KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2009 6:35 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Dzieki wszystkim za miłe słowa ,bardzo tęskniłam za wami tylko ten ciągły brak czasu, w pracy chyba sie zmówili bo kontrol goni kontrol więc nie mam czasu na siedzenie w necie .Budowa domu zabiera mi resztki czasu po pracy a i dzieciatkiem trzeba się zająć.O kotach nie wspomnę , też chyba potrzebują mojej obecności bo do łózka idą hurtem wszystkie cztery dobrze że łóżko duże to sie miescimy.Nie sądziłam że budowa to takie wyczerpujące zajęcie,na projekcie tak to wszystko fajnie wyglądało w rzeczywistości jest inaczej.

ezra

Od: Nie cze 25, 2006 18:22

Post » Wto wrz 22, 2009 11:51 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

ezra pisze:.Nie sądziłam że budowa to takie wyczerpujące zajęcie,na projekcie tak to wszystko fajnie wyglądało w rzeczywistości jest inaczej.

Wyobrażam sobie :twisted:
Ale jak już zamieszkacie w nowym domu to odżyjesz :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 23, 2009 13:14 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Wpadłam tak na chwilę ,bo tesknota mnie zeżre.Kociarnia chyba sie zmówiła bo choruja jeden po drugim znów Maniusia ma zatkane przewody bez cewnikowania chyba sie nie obejdzie.Żal bidulki bo i tak jest wystraszona wizytami u weta ,Miechutek oczywiście nochal ma zapchany ,niedawno Sylwek się odetkał tylko Kluni lata jak szalony i całe szczęście bo sił mi juz brak.Domek jest "prawie "skończony została wykończeniówka która mnie wykończy i parę poprawek które muszę palcem pokazać majstrowi bo oślepł chyba albo na mnie nie może patrzeć.Pozdrowionka
Obrazek

ezra

Post » Pon lis 23, 2009 13:22 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

witaj ezra :D
przetrwałaś tyle przetrwasz i końcówkę :wink:
u mnie tez kotuchy chorują,wirus krąży. :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 23, 2009 14:35 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Tak, wszędzie te wirusy :evil: Moje też wiecznie coś :roll: Ale fajnie że już wykańczacie chałupę Obrazek
Majster wolałby nie widzieć -wiadomo :twisted:
Kciuki za zdrówko wszystkich i za szybkie zamieszkanie w nowym domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Głaski dla footerek :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lis 24, 2009 7:09 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Wczoraj Mani zrobłam rtg nie ma kamieni ,piasku ,złogów wet podejrzewa zapalenie cewki moczowej.Gdy jest zatkanie z powodu kamieni czy innych świństw to kot nie je nie pije jest wycofany chowa sie po katach a Maryśka je ,pije zachowuje sie normalnie.Tylko posikuje żywą krwią .
Obrazek

ezra

Post » Wto lis 24, 2009 11:03 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Nie znam się na tym ale wygląda na to że jednak ma jakieś kryształy co ranią i dlatego jest krew.Na pewno musi dostawać jakieś leki rozkurczowe -no i dieta jest ważna

Znalazłam coś takiego http://koty.rokcafe.pl/karmy/h_chddmk.php

Kciuki za Manię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lis 24, 2009 11:33 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

ezra pisze:Wczoraj Mani zrobłam rtg nie ma kamieni ,piasku ,złogów wet podejrzewa zapalenie cewki moczowej.Gdy jest zatkanie z powodu kamieni czy innych świństw to kot nie je nie pije jest wycofany chowa sie po katach a Maryśka je ,pije zachowuje sie normalnie.Tylko posikuje żywą krwią .

