Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąseł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 17, 2013 12:58 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Bianka, w tej lecznicy którą zaproponowałaś są świetni lekarze :-) Dosyć znane nazwiska. To daleko ode mnie ale dziękuję za namiar :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto gru 17, 2013 16:52 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Ja robiłam na Śreniawitów ale ceny nie wiem bo w styczniu i teraz miałam i inne koty do przeglądu.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro gru 18, 2013 8:57 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Co za zbieg okoliczności- nie czytające tego co napisałaś anka1515- tam właśnie wczoraj się wybrałam. Mam na Śreniawitów po drodze :-) Dr Kraszewski skonsultował moją kicię, wyjął jej ruszającego się kła i zaprosił na położenie kota na stół :-) Czyszczenie i usunięcie zębów, które nadają się do ekstrakcji wyniesie do 300zł. Oczywiście najpierw badanie krwi, ale to już wcześniej wiedziałam.
Dzięki dziewczyny.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt gru 27, 2013 13:33 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Dopisuję naszą Plamcię - miała plazmocytarne zapalenie dziąseł, na początku kiedy nie było jeszcze diagnozy była leczona antybiotykami, trochę pomagało, ale generalnie była osowiała, nie myła się, itp... po usunięciu wszystkich ząbków błyskawicznie doszła do siebie, jest żywa, radosna, ZDROWA.
Je wszystko i suche i mokre.

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pt gru 27, 2013 22:58 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Dopisuję Fredzię.

Dostawała kilka razy sterydy, ale niewiele to dało. Stan uzębienia pogarszał się. W lipcu usunęliśmy 11 zepsutych zębów. Było krótko lepiej , a teraz znowu gorzej. Na razie ma humor i myje się, ale znacznie mniej je. Z kluchy zrobiła się szczupła kotka. Widze, ze jedzenie połyka, co źle wpływa na trawienie. Często wymiotuje i ma biegunki.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt gru 27, 2013 22:59 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Dubel.

Zakocona

Post » Sob gru 28, 2013 19:54 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Moja Czarna od września na plazmocytarne zapalenie dostawała co miesiąc steryd. W końcu się zdecydowałam na wyrwanie zębów u dr Jodkowskiej. Bałam się bo sama po każdym wyrwanym zębie robi mi się suchy zębodół. Wydawało mi sie ze zeby czarnej nie sa w najgorszym stanie bo w kwietniu miała zdejmowany kamień i wtedy wyrwano jej tylko 1 zęba, w gabinecie najblizej mnie nie u Jodkowskiej. Wczoraj dr Jodkowska usunęła jej 4 zęby. I tu moje zaskoczenie - mimo plazmocytarnego zapalenia dr. nie zdecydowala sie na usuniecie wszystkich trzonowców. Zabieg był o 12, a wieczorem kicia juz sie myła, pila wodę i mruczała zadowolona jakby nic sie nie stało. Dostałam leki przeciwbólowe Metacam w zastrzykach na dwa dni i nie wiem czy je podawać bo dzisiaj rano kicia przed podaniem zastrzyku pomaszerowała do miski i wyjadała saszetke jakby ją nic nie bolało i nic nie przeszkadzało. A z jej paszczą nie było dobrze, w wypisie można przeczytać: usunięto p3, M1 żuchwy lewej przy ktrórym rozrost dwukrotnie przekraczał wielkość ślinianki dodatkowej z owrzodziałą powierzchnią. Wzięto wycinek na HP
Czyli zwlekając 4 miesiące naraziłam ją na powstanie zmian nowotworowych a sterydy tylko maskowały problem.
A Jodkowska jest warta każdych pieniędzy, nie rwie na oślep i jak można to oszczędza resztę zębów.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon gru 30, 2013 13:35 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Zazdroszczę Wam dobrych stomatologów. U nas w sumie chyba nie zależy to od wetów. Dzisiaj właśnie znowu wróciliśmy do sterydu pomimo wyrwanych zębów. Jest mi tak okropnie smutno ,ze wyć mi się chce. Kotka miała na święta trochę stresu bo przyjechał pies w gości,ale nie sadzę,ze to mogło wpłynąć na nawrót. U nas chyba cała kuracja na marne..bo jeśli wróciło równiutko po miesiącu od wyrwania zębów. Nie wiem czy może te kły niewyrwane tak wpływają, ale stan zapalny jest tez na dziąsłach, gdzie są wyrwane zęby. Tylko usiąść i płakać. Bo gdzie tu szukać ratunku. Myślałam,ze może tym razem antybiotykami rozgonimy stan zapalny, trafiłam dzisiaj na innego weta , nie na tego do którego chodzimy zawsze. ten miał taka teorie,ze na sam antybiotyk jest za późno. Kitka dostała steryd, antybiotyk, witaminy i przeciwbólowy-czyli 4 zastrzyki.
Może mój błąd polega na tym ,ze za późno dokonałam resekcji zębów.
I tyle u nas.
Obrazek

Iwooona

Od: Śro paź 10, 2012 12:24

Post » Pon gru 30, 2013 13:51 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Przykro. A ten antybiotyk to convenia? Ile kotka ma lat? Dostałam od Jodkowskiej telefon, może dało by rade skonsultować mailowo, chociaż bez zajrzenia w paszcze to czarno to widzę. Pakuj kota i przyjeżdżaj. A stres ciągły tj kilka dni chyba mógł mieć znaczenie
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon gru 30, 2013 15:10 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Szkoda,ze Wasza Pani doktor nie ma e-maila publicznie podanego. Napisałabym o poradę. Zazwyczaj dostaje convenie..Dzisiaj nie wiem co dostała. Nie mam szans jechać tak daleko z kotem. Dzisiaj przejechałyśmy kawałek taksówką i już kocica cala w łupieżu. Za dwa tygodnie mamy iść na kontrolę-nie wiem po co.Może po to by móc w czas zadziałać samym antybiotykiem, może wtedy jeden miesiąc da się obejść bez sterydu. Wet dzisiaj powiedział ,ze cala kuracja poszła w d....
Obrazek

Iwooona

Post » Pon gru 30, 2013 15:21 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Poza tym siadł mi całkiem internet nie wiem czy cokolwiek da się zrobić.Podobno nowy bezpłatny avast robi takie szopki. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić. Także kontakt z netem mam tylko w pracy jak na razie.
Obrazek

Iwooona

Post » Pon gru 30, 2013 16:03 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

avg 2014 free edytion jest darmowy i nie robi żadnych szopek

mirek_smok

Od: Pon paź 21, 2013 15:19

Post » Pon sty 13, 2014 14:24 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Kobitki-jak tam maja się Wasze szcerbole? Sama nie wiem już czy może to,ze nie wyrwałyśmy tez kłów jest powodem nawrotu? Ale to chyba immunologia tu zadziałała...
Obrazek

Iwooona

Post » Pon sty 13, 2014 14:48 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Ja mam 2 koty z chorymi dziąsłami, a trzeci ma to samo w przewodzie pokarmowym. Sajgon. :evil: :(

Zakocona

Post » Czw sty 16, 2014 10:59 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Iwooona pisze:Kobitki-jak tam maja się Wasze szcerbole? Sama nie wiem już czy może to,ze nie wyrwałyśmy tez kłów jest powodem nawrotu? Ale to chyba immunologia tu zadziałała...

u Mruni też długo po wyrwaniu zębów nie było poprawy, ale teraz wreszcie jest wszystko w porządku, niewielkie nawroty niwelujemy sztucznymi hormonami

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]