!! "Szczecin 1 kobieta - ponad 100 kotów POMOCY!"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 18:40

Lotta pisze:A ja to niby dlaczego jeszcze nie "na zielono" ? :wink:
Już na początku wątku obiecałam dalszą pomoc dla pani Izy i Niuni, a dzisiaj poleciał wrześniowy przelew.
Przy okazji witam w wątku i pozdrawiam panią Izę! :D
Rzadko bywam na forum, jeszcze rzadziej piszę, ale podczytuję i kibicuję...

lecę Lotta , pędzę.....farbę zabrałam i pędzel....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw wrz 04, 2008 18:58

kya pisze:Witam wszystkich :lol: Na 80% bedzie domek dla jednego malucha .Kolezanka z pracy ,ktora ma juz jednego kota lamie sie czy nie wziac drugiego

:ok: :ok: :ok: Dla Burusia też gdzieś czeka TEN DOMEK, oby jak najszybciej się znalazł :ok:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Czw wrz 04, 2008 19:57

no i mam nadzieję dla Czesława zdechlaka też - on zresztą już nie jest zdechlak - podpasł się i zdecydowanie mu się w oskrzelach polepszyło...byliśmy dzisiaj u pana Marka i jest ok :)

Dostał co prawda jakiś zastrzyk na łzawiące oczyska (kot, nie pan Marek :lol:) ale wszystko idzie ku dobremu

agiis-s

Post » Czw wrz 04, 2008 20:40

wczoraj do pani Izy dostarczono karmę od fundacji Viva!
przyszło 40 dużych puszek (800g) i 4 worki 12 kg suchego jedzonka.
To naprawdę ogromna pomoc w przygotowaniu posiłków dla bezdomniaczków.

Obrazek Obrazek
bardzo dziękujemy w imieniu kotów

muszę tutaj dodać, że kontakt z fundacją zawdzięcza pani Iza tylko swojej wytrwałości. Do późna w nocy szukała namiarów do osoby prowadzącej stronę kotów, aby odnowić współpracę.
Tak naprawdę w wielu sprawach nawet najprostszych zaczynamy od nowa.

agiis-s

Post » Czw wrz 04, 2008 21:03

w związku z tym ze okazałam się marnym fotografem pani Iza podesłała mi naprawdę mistrzowskie zdjęcia swoich domowników

dodała nawet krótkie opisy, żeby wszystko było jasne...

NIUNIEK
Obrazek
Uroczy młody kocurek (kastrat) zabrany w stanie bardzo silnego zatrucia pokarmowego. Kociak był bardzo słaby i odwodniony. Jest uroczy, bardzo pięknie się bawi. Jednak charakterkiem jota w jotę przypomina Adolfa. Brak szans na wyadoptowanie....
a na zdjęciu wygląda tak uroczo :twisted:

RUDZIK

Obrazek Obrazek
O Rudziku pisałam już wcześniej. Jest 5 letnim kastratem. Nie ma ogonka bo wpadł pod samochód. Potem zatruli go ludzie i wylądował u mnie, ale nie chciał już wolności. Został wykastrowany i zaszczepiony w styczniu bieżącego roku

agiis-s

Post » Czw wrz 04, 2008 21:17

Witam Serdecznie Wszystkich! Dziękuję Ci Migoto, za opis Twojej uroczej kotki Dyni.No cóż ja mogę tutaj dodać? Nie dość że piękna, to jeszcze dobrze ułożona. A że przez chwilę była zaborcza? trudno się dziwić, w końcu to Ona czuje się najbardziej wyjątkowa i godna uwagi. I trudno się tu dziwić, skoro ma się taaakie walory! Kissa, też jest piękna. To wspólne zdjęcie jest prześliczne. Tylko do kalendarza. Zresztą te wszystkie Wasze cuda, które do tej pory widziałam, są wyjątkowe. Jacentka ma piękne błyszczące jak atłas, czarne cuda.Niestety nie znam imion. Rysio i Frutek od Nifredil są przepiękne. Zwłaszcza Rysio.Jest wyjątkowy! A ja, coż mam jakieś takie bidule.Większość czarno-biała, jak już trafił się rudy, to też niekompletny, bo bez ogona! Właściwie, to nie mam żadnych cudów,same trafiły się podobne do siebie.Ratowałam to co mogłam.Wybór futer, był praktycznie żaden.Ale Wszystkie je Bardzo Kocham. Niektóre są, wyjątkowo pokręcone, ale kochane. Moim marzeniem jest kot bengalski. Ale to tylko marzenia. Narazie jestem zapakowana po brzegi. Pozdrawiam Wszystkich Właścicieli Cudności

Iza i Kociaki. :roll: :roll: :roll:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw wrz 04, 2008 21:33

reszta przecudownych kotów dopiero w poniedziałek po moim powrocie z wyjazdu niejako służbowego
o ile pani Iza pomoże mi połączyć zdjęcia z opisami ....

pozdrawiam wszystkich i liczę, że wątek utrzyma się na pierwszej stronie

agiis-s

Post » Czw wrz 04, 2008 21:40

teraz to sie juz napewno utrzyma :lol: pozdrawiam(a tak na marginesie p.Izo moje marzenie to sfinks,taki brzydki ze az piekny :wink: )dobranoc

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw wrz 04, 2008 21:41

Wioro! Witam serdecznie. Mam dla Ciebie dziś coś specjalnego.Przeczytaj uważnie

Zapłacz, kiedy odejdzie,jeśli Cię serce zaboli,że to o wiele za wcześnie choć może i z Bożej woli.
Zapłacz,bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze,lecz nie uwierzą wierzący że On nie odszedł na zawsze.
Zapłacz,kiedy odejdzie,uroń łzę jedną i drugą i przestań nim słońce wzejdzie, bo On nie odszedł na długo.
Potem rozglądnij się wkoło ale nie w górę, patrz nisko może wystarczy zawołać On może być już tu blisko...A jeśli ktoś mi zarzuci, że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę On wróci...
Choć może w innym futerku.

