Wiejskie-Ebiś chce żyć- Rozmnażalnia-foty w wątku pomocowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 19:16 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Kociamka jest z Ebisiem na sciagnieciu szwow i pewnie dlatego nie odpowiada..
pewnie powie,ze nad wszystkim panuje i daje rade..
musimy same cos zadzialac..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw maja 20, 2010 19:22 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Ano musimy. Trzeba kupić jakiś opał, tylko czy tam obecnie jest możliwość dowiezienia tego opału?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw maja 20, 2010 19:25 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

wlasnie :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw maja 20, 2010 19:29 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

a może tak wpłacić jakiś pieniążek na konto? ja mam konto, na które wpłacałam za obrazek Ewung dla Kubusia, jakby co. Posłałam Ciepłej.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw maja 20, 2010 19:31 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

jakby co to ja nr konta do kociamki przekaze dalej i niech kazdy wpisze swoj nick
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Czw maja 20, 2010 19:53 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Po wymianie kilku pw z różnymi osobami i po kilku telefonach, rozmawiałam dziś z Kociamą i postawiłam Ją niejako przed faktem dokonanym - robimy zbiórkę na opał.

Nie ma co czekać, bo dom musi być osuszony jak najszybciej, a i Domownicy nie mogą marznąć i chorować :!:

Iwa, ja wiem, że Górale są silni i dają radę, ale wobec żywiołu każdy ma prawo się poddać!
Zima była ciężka, a teraz zniszczenia dokończyła woda.

Tak więc ogłaszam, że zbieramy na węgiel: w Goleszowie tona węgla groszku kosztuje 520 zł.
Do tego dochodzi transport - maksymalnie 50 zł.
Tyle ustaliłam w składzie opału w Goleszowie: http://donex.com.pl/?p=p_24&sName=kontakt
Obdzwoniłam parę innych miejsc - tutaj wychodzi cenowo najkorzystniej. Chyba, ze ktoś znajdzie tańsze źródło, to chętnie z niego skorzystamy :)

Węglem będzie można też napalić w piecach w domu na dole i dzięki temu dom szybciej wyschnie (miałem palić w nich nie da rady, a miału i tak w sprzedaży nie ma, bo wszystko mokre i pływa).

Zbiórkę robimy na moje konto - ja zrobię przelew do Donexu, a Iwa już się tam sama dogada w kwestii odbioru, bo to ponoć 200 m od Niej jest ten skład.

Przepraszam, ze tak "autokratycznie" wyrywam się w tym wątku z taką akcją, ale naprawdę - liczy się czas. Im szybciej zbierzemy pieniądze - tym lepiej.

Byłoby super, gdybyśmy zebrali na 2 tony, ale i 1,5 tony to już będzie coś! :)

Wszystkim zainteresowanym podam swój numer konta na pw.

Acha, i ze względu na cenę opału, jak i na konieczność szybkiego zebrania pieniędzy, pozwolę sobie zamieścić wątek na KŁ - im więcej nas będzie, tym większa szansa na powodzenie :ok:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw maja 20, 2010 20:01 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

to ja poprosze nr konta :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Czw maja 20, 2010 20:03 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Ja moge wplacic na poczcie dopiero w poniedzialek, kurcze, ide na kurs od razu po pracy a nie mam konta w necie, wiec na poczcie, dopierow poniedzialek :?
Poprosze o numer konta albo wyśle od razu w poniedzialek do kociamki kase

moś

Post » Czw maja 20, 2010 20:06 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

moś pisze:Ja moge wplacic na poczcie dopiero w poniedzialek, kurcze, ide na kurs od razu po pracy a nie mam konta w necie, wiec na poczcie, dopierow poniedzialek :?
Poprosze o numer konta albo wyśle od razu w poniedzialek do kociamki kase

mosiu wplacamy do mircea na opal dla Kociamy,zeby osuszyc dom i zeby nikt nie zachorowal..

Obrazek

Ciepła

Post » Czw maja 20, 2010 20:08 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Wiem, tylko pisze że dopiero w poniedzialek moge :?

moś

Post » Czw maja 20, 2010 20:09 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Mosiu, możesz wpłacić w poniedziałek - nie sądzę byśmy do poniedziałku zebrali taką kasę :( ale proponowałabym wpłacać na jedno konto, by potem zrobić przelew do firmy - jak będziemy wpłacać na kilka kont, to się chaos zrobi. Łatwiej będzie monitorować na bieżąco stan wpłat.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw maja 20, 2010 20:10 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

mosiu liczy sie gest serca i nie wazne kiedy zostanie on wykonany :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Czw maja 20, 2010 20:10 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Okey, nie ma sprawy

moś

Post » Czw maja 20, 2010 20:16 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

Mirceo, mogłabyś mi podać numer konta?
Tak, jak Moś wpłacę w przyszłym tygodniu.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw maja 20, 2010 20:17 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-woda opada

to ja poproszę o numer
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]