tylu sama chyba że puszki to :mrgreen:

lidka02

Post » Nie maja 13, 2012 12:28 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

lidka02 pisze:

Właśnie zbierajcie tacki ja nie opędzluje tylu sama chyba że puszki to :mrgreen:

jak puszki pędzlujesz,to masz mocne zęby :lol: :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie maja 13, 2012 12:30 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

BOZENAZWISNIEWA pisze:
lidka02 pisze:

jak puszki pędzlujesz,to masz mocne zęby :lol: :ok:

Mam takie duże :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ok:

lidka02

Post » Pon maja 14, 2012 7:51 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Dzisiaj zamówiłam Ariona 15 kg, dam znać kiedy dojdzie, jak będzie na magazynie to może być na miejscu nawet jutro.

Tego Brita trochę się bałam, bo koty dokarmiane nie zjedzą wszystkiego, może jakąś próbkę w zoologicznym warto najpierw wypróbować, ale sprawdzić żeby to był ten najtańszy Brit.

Co do sterylek na już, to jedna fundacja daje 80 zł na kotkę, resztę by trzeba dozbierać:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... h-%C5%81ap
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon maja 14, 2012 7:59 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

kaja555 pisze:Dzisiaj zamówiłam Ariona 15 kg, dam znać kiedy dojdzie, jak będzie na magazynie to może być na miejscu nawet jutro.

Tego Brita trochę się bałam, bo koty dokarmiane nie zjedzą wszystkiego, może jakąś próbkę w zoologicznym warto najpierw wypróbować, ale sprawdzić żeby to był ten najtańszy Brit.

Co do sterylek na już, to jedna fundacja daje 80 zł na kotkę, resztę by trzeba dozbierać:

dziewczyny ,wiem,ze polecaja Brit dla psów,ale dla kotów raczej sa rózne opinie.Niedawno na pchlim targu odsprzedawli,bo koty nie chciały tego jesc.Dlatego lepiej karme wypróbowana kupować.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 14, 2012 10:32 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

kaja555 pisze:Dzisiaj zamówiłam Ariona 15 kg, dam znać kiedy dojdzie, jak będzie na magazynie to może być na miejscu nawet jutro.

Dziękuje za karme :1luvu: na mieście dopiero będe chciała kotki złapać jak odchowają młode bo nie wiadomo gdzie się okociły :( Wczoraj byłam w ośrodku u kotów była jedna kotka nie sterylizowana ale koty takie chude jak żadnego roku szok nie wiem dlaczego ,ciocia tez zdziwiona ich wyglądem , głodne też strasznie , wszystko powyrzucane koty zdezorientowane gdzie co jest .Koty się bardzo drapią i mają ubytki w sierści .Takie były głodne tak krzyczały a niektórzy siedzieli przy stoliczkach i jedli a one się kręciły w nadziei że ktoś im coś żuci .Pozostawiałam im suchego miałam kilka puszek .Ale koty wyglądają źle chude jak glizdy :(
Ostatnio edytowano Pt gru 07, 2012 16:13 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Pon maja 14, 2012 10:56 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

to bardzo niedobrze :(

mogą mieć wszoły albo świerzb skórny, trzebaby je pokropić, a to też kosztuje - chyba opłaca się Fiprex w sprayu i na wiele kotów starcza, ale nie pomaga na świerzb, tylko pchły, wszoły i kleszcze, no i odrobaczenie, można kupić proszek Fenbenat - koszt 17 zł - wystarczy na mnóstwo kotów, ale trzeba odmierzać miarką i mieszać w mokrym, pilnować żeby to zjadły

mam takie pytanie, trzebaby te koty policzyć mniej więcej - ile jest ich w Przyjezierzu, ile w mieście (w Strzelnie?) i ile jest ciachniętych a ile jeszcze trzeba wysterylizować, bez liczenia małych, bo z tych nie wiadomo ile przeżyje. Może warto wątek od nowa założyć i tam wszystko od początku wpisywać. Jeżeli Lidka nie ma do tego głowy, to może jest tu osoba chętna do prowadzenia takiego wątku? Jak są jasne informacje to i jest więcej chętnych do pomocy, może ktoś by podesłał krople na pasorzyty, inny zorganizował coś innego.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon maja 14, 2012 11:03 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście,k .Inowroc

Tylko ze te koty w ośrodku może raz by udało mi się je prysnąc bo zawsze jak robi się ciepło one robią się bardziej nie ufne , kotów wczoraj było 14 a tak jak jest chłodno i zimą jest ich 25 raz tylko było 30 ...
W ośrodku jest 5 kotek wysterylizowanych , wczoraj widziałam jedną bez sterylki jest dużo kocurków ..
Na mieście by było 5 kotek do sterylki ale one wszystkie dzikie tylko jedna szara do mnie troche podchodzi .
Ale jest jeszcze jedno miejsce u mnie za blokami gdzie jest 15 kotów dwie chyba urodziły i pewnie 2 mają brzuchy i ze 4 jeszcze są kotki , tam przestałam chodzić no bo jak ...

lidka02

[poprzednia][następna]