Franciszek.J.Klimek.

iza71koty

Post » Czw wrz 04, 2008 23:22

p. Izo "Przede wszystkim, nie ma zwykłych kotów" - Gabrielle Colette i wszyscy wiemy że każdy kociak jest niezwykły :D oczywiście na swój jedyny i niepowtarzalny sposób :) Miała Pani rację Rudzik jest bardzo podobny do mojego Rysia :)
Wpłata na Idę i Malwinkę przekazana dzisiaj :) oczywiście z wyrównaniem za sierpień
a teraz kotki wracają na pierwszą stronę
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pt wrz 05, 2008 0:56

:catmilk: Masz racje,wszystkie są NIEZWYKLE!!!Pozdrawiam Serdecznie.Bardzo Dziękujemy za wpłatę.Pozdrawiam.Od początku zastanawiałam się gdziejest ta śliczna ikonka z tym kotkiem co pije mleczko? A teraz już mam. Jak się cieszę że w końcu znalazłam.Idę spać bo padam z nóg. Dobranoc Wszystkim. :lol:

iza71koty

Post » Pt wrz 05, 2008 8:52

Witam z rana Kochani. Kociaki już zaopatrzone na wekend.Przywiozłam 30 kg. rybki, oczywiście na dwa razy, bo ani ja ani sprzęt by tego nie wytrzymał, gdybym chciała wszystko przywieżć jednym razem. Lada dzień muszę pomyśleć o wymianie tylnego koszyka, bo ten jest już bardzo słabiutki.Jak wiecie Agiss Nas opuszcza na trzy dni z powodu wyjazdu.A ja z kolei nie chciałabym jej zawieżć, żeby po powrocie musiała szukać wątku w archiwum. Zatem bardzo tutaj liczę na Waszą pomoc. Teraz chciałabym nadać komunikat dla Wszystkich, którzy być może nie śledzą wątku od początku i zadają sobie pytanie, co ja właściwie tutaj robię:

Jestem Iza. Mieszkam w Szczecinie.Mam do wykarmienia codziennie całą armię wolnożyjących kotów.Kotów jest ponad setka. Dbam aby codziennie były najedzone, zdrowe.Sterylizuję, aby ograniczyć wzrost populacji.Zwracałam się wielokrotnie do różnych instytucji. Znikąd nie otrzymałam żadnej pomocy.Jestem tutaj, bo tylko na Was mogę liczyć.Obecnie, pomimo że mąż bardzo ciężko pracuje, nie jesteśmy już w stanie finansowo utrzymywać sami takiej ilości wolnlożyjących kotów. Ciązy na nas comiesięczna rata kredytu, którą co miesiąc zabiera bank. Rata, wynika z tego że przez kilka ładnych lat nie mieliśmy znikąd żadnej pomocy i wsparcia.Nazbierało się zatem wiele zaległości, które nie mogły już czekać. Co dwa lata przechodziliśmy z jednego kredytu w drugi, tylko po to, aby jakoś dalej to ciągnąć, aby kociaki nie miały głodu i tego co wcześniej. Powoli traciliśmy już siły widząc, że niestety te potrzeby są ogromne i już dawno nas przerastają.Była to patowa sytuacja, zupełnie bez wyjścia.Pod koniec ubiegłego roku, w naszym życiu pojawiliście się Wy.Nadeszła pomoc.Nadeszła nadzieja. Wiara w to że nie jesteśmy już zupełnie sami.To było wielkie szczęście dla nas i ostatnia deska ratunku. Potem nastały cięzkie czasy dla mnie.Odeszła moja Mama.Wyszły bardzo trudne i ciężkie sprawy, związane z kociakami no i rozpadł się poprzedni wątek.Tylko dzięki wsparciu i pomocy osób, ktore mnie znają, rozumieją i doceniają to co robię od wielu lat zostałam zaopatrzona w sprzęt bardzo mi teraz potrzebny. Taki na który nie byłoby mnie poprostu stać. Wykupiłam najtańszy internet, dokupiłam kilka drobiazgów.Z obsługą komputera tez nie miałam dużego problemu.Kilka lat temu byłam inspektorem w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych.Więc z tego typu sprzętem miałam wielokrotnie do czynienia. Teraz musiałam tylko trochę odświeżyć wiedzę zdobyć od kilku mosób trochę wskazówek no i jakoś sobie radzę. Sama przegrywam zdjecia dla Agiss, drukuję strony, itp. Na koniec chciałam podziękować Agiss za to że uwierzyła we mnie,za to że nie zostawiła mnie samej sobie .Dziękuję Wam Wszystkim za zrozumienie i Serce. Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich!

Iza i Kociaki. :catmilk:

iza71koty

Post » Pt wrz 05, 2008 8:55

p.Izo piekny ten wiersz az sie wzroszylam,znow sie beda dziwnie na mnie patrzec bo w pracy juz jestem :oops: ale co tam niech sie patrza...bardzo dziekuje :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt wrz 05, 2008 8:56

to ja podniosę, żeby nie trzeba było szukać wątku :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt wrz 05, 2008 9:43

Witam wszystkich i podnoszę, bo coś spadły kocurki :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

[poprzednia][następna]