PAKT CZAROWNIC 8 - marzec...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 09, 2008 23:15

villemo5 pisze:Proszę Czarownice o rozważenie udzielenia im wsparcia. Może spłacimy dług za sterylkę Księżniczki? Z FS i Funduszu Czarnych Kotów da się wyskrobać te 160 zł... A przecież w tym stadzie są czarne koty.
Proszę Siostry wypowiedzcie się, co o tym sądzicie?

A kandydatury grudniowej wciąż nie wymyśliłam... Może któraś z Was ma jakiś pomysł??

Siostro Prezes, kandydaturę podałam powyżej.

Natomiast co do zacytowanej propozycji - FS można przekazać.

Jeśli zaś chodzi o Fundusz Czarnych mam kontrpropozycję - zamiast dawać naszym "dzieciom" po 30 zł, a resztę funduszu rozdzielać na inne cele, proponuję dawać czarnym całą kwotę, jaka się w danym miesiącu uzbiera na adopciaki (podzielić równo między oba koty) - po to jest ten fundusz, nie ma sensu robić z niego kolejnego FS. A głównie chodzi o to, że za 30 zł nie da się utrzymać kota - i to kota wymagającego leczenia.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro gru 10, 2008 9:44

Dolatuję, przelatuję....i zaraz odlatuję :( ścigana jestem...
Kandydatury nie mam - za mało śledzę forum, wątki, żeby móc uczciwie coś wybrać. Są takie osoby, które znam od lat i stale potrzebują pomocy...:( (pani Danusia Adamczyk na przykład).
Pan Kruk mi pasuje (mam kota na punkcie krukowatych, ;) )- uważam że trzeba wspierać samotnych "żołnierzy" z pierwszej linii frontu, działających w terenie, pozostałe kandydatury też są dobre.
Jeśli chodzi o fundusz adopcyjny - to też byłabym za tym, żeby nie dzielić ...chyba, że składki jakoś drastycznie by spadły. Adopcja to moim zdaniem 50 zł od główki sensownie wygląda w dzisiejszych realiach. Ja nowa w Pakcie i chyba nie zrozumiałam do końca zasad składek, funduszy itd i widzę, że chyba dorzucę do mojej comiesięcznej kilka zł, bo na adopcyjne z mojej już składki już nic nie idzie chyba.
Lecę się do jakiegoś drzewa poprzytulać, bo energii mam coraz mniej.
pozdrówka Siostry :kitty:

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Śro gru 10, 2008 9:48

To będzie bardzo nuuuudny post :wink: - samo potakiwanie

koteczekanusi pisze: Jeśli zaś chodzi o Fundusz Czarnych mam kontrpropozycję - zamiast dawać naszym "dzieciom" po 30 zł, a resztę funduszu rozdzielać na inne cele, proponuję dawać czarnym całą kwotę, jaka się w danym miesiącu uzbiera na adopciaki (podzielić równo między oba koty) - po to jest ten fundusz, nie ma sensu robić z niego kolejnego FS. A głównie chodzi o to, że za 30 zł nie da się utrzymać kota - i to kota wymagającego leczenia.

Jestem za.

Magdalena pisze:Pan Kruk mi pasuje (mam kota na punkcie krukowatych, ;) )- uważam że trzeba wspierać samotnych "żołnierzy" z pierwszej linii frontu, działających w terenie,

Tu tez sie zgadzam z przedmówczynią.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro gru 10, 2008 11:19

Gorąca prośba do Czarownych Czarownic Obrazek o wzięcie udziału w ankiecie
Jako że Aluś też z Azylu -
Do wszystkich sympatyków Kociego Azylu w Konstancinie wielka prośba o wzięcie udziału w ankiecie przed grudniowym głosowaniem w Krakvecie w której ustalane jest na kogo wespół z dogomanią będziemy głosować. Nie muszę chyba uzasadniać dlaczego zależy mi na pomocy dla Azylu. Wszystkie ślepinki "wyszły" z Azylu, pewnie znajdą się następne. Mnie osobiście los Azylu leży bardzo na sercu, a jest w tej chwili bardzo kiepsko.
To tak niewiele - tylko oddać głos w tej ankiecie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85403
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro gru 10, 2008 13:02

zagłosowałam.
Takie ankiety i głosowania łamią mi serce, nic tylko siedzieć i płakać...
Przecież za każdą z tych kandydatur stoją dziesiątki kotów w potrzebie.
Jestem na miau spory kęs czasu a mam wrażenie, że jest coraz trudniej. Forum się powinno nazywać "zakątek Syzyfa" czy co :(.
Idę miotłę do kąta odstawić.

