Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 23, 2013 16:44 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Z Jasią wszystko dobrze się poukładłało dzięki ogłoszeniowej akcji mimbla64
Napisałam trochę na jej wątku.

hanelka wyłącza się na trochę, ale hanelkowo funkcjonuje bez zarzutu. Korciaczki zuchy nad zuchami, sprawiły, że wyjeżdżałam bez lęku o hanelkowo (podoba mi sie to określenie :D)

Samolot miał pięć godzin opóźnienia. Utknęłam na lotnisku niczym bohater filmu, tylko dużo było nudniej. Ciężko było czekać, bo serce rwało się już do dzieci. Czekało też mnóstwo maluszków, wymęczonych tak okrutnie, że już nie miały siły przestać płakać. Aż serce się krajało. Lecieliśmy w końcu w środku nocy i do domu dotarłam po piątej rano. Zanim poszliśmy spać minęło trochę czasu. Spłynęły ze mnie wszystkie stresy i w końcu zasnęłam jak kamień, marnując przedpołudnie. Ale teraz już mogę nadrabiać stracony czas. Dzięki Korciaczkom, które sprawiły, że (prawie) nie bałam się zostawić zwierzyny. Prawie, ponieważ wszystko zależy od zwierzyny, czy nie zechcą wycinać Korciaczkom jakiś zdrowotnych numerów. Na razie przygotowały im kilka mokrych niespodzianek :twisted:
W środę dziewczyny jadą już do weta z maluchami. Przede wszykim z oczami Matyldy, bo wydają się coraz gorsze i mam wrażenie, że nie powinny czekać do mojego powrotu.

Teraz już cieszę się każdą chwilą - spotkaniem z córką, co zdarza się nam tak bardzo rzadko, widokiem i dotykiem maleńkiej istotki. Niemal cofnął się czas i przez chwilę miałam wrażenie, że to maleńką Kaję trzymam w ramionach...

Wasze życzenia dobrej podróży sprawiły chyba, że trochę mniej się bałam, choć unoszenie się nad ziemią to zdecydowanie nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Przynajniej tak wysoko. Ale przynajmniej widoki już w trakcie są... boskie ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lip 23, 2013 16:53 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Ciesz się pobytem z bliskimi i nie martw się o futrzaste bo są pod dobrą opieką :ok:
My będziemy czekać na Ciebie i relacje z pobytu.
Ucałowania w stópkę dla wnusi oraz pozdrowienia dla córki i zięcia :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto lip 23, 2013 17:25 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Odpocznij sobie i naciesz się bliskością z rodziną i wnusią :D
a za hanelkowo trzymam kciuki żeby zwierzaki nie przysporzyły korciaczkom zmartwień :ok: :ok: :ok:

super że z koteczką tak się udało :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lip 23, 2013 18:55 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Hmmm, a ile jest korciaczków...? Bo ja nie znam... :oops:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lip 23, 2013 19:11 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

morelowa, Korciaczków są dwie, siostry z południa
...a tak sobie wpadły do Warszawy :mrgreen:

witamy wszystkich i pozdrawiamy Warszawę (i Anglię:-)
podczas nieobecności hanelki, opiekę nad tymi potworami sprawujemy my; i, jak na razie, całkiem - całkiem bez problemów

krótki raport: Piotruś nie jest normalny:-)

A na poważnie, futrzaki grzeczne (poza Piotrusiem, który nie jest normalny), poznajemy się, zaprzyjaźniamy, oswajamy, uczymy
Baśka nas kocha, Chajka niekoniecznie; Franek sprząta po nas w kuchni; Bodzio deklaruje oddać a choćby i trzecią nerkę i ósmy kręg szyjny; Antośka czasem wpada na chwilę i leci dalej; Kardamon zajęty szukaniem Tajemniczych Iksów ma swoje sprawy; Dziubek* strzeże fotela, trochę odklejony od rzeczywistości; Kocida nie ustępuje na krok i nie ma sobie równych we 'wlepianiu się' ludziowi w oczy; Wiewióra kochana i zawsze dotrzyma towarzystwa; z Kastora jest autentycznie fajny kumpel, Wojtek z lekka marzycielski tylko odrobinę mu w tym ustępuje; Soser grzeczny... pół Soserka tęskni za Swoją Dużą, pół żebrze w kuchni (nie dajemy się!); Diabełek... Diabełek - Dziabełek tak po prostu sobie jest i obserwuje z drapaka; Florki (Matylda i Florek) demolują klatkę, ale wystarczy człowiek w drzwiach i zaraz w oczach fascynacja, uśmiech i w ogóle 'no chodź, chodź człowieku, szyyybko!'. No i wspomniany już Piotruś.. I Franek, no niech mu będzie... Piotrek i Franek... Bo Wy nie wiecie:-) Piotrek nienormalny, bo Piotrków jest pięć, każdy gdzie indziej, a czasem wszystkie Piotrki naraz:-) I Franek, Franek, Franków jest 125 i wszystkie mieszkają w zlewie i pucują naczynia i ciągle zrzucane z blatu wracają jak bumerangi. Łosie takie z nich dwa. Słowo, że w oczach czarno na zielonym wypisane 'szukamy atrakcji, wspomożesz nas?'