A wyniki moczu jej też robiliście? Bo tutaj może by coś wyszło, ze stan zapalny jest.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lis 24, 2009 13:05 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

moczu niestety nie robiłam bo nie moge siusiu złapac ,Mania kropelkuje przy badaniu nie wyczuwa sie pełnego pęcherza,nie ma typowych objawów zatkania bo je normalnie, pije wode .Szukałam po całym domu miejsc osikanych ale nie znalazłam nic.Na rtg nie ma nic niepokojącego.Gdy Sylwek miał zatkany przewód moczowy to posikiwał moczem z krwią ,nic nie jadł i nie pił chował się do szafy a u Mani nie ma takich objawów.Od czwartku jest na rozkurczowych ,moczopędnych i antybiotyku.
Obrazek

ezra

Post » Wto lis 24, 2009 14:40 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

To może spróbuj na te granulki złapać mocz. Ja mam zamiar właśnie się w nie zaopatrzyć, bo mojej kudłatej chcę zrobić, bo coś sika za dużo mi.

http://www.kuchniapupila.pl/index.php?P ... re%C5%82ki

Casica ostatnio używała i bez problemu złapała tym mocz kotce.
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Śro lis 25, 2009 8:22 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Aga a skąd będe wiedziała czyje to siuśki, mam 4 futra w domu.Mańka musi sikać bo do tej pory byłoby po niej, od środy to juz tydzień, mocznik dawno zatrułby jej organizm.
Obrazek

ezra

Post » Śro lis 25, 2009 8:27 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

To musisz w izolatce zamknąć na jakiś czas no albo w innym pokoju żeby było wiadomo kogo jest siku. Ja mam klatkę jeszcze nie złożoną to do klatki ją dam i będę miała pewność. BO może moja ma jakieś zapalenie pęcherza albo drób moczowych.

AgaPap

Post » Śro lut 17, 2010 10:44 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

oj, jakoś zaniedbałam forum ale tak ten czas ucieka.Wczoraj była niedziela a juz dziś środa i kolejny tydzień za chwile umknie i nasze życie w takim biegu umyka nie wiadomo kiedy.A tyle do zrobienia, do zobaczenia.eh..
Futra poza Mieszkiem maja sie dobrze ,Miecio ma zapchany nochal w zeszłym tygodniu byłam u weta ,dupa pokuta a moje kocio popadło chyba w depresję schował sie na dwa dni pod łóżko nic nie jadl nawet mięsko go nie interesowało,co jest niewiarygodne bo mięsko Miecio czuł nawet zagilonym nosem.Wywlokłam go na siłę w sobotę dałam tabletke na uspokojenie i chłopak wraca do normy tylko nochal ciagle zagilony i zastrzyki należałoby kontynuować.Dostanie dziś na uspokojenie i pojade do weta, tabletki nie wchodzą w grę bo ich nie tknie a na siłę mu do pyska nie wepchnę.Trenowałam rózne sposoby i żaden nie sprawdził się .
Obrazek

ezra

Post » Czw sie 05, 2010 13:21 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

Wróciłam!
Już mieszkamy u siebie w swoim wymarzonym domku,co prawda ciągle na kartonach i workach ale powoli już przypomina cywilizowane miejsce.Najbardziej przeżyły przeprowadzkę koty,musieliśmy zabrać je przed wywózką mebli.Były przestraszone i zdezorientowane Sylwek przez dwa dni nie wylazł spod kołdry,dwie noce łaziły i darły gęby ale teraz już jest dobrze.Miecio lubi leżeć na schodach bo wtedy ma oko na cały dół i góre, Mania i Kluni przesiaduje przy oknie i ogląda ptaszki.Sylwek uwielbia garaż i piwnice bo tam są jaszczurki( nie mam sumienia ich wyrzucić) Ezra ma wreszcie swoje podwórko i może tam siedzieć ile chce.
Obrazek

ezra

Post » Czw sie 05, 2010 13:46 Re: KLUNKI -SYLWESTER-MIESZKO-MARUSIA-MOZI za TM

NO wreszcie sobie przypomniałas o nas :evil:

To w ramach przeporsin za długą nieobecność zdjęć aktualnych żądamy :wink:

AgaPap

[poprzednia][następna]