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Śro gru 10, 2008 17:13

Proszę nie odstawiać żadnych mioteł!!

Podsumuję trochę to, co napisałyście:
Co do Pana Kruka - nie zarejestrowałam sprzeciwu, a liczy się czas, więc jeszcze dziś skontaktuję się z Siostrą Skarbniczką, aby przekazała środki na sterylizację jednej z kotek Pana Kruka :D

Co do adopcyjnego - pomysł koteczekanusi bardzo sensowny! Za dużo tych funduszy nam się wytworzy i Siostra Skarbniczka nie da nam rady :wink:
Tak więc na Święta nasi czarni podopieczni dostaną bonusik od Św. Mikołaja 8) I od teraz co miesiąc - co się uzbiera na funduszu adopcyjnym, będzie dzielone na dwa i wysyłane do naszych chłopaków

A co do kandydatury jopop... Tajemnicą żadną nie jest to, że jopop straszliwie cenię :D Jednak proszę zainteresowanych, aby spojrzeli na drugi post poprzedniej części wątku - raport z wypłat z Paktu. Obiektywnie sprawa wygląda tak, że jopop dostała od nas wsparcie kilka razy, na dodatek kwotowo jest to wsparcie największe. Jeśli uznacie, że to nic nie szkodzi :wink: to ja nie oponuję, niechże jopop kandyduje w grudniu.
Dla porządku dodam, że kandydatury wciąż są zbierane. 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro gru 10, 2008 21:33

O! Naczelna jest! :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro gru 10, 2008 23:21

barba50 pisze:Gorąca prośba do Czarownych Czarownic Obrazek o wzięcie udziału w ankiecie
Do wszystkich sympatyków Kociego Azylu w Konstancinie wielka prośba o wzięcie udziału w ankiecie przed grudniowym głosowaniem w Krakvecie w której ustalane jest na kogo wespół z dogomanią będziemy głosować. Nie muszę chyba uzasadniać dlaczego zależy mi na pomocy dla Azylu. Wszystkie ślepinki "wyszły" z Azylu, pewnie znajdą się następne. Mnie osobiście los Azylu leży bardzo na sercu, a jest w tej chwili bardzo kiepsko.

Się zacytuję :evil: bo ważne :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro gru 10, 2008 23:22

Zagłosowałam :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw gru 11, 2008 9:46

Oddałam głos :lol:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Czw gru 11, 2008 11:46

bede udawac, ze wcale sie nie wpisuje po raz pierwszy w tej czesci

ehhh, zagoniona jestem, tyle Wam Siostry powiem :(
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Czw gru 11, 2008 16:45

barba50 pisze:Gorąca prośba do Czarownych Czarownic Obrazek o wzięcie udziału w ankiecie

To i ja zacytuję i donoszę, że również głosowałam! :D
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 11, 2008 16:47

Zirael pisze:bede udawac, ze wcale sie nie wpisuje po raz pierwszy w tej czesci

A kiedy przylatujesz??
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 11, 2008 19:21

villemo5 pisze:
Zirael pisze:bede udawac, ze wcale sie nie wpisuje po raz pierwszy w tej czesci

A kiedy przylatujesz??

w sobotę będę, już rano

nie mam listy na gg, bo miałam straszne problemy z kompem, także Siostro Prezes się proszę w razie czego na gg odzywać...
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Czw gru 11, 2008 21:08

ZIRAEL witaj!

Zagłosowałam na Konstancin - prowadzi jak na razie.

To by było na tyle.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

[poprzednia][następna]