Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 12, 2012 11:50 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Zrobiłam bazarek na sterylizację kotki, którą dokarmiam:
viewtopic.php?f=20&t=139004
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Pon lut 20, 2012 10:51 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Florka w ubiegłą sobotę miała sterylizację.
Kiedy do nas trafiła mieliśmy podejrzenia, że jest po sterylizacji, patrząc pod kontem budowy.
Kiedy później dostała rujkę wiadomo było, że trzeba jednak sterylizować.
W trakcie zabiegu okazało się, że nie ma macicy 8O Zabieg trwał dość długo troje lekarzy szukało i niestety nic. Okazało się, że kotka najprawdopodobniej była wcześniej sterylizowana ale musiał zostać kawałek jajnika, który powoduje pojawienie się rujki.
Niestety nie ma szansy, żeby znaleźć ten kawałek i wyciąć. Kiedy robi się to w całości i wszystko jest w kupie nie ma problemu ale kiedy znalezienie jakiś pojedynczych komórek jest bez szans.
Może w większych miastach gdzie kliniki dysponują lepszym sprzętem byłaby szansa "ponaprawiać" wszystko ale na dzień dzisiejszy kotka dostaje antykoncepcję i tak musi zostać.

Szanse na adopcje w tym momencie spadają jeszcze bardziej :(

A na koniec jeszcze Florka posterylkowa

Obrazek

Florka ogląda bajkę :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon lut 20, 2012 12:59 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Bidula :( Szkoda, że nie miała naciętego uszka
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon lut 20, 2012 15:19 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Uszy tną tylko bezdomniakom a podejrzewam, że Florka miała kiedyś dom. Raczej mało prawdopodobne, żeby wychodzący kot i to dorosły zgubił się. Wydaje mi się, że albo spadła z okna albo uciekła :(
Najgorsze jest to, ze szanse na adopcje bardzo spadły, bo kto weźmie rujkującą lub dożywotnio przyjmującą antykoncepcję kotkę :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon lut 20, 2012 15:42 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Pewnie masz rację, że miała dom. Tym bardziej to smutne :( I szkoda, że małe szanse na adopcję...
Obrazek

joanna521

Post » Pon lut 20, 2012 21:27 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Musi brać tabletki? Nie rady bez faszerowania hormonami?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto lut 21, 2012 10:33 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Jeśli nie będzie brała tabletek dostanie rujkę. Ta poprzednia rujka podobno była bardzo męcząca dla samej kici i dla otoczenia. Niestety u mnie nie przejdzie rujkująca kocica :(
Może gdyby trafiła do jakiegoś spokojnego domku gdzie komuś nie przeszkadzałyby jej rujki można by odstawić hormony.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto lut 28, 2012 13:13 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Podrzucę.

Chciałam coś jeszcze napisać. Jak były ferie teraz ,byłam w Kielcach i chodziłam z córką z Uroczyska na sanki na Bocianek.
A wracałyśmy przez Słoneczne . Jak się idzie obok kortu tenisowego co tam się te nowe bloki buduje, do góry po schodkach , to na górce jest taki zielony budynek mieszkalny . I tam przy siatce od strony starego domku parterowego,takie maluszki kocie były czarne,ale od razu uciekły jak nas zobaczyły.Na drugi dzień byłam w południe to wybiegły do takiej staruszki.Rozmawiałam z nią chwilę.Ta pani ma 80 lat i karmi tam kotki własnie zazwyczaj koło 12-13 .Naliczyłam 3 dorosłe i 3 maluchy ,czarna na pewno jest kotka i jej dzieci.Jeden kot szary dzik straszny. I jeden piękny wielki, prawie cały beżowy,raczej kocur . Ponoć czasami przychodzi więcej kotków. I ja chciałam zapytać czy może ktoś z was mieszka gdzieś w pobliżu i by czasami tam zajrzał ? Ja wiem, że jest strasznie dużo kotków w Kiecach w potrzebie .Ale ta pani to staruszka, wolno chodzi,i mówiła że czasem to taka słaba jest że nie ma siły z domu wyjść, ale się stara bo by one nie miały co jeść. A te kotki śliczne wszystkie były i zdrowo wyglądały .

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto lut 28, 2012 17:29 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

mięta pisze:Ta pani ma 80 lat i karmi tam kotki własnie zazwyczaj koło 12-13 .Naliczyłam 3 dorosłe i 3 maluchy ,czarna na pewno jest kotka i jej dzieci.Jeden kot szary dzik straszny. I jeden piękny wielki, prawie cały beżowy,raczej kocur . Ponoć czasami przychodzi więcej kotków. I ja chciałam zapytać czy może ktoś z was mieszka gdzieś w pobliżu i by czasami tam zajrzał ?

Ja mieszkam w zupełnie innym rejonie, obok bazarów. W dodatku ta godzina - między 12 a 13 jestem w pracy. Bez bliższych danych ciężko będzie coś zrobić :(
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto lut 28, 2012 18:41 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

To też nie mój rejon :(
Obrazek

joanna521

Post » Wto lut 28, 2012 20:02 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Ja w Kielcach jestem średnio tylko kilka razy w roku :( dlatego napisałam tak dla wiadomości . Może się ktoś jeszcze odezwie z Kielc ,kto mieszka od tej strony miasta jak Bocianek,Uroczysko czy Świętokrzyskie. Ja myślę, że ta Pani karmi w południe z powodu pory roku .W zimę ciemno jest wcześnie, a w tym wieku raczej nie wychodzi się po zmroku.

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Nie mar 04, 2012 22:52 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Jest szansa na DS dla Pigo. W Ciechanowie :roll: I tu zaczynają się schody, bo jest problem znaleźć kogoś na miau, kto przeprowadziłby wizytę... Może ktoś z Was ma konto na dogo i może podpytać czy jest ktoś z Ciechanowa???

Alyaa

Post » Pon mar 05, 2012 22:02 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Poproszę Gosię - jest na Dogo. Wysłałam na pw na chętny domek dla Pchełki :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon mar 05, 2012 22:28 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Dzięki Anitko - zadzwonię jutro :ok:

Alyaa

Post » Śro mar 07, 2012 10:18 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Miałam telefon z Krakowa o Kukiego... Pan wydał się bardzo rozsądny, maglowałam Go o białaczkę i naprawdę dobrze to wyglądało. Niestety, nie przysłał adresu mailowego, a miał to zrobić chwilę po rozmowie... :(:(

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

[poprzednia][następna]