Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 06, 2013 23:08 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Justyna ma problem z netem.
Z tego co słyszałam, Wincencik robi postępy.
Łapcie ułożone z tyłu potrafi już przemieścić do przodu lekko unosząc pupę :ok:
Myślę iż najlepiej zadzwonić i porozmawiać z Justyną osobiście :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie lip 21, 2013 23:31 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Tak przemieszcza się Wincenty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob sie 03, 2013 21:39 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

A teraz kilka słów o Wincentym a nie będą to dobre słowa , choć miesiąc temu robił postępy :(

Zaczęło się od zmian skórnych na szyi , było to zapalenie skóry i podejrzenie że to jest alergie pokarmowa, wykluczyłam wszystkie karmy i nawet mięso , jest aktualnie na karmie RC dla wybrednych która mu bardzo smakuje i nie chce mu jej zmieniać bo ją uwielbia ...

Szybko sie zagoiło po leczeniu , ale powstały w innym miejscu nowe inne w kształcie zmiany na tylnych nóżkach i szybko rosnące, był i jest do tej pory zakaz kontaktu z wodą i co za tym idzie nie mogę go myć i9 rehabilitować w wodzie , tylko go przecieram chusteczkami nawilżanymi no i musieliśmy przerwać podawanie niwalinu ( zresztą i tak sie juz kończył ) Z rehabilitacja tez sie wstrzymałam , ale od dzis musimy znów go intensywnie masować bo mięśnie powoli zanikają :( ale on sibie na to nie chce pozwalać :(

Został wykluczony grzyb " świecący " , miał tez pobrane próbki na " hodowle grzyba " bo nie wszystkie świeca , aby wszystko po kolei wykluczyć , bo wetka podejrzewa chorobę immunologiczną auto agresje :(

Wykluczamy tez ewentualna alergie kontaktową na gazety a dokładniej na druk w którym jest ołów i daje jemu teraz zwykły papier ...

Aktualnie jest smarowany Chlorhekysdyną i doustnie Hydroxyzinum .

Wczoraj dotarła od Was karma 10kg Josera i 20 puszek Lara , Wincenty nie chce jej jeść bo je RC dla wybrednych , moje stado też jej nie chce bo je Sanabel urinary , ale sie karma nie zmarnuje , bede miała dla bezdomniaczków , bardzo i to bardzo dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro sie 07, 2013 19:24 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Mamy juz wyniki zeskrobin Wincentego i mamy pasożyta :evil: ( nie pamiętam nazwy ) Leki już podane i trzymajcie kciuki aby szybko wyzdrowiał :ok:
A dziś mamy drugi test i mamy grzyba :evil: i te z go tłuczemy ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro sie 07, 2013 19:32 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Wykończyć pasożyta!!!
Za dużo nieszczęść jak na jedną kocinę...
Powodzenia dla Wincentego :ok:
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Nie sie 25, 2013 20:44 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Wincenty ładnie zarasta , ale musiałam go dziś wykąpać bo sie upaprał , zgadnijcie w czym :evil:
A tez dostał wielki wór RC dla wybrednych od Pogotowia dla zwierząt ( Gaja tez je to samo )
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 27, 2013 17:52 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

:wink:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon wrz 23, 2013 23:17 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Nikt tu juz nie zagląda :x , wiec następne wieści można śledzić w wątku zbiorczym

A na dziś to Wincenty został zaszczepiony i juz raczej nie stanie na tylne nóżki mimo mojej rehabilitacji , mimo iz masa mięśniowa jest ładnie odbudowana .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 24, 2013 0:04 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Tak to już Justynko jest, że gdy kociak bezpieczny i zaopiekowany, to nie trzeba się o niego martwić :(
Mam nadzieję że będzie wsparcie od osób, które powierzyły Ci Wincencika nie ustanie. :wink:
Na wiadomości o Wincenciku zapraszamy do głównego wątku Tyskich Mruczków viewtopic.php?f=1&t=156182
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro wrz 25, 2013 21:42 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Ściskam dzieciaka :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw paź 10, 2013 11:46 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

saggi pisze:Ściskam dzieciaka :)

Dziękuje że chociaż Ty tu zaglądasz ...

Pan Wincenty w całej okazałości :D
Obrazek
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 10, 2013 11:49 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

A Wincenty już wczoraj nie dał mi sie wycisnąć , dzis u weta też , poszło tylko kilka kropel :( , dałam mu nospe , bo po niej jest zawsze poprawa, ale nie tym razem , został pobrany mocz i dostał tez lek rozkurczowy a wyniki wieczorem :(
Pogotowie dla Zwierząt zapłaciło fakturę na 308 zł , bardzo i to bardzo dziękujemy :1luvu:
Kończą sie pampersy dla Wincentego , a nosi rozmiar ''6'' czy ktoś mógł by wspomóc ...

http://www.bdsklep.pl/pieluszki-rozmiar ... 3godr0cALw
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 10, 2013 16:10 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Elegancki chłopak :)
Oby wszystko było dobrze, miejmy nadzieję to tylko chwilowe.
Trzymam kciuki za serduszko nasze!

I udostępniam chłopaka na facebooku na wydarzeniu Blue, którego historia zakończyła się szczęśliwie.

Mam nadzieję, że historie Wincentego i Balbinki też będą miały szczęśliwe zakończenia :) jak znacie jeszcze jakieś kociaki niepełnosprawne i specjalnej troski to linki do ich wątków bądź wydarzeń wrzucajcie u Blue :) może im wszystkim się tak samo poszczęści jak jemu :).
https://www.facebook.com/events/113116988872562

saggi

Post » Czw paź 10, 2013 20:00 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

saggi pisze:Elegancki chłopak :)
Oby wszystko było dobrze, miejmy nadzieję to tylko chwilowe.
Trzymam kciuki za serduszko nasze!

I udostępniam chłopaka na facebooku na wydarzeniu Blue, którego historia zakończyła się szczęśliwie.

Mam nadzieję, że historie Wincentego i Balbinki też będą miały szczęśliwe zakończenia :) jak znacie jeszcze jakieś kociaki niepełnosprawne i specjalnej troski to linki do ich wątków bądź wydarzeń wrzucajcie u Blue :) może im wszystkim się tak samo poszczęści jak jemu :).
https://www.facebook.com/events/113116988872562

Dzieki za :ok: :ok: :ok:
Wincenty ma silny stan zapalny , na szczescie nie ma w nim strufitów, dostał antybiotyk na 6 dni i oby pomogło :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 10, 2013 20:33 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Na pewno pomoże :)

saggi

[poprzednia][następna]