Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 16:54 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

...dotarłam na wątek, szkoda, że tak późno...całe szczęście, że kobiety dały radę, mam nadzieję, że mimo wszystko osoba, która ratuje kotowate od głodowej śmierci dalej będzie wspierać je w biedzie:):), obawiam się tylko tego, żeby, ci którzy złożyli doniesienie nie prześladowali zwierząt...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Śro mar 16, 2011 17:21 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Trzymam kciuki za dobre zakończenie sprawy :)
Pani Lenko, jest Pani wspaniała, wytrwała, dobrze wiedzieć, że są tacy ludzie jak Pani na świecie :)
Pozdrawiam i proszę uściskać kociaki od ciotki Pauli :)

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 17:49 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Uffff...dobre wieści :) No to czekamy na sprawiedliwy wyrok :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro mar 16, 2011 18:15 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

24102007 pisze:Trzymam kciuki za dobre zakończenie sprawy :)
Pani Lenko, jest Pani wspaniała, wytrwała, dobrze wiedzieć, że są tacy ludzie jak Pani na świecie :)
Pozdrawiam i proszę uściskać kociaki od ciotki Pauli :)

Uściskam napewno i te, które dziś po zabiegu śpią w schronie - w piatek też!!!! całuski

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Śro mar 16, 2011 18:43 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

anabelp pisze:...dotarłam na wątek, szkoda, że tak późno...całe szczęście, że kobiety dały radę, mam nadzieję, że mimo wszystko osoba, która ratuje kotowate od głodowej śmierci dalej będzie wspierać je w biedzie:):), obawiam się tylko tego, żeby, ci którzy złożyli doniesienie nie prześladowali zwierząt...

Przy takim wsparciu całej niemal Polski napewno będę nadal to robiła. Z moim charakterem nie umiałabym spokojnie jeść i spać gdybym wiedziała,że zwierzaczkom coś złego sie dzieje i są głodne. Teraz pierwsze jak wejdę po pracy do domu to idę do kociaków a dopiero nasz obiad się robi. Mężowi nie zawsze to "leży" ale czeka i już. Tym bardziej,że bardzo mi sprzyja Prezes Spółdz. Mieszkaniowej (administrator części terenu i bloków), nawet dziś pytał czy czegoś nie potrzebuję i mogę zawsze się zwrócić do niego po pomoc. Administrator pozostałej części terenu i reszty bloków to ZGKiM podlegający pod Urząd Gminy. Tam też przychylne, przyjazne osoby na stanowiskach kierowniczych. Muszę tu też wspomnieć o wielkim zaangażowaniu i zainteresowaniu moją sprawą Pana Burmistrza i jego zastępcy, którzy mimo trudności znaleźli kasę na sterylkę stopkowskich kociaków. Jedynie co zamierzam to na jesień przenieść karmienie z trzech miejsc do jednego i jakoś załatwić budki. Sytuacja wrogiego nastawienia do kotów powoli się zmienia ku lepszemu.Już niektórzy zaczynają brac udział w akcji sterylki. Dużą rolę tu odegrała rozmowa z nową prezes działek, która ma odmienne zdanie niż ci dwaj członkowie zarządu tj.prześladowcy i jest kobietą myślącą, potrafiącą postawić na swoim. Nagłośniła sprawę sterylki, obaliła mity o kotach, oświecając niektóre osoby przeciwne kotom. Większość mieszkańców po nagłośnieniu mojej sprawy prowadza psy na smyczy ( panowie też zaczęli). Myślę,że nikt już nie będzie rzucał w moją strone przekleństwami jak kot wejdzie na działkę, co najwyżej mogą przegonić z działki.
Chyba,że przegrałabym sprawę to nie wiem jaka byłaby atmosfera..... Lena

pogoda1053

Post » Śro mar 16, 2011 19:10 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

:ok:
Jestem rozczarowana, że wyrok nie zapadł od razu, ale co tam! I tak będzie uniewinniający, na 200%!
Najwięcej śmiechu było przy odczytywaniu zeznań panów z działek, toż to światowe autorytety! Poznają na śniegu, który mocz pochodzi od wolnożyjących kotów (żółty) na śniegu. A jeden z tych pajaców oskarżył koty o wyginięcie (SIC!) rzekotki drzewnej (mała, nadrzewna żabka) i gołębia grzywacza- gatunków chronionych w Polsce. No nie sposób było się nie śmiać!

