SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 08, 2012 14:40 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Byłem dzisiaj w schronie. Ogólnie ja nie mogę tam jeździć bo zbyt "miętki" jestem :) Nie mogę patrzeć na te bidy ale chciałem zobaczyć tego kiwaczka małego. Maluch jest trochę przerażony. Ciągle woła żeby go na ręce brać. Z chodzeniem sobie radzi. Z objawów neurologicznych poza niezbornością to można zauważyć, że czasami kręci się w kółko. Oczywiście słyszałem, ze kwalifikuje się do uśpienia itp. Nie wiem na ile w tym jest prawdy a na ile manipulacji i grania na uczuciach ale bardzo mnie to wkur...
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Sob wrz 08, 2012 15:12 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

jimmy_lodolamacz pisze:Byłem dzisiaj w schronie. Ogólnie ja nie mogę tam jeździć bo zbyt "miętki" jestem :) Nie mogę patrzeć na te bidy ale chciałem zobaczyć tego kiwaczka małego. Maluch jest trochę przerażony. Ciągle woła żeby go na ręce brać. Z chodzeniem sobie radzi. Z objawów neurologicznych poza niezbornością to można zauważyć, że czasami kręci się w kółko. Oczywiście słyszałem, ze kwalifikuje się do uśpienia itp. Nie wiem na ile w tym jest prawdy a na ile manipulacji i grania na uczuciach ale bardzo mnie to wkur...

Tak jak Imani, który okazał się być zdrowym kotem, a oczopląs był wynikiem stresu :|
Mam nadzieję że nikomu nic tak głupiego nie przyjdzie do głowy :?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 08, 2012 15:24 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Też dzisiaj byłam, oprowadzałam jedną dziewczynę z fb, może do nas dołączy na wątku też niebawem.

Gibutkowa pisze:Tak jak Imani, który okazał się być zdrowym kotem, a oczopląs był wynikiem stresu :|
Mam nadzieję że nikomu nic tak głupiego nie przyjdzie do głowy :?

Kiwaczek wygląda zdrowo, tzn poza tymi zaburzeniami ruchu, mam nadzieję, że dopóki jest trochę miejsca, to tam będzie, ale trzeba go poogłaszać, może ktoś się zlituje.Ale jest różnica, u Imaniego ja - ślepa baba, tego oczopląsu nie widziałam a tu ewidentnie coś nie gra. A poza kiwaczkiem to maleństwo z nóżką złamaną jest rozczulające, wspina się na klatkę i zaczepia ludzi. Zupełnie mu ta nóżka nie przeszkadza. A na kwarantannie trzy malutkie bidy 4tyg i wysyp przerażonych kotów z obróżkami, pewnie komuś prysnęły. I pers, bardzo wycofany. :/
Zapomniałam aparatu eh...

A z tymi odpowiedziami na maila to może wystarczy sprawdzać w wysłanych, czy ktoś już nie odpisał w danej sprawie?
Edit. Dobra, nie doczytałam o tym załatwianiu sprawy przez telefon. Grupa "załatwione" faktycznie by się przydała. ;)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Sob wrz 08, 2012 15:43 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Gabi - miałam zapytanie o Hrabinę, osoba ma już 15-letniego persa. Może by się zdecydowała na tego wycofanego ze schronu. Tyle że mieszka dość daleko (na Śląsku).

Hmmm... nie wiem coś mi się kołacze że tym ze złamaną nózią ktoś się interesował ale za cholerę sobie nie mogę przypomnieć kto :roll:

A Kiwaczek to podejrzewam ten sam "stan" co Kiwka jak ją Jimmy zabierał.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 08, 2012 15:48 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Gibutkowa pisze:Hmmm... nie wiem coś mi się kołacze że tym ze złamaną nózią ktoś się interesował ale za cholerę sobie nie mogę przypomnieć kto :roll:

Na fb jakaś babka pytała o niego. Mówiła, że ma jakichś znajomych wetów i pytała o koszt ewentualnego ponownego składania łapki. Nie wiem, czy ktoś się z kobitką kontaktował jakimiś innymi kanałami. No i koszt to można oszacować jedynie na podstawie podobnych zabiegów, bo o diagnostykę w schronie trudno.

Kasiaufo

Post » Sob wrz 08, 2012 15:49 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Gibutkowa pisze:Gabi - miałam zapytanie o Hrabinę, osoba ma już 15-letniego persa. Może by się zdecydowała na tego wycofanego ze schronu. Tyle że mieszka dość daleko (na Śląsku).

Hmmm... nie wiem coś mi się kołacze że tym ze złamaną nózią ktoś się interesował ale za cholerę sobie nie mogę przypomnieć kto :roll:

Tak ja Ci pisałam na maila - chętnie z Panią zainteresowaną persem pokoresopnduję, jednak w tą
niedzielę nie będzie mnie w schronie. Proszę więc osoby, które mogą pojawić się tam jutro o zrobienie persowi zdjęć
oraz zebranie na jego temat informacji.

