KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 21:43 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

zdrówko u mnie gorzej niż źle, nawet po domu ledwie chodzę, wzięłam już 3 tabl antybiotyku mam nadzieję że szybko mnie na nogi postawi...
natomiast dzwonił pan Jerzy, Tygryska II dziś znów skoczyła na Mikruska i on znów ciąga tylnie nóżki, tzn pogorszyło się, pan J postanowił ją zatrzymać, ale w tej sytuacji spytałam, czy jednak może poszukać jej domku, na to pytanie jeszcze pan J mi odpowie, jak wpadnę do niego, a kiedy to nie wiem, bo tak mnie dusi kaszel, że oddychać nie dam rady...no i oprócz tego, nie przychodzi już 4 dni na jedzonko brat Mikruska, którego pan J karmi na parkingu, a więc wieści nie bardzo...
dziś obserwowałam kocury w swoim ogródku, i tylko ten biedny Czarnulek taki stłamszony i pogryziony, więc tamte są bardziej waleczne...szkoda kicia, jak spotkam się z panią Anną, to poproszę ją żeby postarała się go złapać, ona też jest po leczeniu promieniotwórczym jodem i wychodzi tylko z psem na spacer...
a oto kilka fotek:
Pysia na parapecie
Obrazek
książe koło choinki, a pod nią był ten pogryziony Czarnulek chyba
Obrazek
Obrazek
domek z okna
Obrazek
Rudasek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro mar 23, 2011 22:04 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

No to po zdjęciach widać, że wiosna :ok: już nawet trawka zaczyna rosnąć.
"Tygryska skoczyła na Mikruska" tzn pogryzła go? Potarmosiła? Jeśli tak się dzieje, to jak ten mały biedak ma wyzdrowieć?
Jakie są szanse na złapanie Czarnego? To jest całkiem dziki kot?

Wracaj do zdrowia oby szybciej - bardzo Ci tego życzę.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro mar 23, 2011 22:06 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Czarny jest Dziki tylko ociera się i podchodzi do p.Anny, a Mikruska potarmosiła, nie wiem, czy pogryzła, pan J. był zdenerwowany, żadnych więcej szczegółów nie znam, jak wyzdrowieję, to się tam przejdę...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw mar 24, 2011 16:48 Re: ZAJRZYJ NA CIUSZKOWY BAZAREK MARTY NA BEZDOMNE KOTY I PSY!!!

Dalej leżę i wręcz zamiast lepiej to gorzej, była babcia Wampirka wróciła i znów zwiała mówiłam że trzeba złapać do transporterka i na sterylke dzwoniłam do pana J w miarę tam Mikrusek je tylko wątrobę niestety
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw mar 24, 2011 22:31 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

No to ładny z tej Wampirki qurwiszonek :oops:
Za Mikruska mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: Biedny kić :( męczy go ta choroba

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw mar 24, 2011 22:53 Re: ZAJRZYJ NA CIUSZKOWY BAZAREK MARTY NA BEZDOMNE KOTY I PSY!!!

Kocia Lady pisze:Dalej leżę i wręcz zamiast lepiej to gorzej, (...)

Życzę nagłego a nieodwracalnego wyzdrowienia :ok:
Jerzy... :evil:
A Wampirka - no dobrze, że dała znać, że nic jej nie jest :wink:
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Post » Pt mar 25, 2011 22:24 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

dziś wracam powoli do żywych, kociuchy szybko wyczaiły, że stołówka przeniosła się na balkon, więc tylko słyszą skoki z parapetu na schodki, postawiona pełna micha z gałeczkami drobiowymi, które już się przejadły domownikom, mielone mięcho moich Pysiek które też już zbrzydło, pełna micha chrupek, więc głodu nie ma...
Obrazek
Pysia niewątpliwa ozdoba parapetu...
Obrazek
Pysia Seniorka w ogródku...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie mar 27, 2011 15:53 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

siedzę dalej nie wychodzę, na szczęście znajomi w pracy dają jedzonko, które zostawiłam w szafce, a dodatkowo miły pan ochroniarz już drugi raz przyniósł im mięska, mówił mi dziś, że widział dziś Kruszynę wylegującą się na słoneczku w towarzystwie 4 adoratorów... 8O Obrazek
natomiast dziś udało mi się uwiecznić Czarnulka od pani Anny, który wpierw się najadł a potem poszedł sobie poostrzyć pazurki, a potem chyba spać do sąsiadki na balkon albo do domku..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
na zdjęciach nie widać, ale oczy zaropiałe mocno, łapa pogryziona albo skaleczona, ale chyba już samo się goi, i całe uszy pogryzione...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie mar 27, 2011 17:48 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Więc to ten mały nicpoń, co nie daje się podejść nikomu z wyjątkiem pani Ani.
Kocia Lady pisze:Obrazek
I w dodatku oznaczył Ci ogródek :mrgreen:
Pozdrawiam. I życzę zdrowia.

Kotek&Tosia

Post » Nie mar 27, 2011 20:22 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

z tym znaczeniem to norma, właśnie mama chodziła po Pyśkę z walerianą, i biedna uciekała od namolniaka czarnego kocura z białą plamką, cały dzień ją trzymał gdzieś w krzaczorach, wpadła od razu do kuwety, i do jedzenia,, :ryk:
Byłam u pana od Mikruska, kotek leżał sobie schowany za drzwiami łazienki, wygląda nieźle, tylko z tym chodzenie, podejdzie ze 3 metry i się kładzie, wzięłam go za przednią łapkę, wyczuwalne jest jakieś zgrubienie, na mój gust to jakby RZS ... :(
Tygryska II po sterylce nie ta kotka, spokojna, siedziała u mnie na kolanach, ocierała się, położyła na pleckach... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie mar 27, 2011 21:37 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Tygryska dokucza jeszcze Mikruskowi ? Biedny kicio :( A co to jest RZS :oops:

Edit - już wiem :( może by się dało to jakoś powstrzymać ? Ale to musi boleć !!!

jasdor

Post » Pon mar 28, 2011 19:22 Re: Iza

Moja Pysia chora, znów te dziąsła bardzo silne zapalenie nie mogła nawet szynki ugryzć aż do góry skakała i miauczała biedna od razu po pracy popędziłam do weta, dostała convenie i przeciwzapalny czy ktoś może coś doradzić?
Rzs to reumatoidalne zapalenie stawów jeśli to jest to, to boli na pewno powiedziałam panu żeby jechał do weta
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon mar 28, 2011 19:52 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

co u niej z pyszczkiem? Jakiego typu zapalenie? Kamień jest? Dziąsła jak wyglądają? Nadżerki?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 28, 2011 20:44 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Dziąsła takie zaczerwienione, w niektórych miejscach, dokładnie nie oglądałam,...Teraz śpi, ale tak myślę, czy w takim stanie może jechać na sterylkę??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon mar 28, 2011 20:46 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Jeżeli to jest spowodowane kamieniem, to nawet powinna, bo przy okazji by jej ten kamień wyczyścili, pooglądali ząbki i poleczyli. Może nawet jakieś kwalifikują sie do usunięcia. Biedna kota :(

jasdor

[poprzednia][następna]