Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 17:52 Re: [Białystok] Piękny czarny bezdomniaczek Promyk błaga o DT/DS

tylko dla mnie istotne czy chłopaczek ma jajka bo jak ma to inszy apartament muszę mu szykować :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 18, 2010 18:18 Re: [Białystok] Piękny czarny bezdomniaczek Promyk błaga o DT/DS

Erin, Witaj! Posłałam Ci pw, ale coś mi poczta szwankuje, nie wiem czy dostałaś? Jeżeli możesz, napisz mi więcej szczegółów na temat wyglądu Promyczka. Zobaczyłam banerek czarnego kota i już głupieje. Mnie w czerwcu (dokładnie 8) zaginął czarny, w słońcu lśniący czekoladowo kocurek. Jestem z Jaworzna, ale rozważam, że Mój Puma jakimś cudem przemieścił się w inny rejon Polski(sąsiad ma firmę transportową i moze kiciuś przysnął na lawecie?) i szuka drogi do domu (nie chce myśleć o łapance do labolatorium). Puma nie był kastratem, w dniu zaginięcia miał rok i trzy miesiące, ale wyglądał młodziej. Pod szyjką miał trochę białego (krawacik ze zdjęcia wydaje mi się nieco za duży, ale przez ten okres czasu mógł mu się zmienić) i maleńkie jakby bikini pod brzuszkiem w wiadomych okolicach. Miał też charakterystyczne ząbki, tzn kły jak się przyjrzeć z boku tak wystawały z pysia i zachodziły na dolną wargę. Jego sylwetka wydawała się nieco "pałąkowata", tzn. był kocurkiem wysokim na łapach, ale drobnym, przy tym smukłym. Ogonek miał długi w stosunku do ciała i jakby troszkę cienki. Futro b.ładne, gęste i lśniące. Był ogrooomnym miziakiem, uwielbiał tulić się do szyi, przy pieszczotach zdarzało mu się poślinić ze szczęścia, no i tak "ząbkowo" się wtedy uśmiechał. Był bardzo ufny do ludzi i łagodny. Sprawdź proszę, czy nie reaguje na imię Puma i na wołanie "kiciusie-kiciusie" (nie "kici-kici"). Jeszcze jedna istotna rzecz - w dniu zaginięcia Puma miał na przedniej łapce dwa szwy do ściągnięcia po leczeniu ropnia(dwie niebieskie żyłki). Boże, upłynęło już 5 miesięcy, ale może jakiś ślad na łapie został? Chociaż te szwy to pewnie by sobie wylizał? Leczony był też na świerzbowca, ale miał go minimalną ilość w jednym uszku. Puma uwielbiał się przytulać i tak "piąstkował" łapkami. Proszę, proszę, sprawdź to zachowanie i wygląd Promyczka (może Pumy?), jeśli jeszcze jest u Ciebie (Puma ważył 3,8 kg)
Przeczytałam na forum, że Promyczek znalazł dom, już do niego pojechał czy jedzie jutro? Przepraszam, że tyle pytań i tak zawracam Ci głowę, ale wciąż mam nadzieję, że któryś z zabłąkanych czarnuszków to będzie Puma i ze wróci do domu.

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Czw lis 18, 2010 18:25 Re: [Białystok] Piękny czarny bezdomniaczek Promyk błaga o DT/DS

anahit pisze:Przeczytałam na forum, że Promyczek znalazł dom, już do niego pojechał czy jedzie jutro? Przepraszam, że tyle pytań i tak zawracam Ci głowę, ale wciąż mam nadzieję, że któryś z zabłąkanych czarnuszków to będzie Puma i ze wróci do domu.

Erin pewno ma dużo dzisiaj na głowie, to ja Tobie odpowiem, że Promyk ma jechać jutro do DT. Na resztę pytań faktycznie tylko Erin może odpowiedzieć, mam nadzieje, że się jeszcze dzisiaj odezwie

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lis 18, 2010 18:33 Re: [Białystok] Piękny czarny bezdomniaczek Promyk błaga o DT/DS

anahit,Promyczek ma jutro jechać do mnie do DT-jakoś ok 17-tej.
Dziś ma być złapany,chociaż lapać go nie trzeba bo bardzo przytulaśny jest.
Tyle wiem ja.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 18, 2010 20:17 Re: [Białystok] Piękny czarny bezdomniaczek Promyk błaga o DT/DS

Promyk już u mnie w klateczce.
Narazie zapoznaje się z otoczeniem.
nie wygląda na to, że to Puma - przykro mi :(

Teraz szukamy transportera na gwałt!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 18, 2010 20:30 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

I wiecie co ? Kolejna niespodziewanka - coś mi się widzi, że Party i Pixio nie mają jednak wspólnego tatusia Piracika.
Tak coś mi się wydaje, że Partycja jest córką Promyka :)
Ostatnio edytowano Czw lis 18, 2010 20:32 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Czw lis 18, 2010 20:30 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

a jajka??????????????????????

smarti

Post » Czw lis 18, 2010 20:32 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Wygląda na to, że som, chociaż czasami wycięte też wyglądają jakby były.

Erin

Post » Czw lis 18, 2010 20:32 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

a stan zdrówka jaki? glucik jest? w sensie na kiedy mogę go umawiać na ciach?
bo do czasu ciach muszę go trzymać w innym budynku a to i dla niego smutno i dla mnie niewygodnie :(
wazne czy znaczy teren czy nie .

i jeszcze pyt-czy on żył na codzień na tej klatce czy na dworze?
w sensie czy w cieplej komoreczce mu będzie za zimno do czasu sterylki?bo ma jeszcze taką możl tuż pod domem

smarti

Post » Czw lis 18, 2010 20:58 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

rany, właśnie weszłam na wątek, a tu tyle nowości! Bardzo się cieszę, że Promyk szykuje się do drogi :D

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw lis 18, 2010 21:04 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Smarti, nie wygląda, żeby glucik był.
Co do znaczenia, to nie wiem i pewnie nie zdążę się dowiedzieć.
Promyk nocował na klatce, ale dnie spędzał na dworze, bo przeszkadzał durnym ludziom :roll:
W ciepłej komórce nie powinno być chłopakowi zimno, bo jest całkiem kluseczkowaty :)

Erin

Post » Czw lis 18, 2010 21:07 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Zagladami i geba się wciąz smieje :1luvu:

anahit, znajdziesz swojego Puma. ktos kto tak szuka - znajduje ! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lis 18, 2010 21:23 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Psiama :1luvu:

Cioteczki, dobrze by chyba było przynajmniej dołożyć się do biletu. Pomożecie?
Normalny do W-wy kosztuje 78 zł w obie strony. Ile studenty mają teraz zniżki?

Erin

Post » Czw lis 18, 2010 21:31 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Kurcze felek. Same odloty tu sie dzialy. Iza nie ma moze Basica transporterku do pozyczenia?
Jak na razie jestem nie plynna. W nastepnym tygodniu chcialam sie zajac kasa na zarelko dla Promyka. Uwazam to jeszcze za "otwarta" sprawe, bo bede sama miala ciezko z podwyzka za mieszkanie. Paczka jeszcze nie doszla widocznie, to bazarku nie moge wystawic. Ch... jasna.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lis 18, 2010 21:32 Re: [Białystok] Piękny czarny Promyk u mnie, jest szansa na DT

Erin pisze:Normalny do W-wy kosztuje 78 zł w obie strony. Ile studenty mają teraz zniżki?

Nie mam zielonego pojęcia. Coś tam Ci jeszcze Izunia podeślę, jakieś grosze, niech Promyń już pojedzie :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]