Starałam się w swoich wyjaśnieniach przekazać Sądowi, że koty wolnożyjące są elementem miejskiego/wiejskiego ekosystemu, że nie stanowią zagrożenia chorobami dla ludzi ani zwierząt, a są głównym niszczycielem gryzoni. Mam wrażenie, że Sąd dość cierpliwie słuchał moich wywodów. I powiedziałam jeszcze, że mnie i Lenę zasadniczo różni jedna sprawa- ona nie ma zwierząt domowych, ja- mam koty domowe, które jeśli wyprowadzam na dwór to po nich sprzątam, zwłaszcza, że kot Edric waży 12 kg, natomiast dokarmiam koty wolnożyjące i nigdy nikt nie żądał ode mnie sprzątania po nich.
Mówiłam też o podjęciu przez Lenę sterylizacji i kastracji kotów w Stopce oraz o znaczeniu tych zabiegów dla kotów (że są zdrowsze i mogą walczyć z gryzoniami) i dla ludzi.

I powiedziałam, że sprawa Leny odbiła się szerokim echem w świecie ludzi i organizacji prozwierzęcych wywołując oburzenie, zwłaszcza, że instytucje takie jak Policja zamiast Ją wspierać w realizacji zadania pomocy bezdomnym zwierzętom jeszcze dążą do jej ukarania. A pani Mecenas złożyła do wglądu wydruki wypowiedzi z naszego miau :D
Acha, to ja jestem Małgosia.

NIE MA MOŻLIWOŚCI- LENA WYGRA! :piwa:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro mar 16, 2011 20:14 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: !

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 20:36 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

24102007 pisze:Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: !

:mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro mar 16, 2011 21:08 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Cindy pisze:Stare blazny zblaznily sie chyba do reszty przed Sadem - bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: - Musi byc dobrze, zeby sie w koncu odczepili od Lenki - raz na zawsze :!: :!: :!: :evil:

Uwielbiam Cię i Twoje wpisy!!!!!! Lena

pogoda1053

Post » Śro mar 16, 2011 22:25 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

pogoda1053 pisze:
Cindy pisze:Stare blazny zblaznily sie chyba do reszty przed Sadem - bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: - Musi byc dobrze, zeby sie w koncu odczepili od Lenki - raz na zawsze :!: :!: :!: :evil:

Uwielbiam Cię i Twoje wpisy!!!!!! Lena

No to uwielbienie jest odwzajemnione :mrgreen: - bo ja tez Cie uwielbiam przede wszystkim za to co robisz z taka determinacja - SAMA PRZECIW TAKIEMU MOTLOCHOWI :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw mar 17, 2011 7:43 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Wczoraj szybko przeczytałam, nie miała chwili, żeby napisać. Bardzo się cieszę z rozwoju sytuacji:) Wiedziałam, że musi być dobrze. No a dzielnicowy nareszcie się opamiętał :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw mar 17, 2011 8:07 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Jest artykuł Red.Lewandowskiego
http://www.pomorska.pl
Teraz trzeba wybrać Region i Koronowo. Pod artykułem jest juz forum i są już wpisy niektóre głupie.

pogoda1053

Post » Pt mar 18, 2011 20:03 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt mar 18, 2011 20:46 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

:1luvu: Chciałabym, żeby pań Lenek było więcej, żeby zwierzęta nie cierpiały z powodu złej, ludzkiej ręki i żeby ludzie, którym los brata mniejszego jest obojętny nie przeszkadzali tym, którzy posiadają uczucia wyższe, są wrażliwi na los drugiego, potrzebującego...Mam nadzieję...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Sob mar 19, 2011 12:00 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Witam moje dobre duszyczki!!! Wczoraj odebrałam ze schroniska piątkę sierotek po zabiegu, w tym mojego ulubionego białego kocurka. Jest on jednym z kilku kociaków co dają się dotknąć czy pogłaskać. Jak był mały to spał na mojej działce pod altanką. Trojga jego rodzeństwu znalazłam domki a on najładniejszy i niestety , a potem już był za duży by się przyzwyczaić do zamknięcia. Teraz to dorosły kocurek 3 letni i ma swoje drogi. Noclegownię znalazł gdzie indziej i przychodzi do mnie na działkę jak mu się chce , czasem raz na tydzeń by sie trochę dożywić i popieścić. Jak sie wkurzy to potrafi drapnąć i ugryźć. Właśnie po tygodniu przyszedł i zaraz złapałam go do kontenerka. Bardzo płakał całą drogę a ja cały wieczór. Ale po przywiezieniu puściłam na działkę, bardzo stęskniony poprzytulał się, najadł i tyle go widziałam......
W sumie już po zabiegu 6 kotek i 8 kocurów. Tzn; że bedzie mniej w Stopce ok.50 kotów!!!!
We wtorek następna partia. Pozdrawiam! Lena
P.S Przemili ludzie w schronisku: Pani Dyrektor, Pani doktor, z którą sie kontaktuję , młoda dziewczyna i dwaj panowie, którzy nieźle sie namęczą by koty włożyć z powrotem do klatek.

pogoda1053

[poprzednia][następna]