Co do kociatka ze złamaniem - miał mieć robione testy i być zabrany, ale coś to się zbyt długo przeciąga,
obawiam się, że nic z tego nie wyszło i należy szukać mu intensywnie domu.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Sob wrz 08, 2012 16:38 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Czy ktoś ma wzór umowy adopcyjnej i mógłby mi przesłać na maila?

Kasiaufo

Post » Sob wrz 08, 2012 18:26 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Kasiaufo pisze:Czy ktoś ma wzór umowy adopcyjnej i mógłby mi przesłać na maila?

Zaraz Ci wyślę. Możesz tam sobie pozmieniać jak chcesz, bo ja robiłam tą umowę jako bardzo restrykcyjną dla półrasowców (z karą umowną).

EDIT: Poszło :ok:
Ostatnio edytowano Sob wrz 08, 2012 18:31 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 08, 2012 18:29 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

To o tą persiczkę wam chodzi ?
http://www.dla-ciebie.eu/node/2024

Nie wiem czy ona jeszcze jest bo dzisiaj były 2 fajne młode dziewczyny i się nad nią zastanawiały więc nie wiem czy ją wzięły czy jednak nie.

Jestem trochę zacofana w forum bo dalej nie mam neta i tak czytam w kratkę :(

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob wrz 08, 2012 19:13 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Jak fajne były to by było super gdyby już poszła do domu :ok:
Kurcze też się boje że połamany maluszek jednak tam zostanie :?

Ja niestety nadal do odwołania nie będę mogła się zjawiać w schronisku. Ale fajnie, że nowe osoby się zgłaszają :P
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob wrz 08, 2012 19:14 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

jimmy_lodolamacz pisze:Byłem dzisiaj w schronie. Ogólnie ja nie mogę tam jeździć bo zbyt "miętki" jestem :) Nie mogę patrzeć na te bidy ale chciałem zobaczyć tego kiwaczka małego. Maluch jest trochę przerażony. Ciągle woła żeby go na ręce brać. Z chodzeniem sobie radzi. Z objawów neurologicznych poza niezbornością to można zauważyć, że czasami kręci się w kółko. Oczywiście słyszałem, ze kwalifikuje się do uśpienia itp. Nie wiem na ile w tym jest prawdy a na ile manipulacji i grania na uczuciach ale bardzo mnie to wkur...

hehe a ty co ledwo Bunię do domku wydałeś i już przeszpiegi na kotach robisz :wink:
Molestuj domek o zdjęcia :twisted:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob wrz 08, 2012 19:28 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Gibutkowa pisze:
Kasiaufo pisze:Czy ktoś ma wzór umowy adopcyjnej i mógłby mi przesłać na maila?

Zaraz Ci wyślę. Możesz tam sobie pozmieniać jak chcesz, bo ja robiłam tą umowę jako bardzo restrykcyjną dla półrasowców (z karą umowną).

EDIT: Poszło :ok:

Dzięki. :)

Kasiaufo

Post » Sob wrz 08, 2012 19:58 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Leśna ja myślę że jak to persidło poszło to za niedługi czas będzie następne - jak to u nas :roll: Także potencjalne domy na persowate dobrze mieć w zanadrzu, szczególnie że na ogłoszenia ze zdjęciami robionymi przez Agatę ciągle dzwonią telefony :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon wrz 10, 2012 7:12 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

zaznaczam :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon wrz 10, 2012 9:59 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Z maila z wczoraj:
Starszy pan mieszka sam we Wrocławiu, na Ołtaszynie - to jest południowy kraniec miasta.
On ma już 3 dorosłe koty, które zżyły się ze sobą i się akceptują. Niedawno przybłąkał tam się bezdomny kociak - około 4 miesięczny - raczej dzikusek -
jadł to, co mu pan przygotował, ale dopiero od niedawna daje się troszkę pogłaskać. Problem w tym, że te pozostałe 3 koty źle na niego reagują -
chyba czują się zagrożone, czy coś - zaczęły np. siusiać w domu, czego do tej pory nie robiły. Pan mieszka w domku z ogrodem, koty swobodnie wychodzą
na dwór, a ten mały kotek cały czas jest na zewnątrz. Zbliża się zima, dobrze by było aby ten maluszek trafił do kogoś, kto ma możliwość
zaopiekowania się nim. Fajnie by było, go oswoich, odrobaczyć i szukać mu domku.

Jeśli ktoś chciałby dać mu DT, proszę o kontakt ze mną: Gosia <nr tel.>

Pozwolę sobie wrzucić to również na wolontariackiego fb, a nuż się ktoś odezwie.

Kasiaufo

[poprzednia][następna]