Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2012 18:28 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Kolejne 30 domków w Koterii czeka na odbiór. Są oczywiście za darmo. Wczoraj je robiła ekipa wolontariuszy z szefową Koterii i z Praksedą - dziękujemy :D

http://www.facebook.com/events/55454329 ... tif_t=like

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8559_o.jpg
Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 18:08 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw gru 20, 2012 13:19 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Hej,
W zeszłym roku otrzymałam od Praksady budkę :1luvu:
Na całe szczęście udało mi się wyadoptować przez mrozami kotka z mojego osiedla dla którego miała być ona przeznaczona.
Nigdy nie była użyta więc jest nówka :ok:
W chwili obecnej nie ma (na całe szczęście) bezdomych kotków u mnie pod blokiem więc oddam budkę bardziej potrzebującym.
Zainteresową osobę zaproszę po odbiór do Marek (tam mieszkam) lub Warszawa Ochota (tam pracuję) lub gdzieś po drodze (Trasa Toruńska) :)
Jest ktoś kto potrzebuję budkę?

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pt gru 21, 2012 14:00 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Ja bardzo chętnie - na Żoliborz, przy bloku moich rodziców koczują 2 cudne czarne koty - mają tylko zwykły nieocieplany karton :( dobrze że chociaż sa dokarmiane.
Pytałam sąsiadów - nie mają nic przeciwko.
Jeśli to aktualne to podjadę na Ochotę.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt gru 21, 2012 14:46 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Jagooda aktualne, pw poszło :)

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Czw gru 27, 2012 11:10 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

siknę sobie cichutko w kąciku
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 27, 2012 11:56 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Killatha pisze:siknę sobie cichutko w kąciku

Nie sikać nie wolno, w budkach nie! :) :wink:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw gru 27, 2012 12:08 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Takiego maila dziś dostałam, niestety od osoby kompletnie niezwiązanej z tematem, więc nie wiem, czy to jeszcze aktualne.
Ale może ktoś z Otwocka potrzebuje i zechce przewąchac temat?

Mamy styropianowe domki dla bezdomnych kotów! 2012-12-07

Jeśli opiekujesz się bezdomnymi kotami albo robi to ktoś z Twoich znajomych- zgłoś się do nas po styropianowy domek na zimę! Wystarczy wyciąć w nim dziurę, aby kot mógł do niego wejść i gotowe. ;) Rozdajemy je całkowicie za darmo.

Pudła są bardzo solidne, mają grube ścianki i ogólnie są dosyć duże, więc wejdą do nich ze 2 lub nawet 3 koty. Na zimowe mrozy będą idealne. Pudła znajdują się w Otwocku, w piwnicy u [...]. Odbiór wyłącznie osobisty- niestety nie wysyłamy pudeł pocztą.

Namiar telefoniczny na pw.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sty 17, 2013 16:31 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Ja mam taką niecodzienną propozycje jak by komuś z warszawy przydały by się takie miski do karmienia kotków to służę w sporej ilości :lol:
Obrazek

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto lut 05, 2013 14:54 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Robisz ze styropianu w paczkach?

Ja tak robię, ale domki z pudeł są znacznie lepsze na mróz. Okładam pudło, karton, wzmacniam taśmą i owijam folią. Są brzydzse od tych z pudeł no i karton podobno "łapie" wilgoć...

ale i tak robię, bo nie mam na te pudła. A dostałam kilka i są super, koty cieplutkie wychodzą w najgorszą pogodę. :D
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Nie lut 17, 2013 11:23 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

W Koterii jest 10 gotowych domków do wzięcia :D
Obrazek KRS 0000286138
KOTERIA na facebooku

*koteria*

Od: Wto lis 25, 2008 19:35

Post » Śro lut 20, 2013 15:37 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

biorę w ciemno ;D hehe żartuje, ale też ostatnio zaczynam robić "swoje" domki

Koters

Od: Nie sty 27, 2013 22:47

Post » Pon sie 19, 2013 8:50 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Witam :) , mój problem polga na tym że chciałabym kupić dla pół dzikiego kota budkę ocieplaną drewnianą. Mam taki kaprys chce żeby miał ładnie i ciepło :) . Takie pudełka są super ale drewniany domek będzie trwalszy . Czy ma któraś z Was namiary na producenta?

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Pon sie 19, 2013 9:30 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Kropkaa pisze:Witam :) , mój problem polga na tym że chciałabym kupić dla pół dzikiego kota budkę ocieplaną drewnianą. Mam taki kaprys chce żeby miał ładnie i ciepło :) . Takie pudełka są super ale drewniany domek będzie trwalszy . Czy ma któraś z Was namiary na producenta?

Ja namiaru konkretnego nie mam. Jak przejrzysz ten wątek, to ktoś tam podawał linki.
Ale pamiętaj, proszę, o tym co tu pisałam, wykonawcy drewnianych bud nie znają kocich potrzeb. Robią budy takie jak dla psa czyli duży otwór, usytuowany centralnie i przy podłoże. Taki domek nie zabezpiecza kota od chłodu. Ponadto, często poprawiałam takie budki, bo miewały nieszczelności zwłaszcza jak jest otwierany dach. Wtedy dach nie przylega szczelnie do ścianek i górą wieje. Często też jak domek bywała dwukomorowy, ścianki działowe miały prześwity. W małej budce każdą nieszczelność,
można porównać z mieszkaniem, w którym otwarto na przestrzał okna w zimie. Buda drewniana musi być tez ocieplona styropianem, ale całym płytami, a nie skrawkami styropianu tak jak to widywałam.
Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup styropianowego pudełka i obudowanie go drewnem.

jakie warunki powinien spełniać domek dla kota, znajdziesz tutaj:

viewtopic.php?f=1&t=67461&hilit=Budki+dla+kot%C3%B3w
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon sie 26, 2013 16:17 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

dzięki za rady :) już coś mam , wszystko sprawdzę.

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Śro sie 28, 2013 20:20 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Prakseda pisze:
Kropkaa pisze:Witam :) , mój problem polga na tym że chciałabym kupić dla pół dzikiego kota budkę ocieplaną drewnianą. Mam taki kaprys chce żeby miał ładnie i ciepło :) . Takie pudełka są super ale drewniany domek będzie trwalszy . Czy ma któraś z Was namiary na producenta?

Ja namiaru konkretnego nie mam. Jak przejrzysz ten wątek, to ktoś tam podawał linki.
Ale pamiętaj, proszę, o tym co tu pisałam, wykonawcy drewnianych bud nie znają kocich potrzeb. Robią budy takie jak dla psa czyli duży otwór, usytuowany centralnie i przy podłoże. Taki domek nie zabezpiecza kota od chłodu. Ponadto, często poprawiałam takie budki, bo miewały nieszczelności zwłaszcza jak jest otwierany dach. Wtedy dach nie przylega szczelnie do ścianek i górą wieje. Często też jak domek bywała dwukomorowy, ścianki działowe miały prześwity. W małej budce każdą nieszczelność,
można porównać z mieszkaniem, w którym otwarto na przestrzał okna w zimie. Buda drewniana musi być tez ocieplona styropianem, ale całym płytami, a nie skrawkami styropianu tak jak to widywałam.
Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup styropianowego pudełka i obudowanie go drewnem.

jakie warunki powinien spełniać domek dla kota, znajdziesz tutaj:

viewtopic.php?f=1&t=67461&hilit=Budki+dla+kot%C3%B3w

kupiłam gotowca, nie jestem zadowolona!!!!!!!!!!!!
nie polecam budek gotowych, prześwity, nieszczelny, dramat

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

[poprzednia][następna]