* nie ma mocnych, jedna z nas zaraziła drugą - i Maniek to Dziubek, mówimy mu Dziubek; no: zakotwiczyło nam się tak w pamięci i już

I teraz mamy taką sprawę: ...no, jakby to powiedzieć... - zabrałyśmy ze sobą aparat (męczył się normalnie 350km w pociągu szczelnie zapuszkowany w torbie), chciałyśmy sfotografować Warszawę o świecie (tak dla przykładu o 4.30 zawędrować do jakiejś zapomnianej nawet przez duchy uliczkę), połazić z aparatem gdzieś po jakiś ciekawych miejscach, futrzaki 'hanelkowe' złapać w pikselach i co? ]
zapomniałyśmy karty do aparatu:-/

nie ma ktoś pożyczyć na kilka dni karty sd do Nikiona de osiemdziesiąt?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto lip 23, 2013 22:47 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Hanelkowo czynne, super :ok:

Korciaczki, trzymam kciuki, żeby Wam czas "bezboleśnie" upłynął do powrotu gospodyni :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Śro lip 24, 2013 8:56 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Karty nie mam, ale mogę Ci aparat pożyczyć, pod jednym warunkiem, ze każdemu kotu i psu zrobisz zdjęcie :twisted: :D
w sensie: kartę mam, ale nie będzie pasowała do twojego aparatu, więc możesz pożyczyć aparat :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lip 24, 2013 17:24 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
hejka Korciaczki, wiecie, że u Hani jesteście w najbardziej magicznym miejscu w Warszawie?
Haniu, odpoczywaj, ciesz sie rodziną, cudownego pobytu!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro lip 24, 2013 23:22 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Florki po wizycie; u Florka wszystko gra, z Matyldą mniej optymistycznie: w piątek będzie miała operację oka, związaną z wywiniętą powieką. Gdy weterynarz przekazał nam tę informację, zmroziło nas na moment, takie zaskoczenie: wzięłyśmy kota na kontrolę, a tu 'będzie operacja'. Matylda zignorowała tę wiadomość i wzięła się za uruchamianie mruku. W każdym razie: w piątek rano znów jedzie do weterynarza. Ma też przepisane nowe krople, które już upolowałyśmy w całodobowej aptece

A u pozostałych futrzaków dobrze, niektórzy nawet znaleźli sobie nowych przyjaciół:-)
taki na przykład Dziabełek. Noc. Po drugiej moment, położyły się człowieki spać ledwo co, już pozasypiały, cała ta faza snu Rem i takie tam, ogólnie: sen, a może i pięć snów. I? no wiadomo: koty to artyści, nie? No taka Dziabełek: stanęła przed ścianą i autentycznie rozgadała się do niej na całą paszczę. Duszę swoją 'wysypała', serce rozsznurowała, język rozplątała przed nią. Zapytana 'co jest', odmówiła zeznań. Z kimkolwiek w tej ścianie rozmawiała, wolałyśmy nie mieszać się w tę dyskusję. MA swój świat.
Jak to było... No tak: 'artystka':-)
I Chajeczka... się okazało, że 'no ostatecznie, możemy być':-) Fantastyczna jest:-) Kontaktowa, choć zagadkowa. Leży teraz na kolanach u jednej z człowieków i mruczy
A ogólnie 'po staremu': Kastor pucuje wszystkie koty, Antosia szaleje z Piotrkiem, Rudy szuka atrakcji, Wojtek i Baśka śpią razem na fotelu, Bodzio wyciąga cały w skowronkach łapki jak tylko się go dotknie, Franek niezmiennie kocha zlew, Kocida wciąż się do nas klei, Dziubek Maniek czasem śpiewa nam i sobie, Wiewióra jedynie trzyma się na uboczu od kotów, ale za to kochana z niej przylepka
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw lip 25, 2013 5:38 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Biedna Matyldzia, kciuki za oczko :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lip 25, 2013 6:48 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

A Soser gdzie??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lip 25, 2013 8:29 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Korciaczki, wypoczywajcie, głaskajcie, kotajcie i dajcie się kotać...

Aniu, dla Ciebie i dla Rodzinki :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 25, 2013 8:41 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

Wpadam w zachwyt nad waszymi opisami :1luvu:

W piątek o której do lecznicy? :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lip 25, 2013 11:14 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

ASK@ pisze:Korciaczki, wypoczywajcie
Jakoś cienko to widzę :oops:
Soser się stara. Pozwala sobie mierzyć cukier...

Dziewczyny, chyba odstąpię Wam wątek. Pięknie piszecie! :1luvu:
A Diabełek GADAJĄCY pełnopyszcznie do ściany(!) 8O 8O 8O
Toż ona popiskiwała tylko do tej pory jak myszka i to wyłącznie w chwilach skrajnego uniesienia!
Czary jakieś, panie, czy co?! 8O

A my wczoraj byłyśmy na pierwszym samodzielnym spacerku! Tylko my dwie ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lip 25, 2013 12:07 Re: Kardamon i przyjaciele - karta sd do Nikona, kto pożyczy

hanelka pisze:A my wczoraj byłyśmy na pierwszym samodzielnym spacerku! Tylko my dwie ;)

:1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]