Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 22, 2017 15:59 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

:roll: Trochę mnie już nerwy ponoszą, ale biorę głęboki wdech.

nata1997, idziesz do sklepu po mleko kozie, kupujesz u dowolnego weta ( jak jeden wet nie ma, idziesz do innego) saszetkę Royal Canin Convalescence Support.
Mleko kozie podgrzewasz do ok 30 stopni, powiedzmy 10 ml tego mleka, do niego gdy jest już ciepłe "na oko" wsypujesz" po troszku Convalescence, i mieszasz.
Konsystencja gotowej mieszanki nie powinna być ani rzadka ani bardzo gęsta, tak by przeszła przez małą dziurkę w smoczku.
Ja nigdy nic nie odmierzam, od zawsze mieszam mleko kozie z Convem na oko i zawsze wychodzi mi dobre.
Taką mieszankę dajesz na jeden posiłek i czekasz na reakcję organizmu. Jeśli nie ma wzdęcia, brzuszek miękki i nic się nie dzieje a maluch zachowuje się jak dotychczas, to możesz spokojnie nie wracać już do tego badziewnego Kitty Milk. A swoją drogą, Dolfos Milk to taki sam szajs i też drogi.
Jakbyś posłuchała nas i zamówiła od razu Convalescence przez internet, wyszłoby zdecydowanie taniej.
Kociak nie potrzebowałby ciągłych wizyt u weta, za które przecież też płacisz, i rósłby i rozwijał się lepiej.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Czw cze 22, 2017 16:00 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Na miau.pl jest wszystko -
viewtopic.php?f=1&t=56593

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw cze 22, 2017 16:13 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:Trochę mnie już nerwy ponoszą, ale biorę głęboki wdech.

Mnie już poniosły dawno... ;-)

Nata, wysłałam Ci 3 saszetki Conva (w białej bąbelkowej kopercie) POLECONYM PRIORYTETEM. Wyszła taka pękata, miękka paczuszka. Na kopercie jest Twoje imię i nazwisko, a pod spodem pseudonim z Miau - Nata1997. Może w razie czego powiedz Tacie, czy tam komu, że przyjdzie paczuszka, żeby odebrał (gdyby Ciebie nie było w domu) i się nie zdziwił. Powinna być w poniedziałek lub we wtorek.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw cze 22, 2017 16:19 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Tu masz jeszcze cytat Pati, kiedy odchowywała malucha jeszcze mniejszego, niż Twój:

Pati108": Mleko zastępcze jak dla mnie to ściema, mój młody miał po tym kosmiczne zaparcia. Stosowałam Dolmik Cat, dolfosu. Proszek wychodził w postaci nie przetrawionej.

[Dopiero pomogło] Convalescence z mlekiem kozim dla malucha. Ja dawkowałam 4 łyżki mleka na łyżkę conva, rozcieńczałam mlekiem jak było za gęste jeszcze.
Młody zaczął mi fajnie rosnąć. Uwierz mi że ja też chciałam kupić jak najdroższe mleko bo myślałam że jest najlepsze ale wcale tak nie jest.

Conve dostaniesz w każdym większym zoologu czy lecznicy, mleko kozie jest w kartonikach też praktycznie wszędzie dostępne."
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 19:41 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Może zobaczymy jak to będzie dziś przecież kupka była. A to normalne,że mała tak w brzuchu dużo przytyła?

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Czw cze 22, 2017 19:45 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Raczej nie przytyła tylko jest zgazowana. To pewnie wina kiepskiego mleka.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw cze 22, 2017 19:47 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:Raczej nie przytyła tylko jest zgazowana. To pewnie wina kiepskiego mleka.

Ale brzuszek jest mięciutki

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 19:50 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

To nie znaczy, że nie jest zgazowany ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw cze 22, 2017 19:52 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

:mrgreen:

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Czw cze 22, 2017 20:09 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

To ten sok z buraka i krople kiedy odstawić?

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 20:12 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Jeśli na razie karmisz kitty milkiem lun dolfosem, to dodawaj po kilka kropel soku i kroplę lub dwie espumisanu, do czasu aż zmienisz mleko na kozie z Convalescence.
I nie czekałabym z tą zmianą aż do poniedziałku, tylko zrobiłabym to jutro.
Taki maluszek potrzebuje lepszego pokarmu by normalnie się rozwijać.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw cze 22, 2017 20:17 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:Jeśli na razie karmisz kitty milkiem lun dolfosem, to dodawaj po kilka kropel soku i kroplę lub dwie espumisanu, do czasu aż zmienisz mleko na kozie z Convalescence.

Tylko,że ja się boję bo kupię np te dwie saszetki przykładowo po 15zł a potem nie będę miała za co kupić i znowu odstawie na Kitty Milk czekam na odpowiedź Cioci bo jak wyślę mi 100zł to kupię jej już te na 70zł mleko i kozie mleczko. Skoro tak mówicie. Bardzo wam ufam, ale zawiodłam się trochę i się boję myślałam,że sok z buraka coś pomoże. Sok z buraka dodaje regularnie do każdego posiłku, a espumisan od 1-2kropel 2-3 razy dziennie jak mi doradziliście

Ps. Zaraz napiszecie,że te mleko to dziadostwo ale na te mleko też powinno pomóc

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 20:38 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
milva b pisze:Jeśli na razie karmisz kitty milkiem lun dolfosem, to dodawaj po kilka kropel soku i kroplę lub dwie espumisanu, do czasu aż zmienisz mleko na kozie z Convalescence.

Tylko,że ja się boję bo kupię np te dwie saszetki przykładowo po 15zł a potem nie będę miała za co kupić i znowu odstawie na Kitty Milk czekam na odpowiedź Cioci bo jak wyślę mi 100zł to kupię jej już te na 70zł mleko i kozie mleczko. Skoro tak mówicie. Bardzo wam ufam, ale zawiodłam się trochę i się boję myślałam,że sok z buraka coś pomoże. Sok z buraka dodaje regularnie do każdego posiłku, a espumisan od 1-2kropel 2-3 razy dziennie jak mi doradziliście

Ps. Zaraz napiszecie,że te mleko to dziadostwo ale na te mleko też powinno pomóc

Kto wie, może Mała załatwiła się dzisiaj, BO JEJ DODAJESZ SOK Z BURACZKA I ESPUMISAN przy tak kiepskim pokarmie.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 20:42 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:
nata1997 pisze:

Kto wie, może Mała załatwiła się dzisiaj, BO JEJ DODAJESZ SOK Z BURACZKA I ESPUMISAN przy tak kiepskim pokarmie.

No tak ale po 3 dniach wtedy też załatwiła się 3 razy i nie dawałam soku z buraka. Nie myślcie sobie,że ja stawiam na swoim itd ja nic nie mówię,że conve będzie nie dobre.

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 20:44 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Dobrze, że jej dodajesz ten sok z buraka i espumisan, i że nam ufasz. Więc zaufaj też w kwestii Convalescence i mleka koziego. Jak masz możliwość, kup jej jutro ze dwie saszetki conva. Starczy do wtorku. Potem przyjdą moje - starczą Ci do końca tygodnia. Więc dużo też nie wydasz. Mniej nawet, niż jak byś kupiła kolejne 200 gramów mleka Dolfos czy Kitty Milk. A mała będzie miała już dobry, odżywczy i wysoko przyswajalny pokarm.
Ja Ci wysłałam w sumie 150 gram. Jak dokupisz 100 gram, to starczy na tydzień spokojnie.

A jaką miała teraz kupę? Dalej twardą / tak samo zbitą?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]