Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 15:09

podniosę, DT pilnie potrzebne :!: :!: :!:

dziewczyny, a ten burasek nr 9 na zdjęciu kotów które tam zostały to od pani Marzeny czy Pani Ireny :?:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Pon mar 23, 2009 15:10

Amica pisze:Zajmując sie adopcjami musisz miec tego świadomość :cry:

zajmując się od lat adpocjami 'bezdomnych' mam tego znakomitą świadomość... Dlatego bez mrugnięcia okiem 'robię' sterylki kotek, również w ciąży...

Napisałam to w odpowiedzi iryskowi - na konkretny temat (na post, że jeśli kocięta się urodzą, to trafią w 'dobre ręce') - tego, żeby nie mnożyć i nie dopuszczać do mnożenia, jeśli jest taka możliwość...
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Pon mar 23, 2009 17:49

skoro niewielka zmiana miejsca, to ja troche pomarudze i poprosze autorke watku o zmiane tytulu watku ;)
Przy okazji podniose.

Co do "sprawy Iryska" - pozwolcie, ale nie bede komentowac.
Obrazek

Evvcik

Od: Nie gru 14, 2008 21:23

Post » Pon mar 23, 2009 17:57

Aniu, zaraz Ci wysyłam na pw info o kocisku. Niestety, on nie chce jeść. Jest odżywiany kroplówkami, ale same wiecie, że to dobre na krótką metę... Wetka mówi, żeby go zabrać do domu i zobaczyć, co będzie. Ale domu nie ma na razie. Spróbuję dzisiaj założyć mu wątek. Jakby ktoś miał jakieś dobre rady, to chętnie przyjmę (w sprawie tego niejedzenia, a nie domu)...

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 23, 2009 18:10

Hooopamy po DT i DS ;)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pon mar 23, 2009 18:19

Zofia&Sasza pisze: Jakby ktoś miał jakieś dobre rady, to chętnie przyjmę (w sprawie tego niejedzenia, a nie domu)...

żółtko z glukozą dopyszcznie (np.strzykawką) czasem pomaga na pobudzenie łaknienia...
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Pon mar 23, 2009 18:24

kotki byly dzis u weta.
Malinka dostala odrobine leku na robale (calej nie mogla dostac, bo jelitka moglyby sobie nie poradzic), kupilam nowe mleko dla kociat oraz krople na swiezb w uszach (Dexoryl), bede kropic 2 razy dziennie.
je mleczko dla kociat i rozmoczonego weaninga royal.
Halka juz nie kicha, nie kaszle, ale jeszcze troche posapuje podczas oddychania. nie zalatwia sie do kuwety niestety (jesli ktos ma jakies rady jak ja nauczyc z niej korzystac to prosze na pw). zrobila ladna koo z sioo na kape, ktora jest rozscielona na podlodze. je ladnie, suchego royala dla sterylizowanych kotek, pije wode, wczoraj zjadla porcje tunczyka.
na probe dalam jej mleko, ale nie tknela go wiec dostaje tylko wode.
kupilam u weta kapsulki na wzmocnienie i jedna dziennie mam jej podawac. szew z ranki juz usuniety. zabki trzeba bedzie przemywac co jakis czas wacikiem (zapomnialam z czym, ale z tym sie nie pali wiec zdaze sie dowiedziec) bo dziaselka ma w kiepskim stanie. ogolnie wyglada na zdrowa i tak tez sie zachowuje.

zdjecia dodam pozniej, bo gdzies wsadzilam aparat i nie moge go znalezc.

irysek_wroc

Od: Wto wrz 02, 2008 1:28

Post » Pon mar 23, 2009 18:31

A wątek gdzie mu walnąć? Tu, czy na kociarni? Już umiem wstawiać zdjęcia...

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 23, 2009 19:00

poniewaz zaczelam czytac od pierwszej strony :lol: :wink: i widzialam tam dopisana prosbe z info, co gdzie poszlo, informuje, ze wczoraj wyslalam na konto fundacji "Zwierze nie jest rzecza", czyli do Biafry, 100 zl na wspomozenie sterylek
moje Bazarki z 1 strony juz chyba mozna zdjac, 100 zl za wszystkie (wlacznie z tym na dogo) wyslalam na konto Fundacji

a teraz lece przygotowywac kolejne bazarki :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon mar 23, 2009 19:02

Szamanka:

Nie wiem skad jestes? Z Warszawy?

Suczka, ktora bedzie jutro sterylizowana w Boguszycach wazy ok 5 kg, wiec malenka.Ma poldlugi, czarny wlos. Wiek - ok. 2 lat.
Jest jednym z psow Marzeny. Trzeba ja bezwglednie zabrac.Jesli wroci w te warunki zakazenie mamy gwarantowane i suczka moze umrzec.

Mozemy pomoc w dowiezieniu suczki do dt, ale tylko gdzies w poblizu.

Zosia, ne wiem, chyba Kociarnia, tam gdzie koty szukaja domu.

I tu druga wazna sprawa. Potrzebny rowniez na cito dt dla kota z FIV. Kot przebywa w klinice na Kosiarzy w Wilanowie. Wiecznie tam byc nie moze i mimo najlepszej tam opieki potrzebuje kogos kto sie nim zajmie. Kot ma doskonale wyniki krwi. Ogolnie sprawia wrazenie zdrowego kota. Jednak w klinice nie chce jesc. Potrzebny dom.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon mar 23, 2009 19:10

Ja też zajrzałam na pierwszą stronę i informuję, że wpłaciłam 80 zł na konto CoolCaty - na 2 stronie wątku finansowego Jany jest rozliczenie, a w nim więcej osób :)
Można zatem mnie chyba usunąć z deklaracji sponsorowania testów dla kota u iwci, bo testy wykonywała właśnie CoolCaty :P
Inaczej będzie, że się zobowiązałam i nie wypełniłam ;)

A dziś wystawiłam bazarek na rzecz kotów zabranych przez Biafrę :)
Ostatnio edytowano Pon mar 23, 2009 19:14 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 23, 2009 19:14

Kiciorek, daj link, to wkleje.

Mikrejsza, u p. Ireny go nie bylo, wiec wychodzi, ze od Marzeny.

Troche malo czytelna zrobila sie pierwsza strona. Sprobuje zrobic z tym porzadek.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon mar 23, 2009 19:16

Proszę, oto link: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90658

Kicorek, nie Kiciorek - bez drugiego "i"
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 23, 2009 19:16

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4217577#4217577

Wątek Magusia. Może trochę chaotyczny, ale proszę nie wymagać za wiele. Mam taki sajgon w robocie, że o 17.00 jestem już ledwo ciepła. Jakby ktoś miał jakieś uwagi, co tam powinnam wstawić jeszcze, albo co - będę wdzięczna...

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 23, 2009 19:45

Dziękujemy za relację Irysku.

Spróbuj do kuwety zamiast żwirku włożyć podarte drobno gazety... Czasami skutkuje.
Halka nie chce już pewnie mleka - koty jeśli długo go nie piją, to już pić nie będą... Nawet może im zaszkodzić... Woda wystarczy. Byle piła.

Specjalistów od kocinek tu dużo... Może jeszcze Ktoś poradzi coś innego z kuwetą...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

[poprzednia][następna]