KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 11:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a tu mamy takie newsy 8O nie mogę się dodzwonić do Iwetki, żeby pierwsza się dowiedziała

no cóż wlaśnie Lusia urodziła 3 kociaczki i nie wiadomo czy następnych nie będzie. Pani dostała od nas wielopak do adopcji :-) na szczęście przyjęła to godnie i szuka juz domków dla maluchów.
niestety, nawet jakbyśmy wiedzieli, że była ciężarna to w jej stanie sterylizacja była wykluczona, tak więc i tak by się stało co się stało. Wszyscy byli skupieni na przeponie i nóżce no a tu taka niespodzianka. W sobotę pan dr S. kupi lepszą karmę suchą dla karmiacych mamuś i dowiezie do domku Lusi.
Lusia no to wszystkiego najlepszego dla ciebie i dzieciaczków :piwa:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto kwi 19, 2011 11:05 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu mamy takie newsy 8O nie mogę się dodzwonić do Iwetki, żeby pierwsza się dowiedziała

no cóż wlaśnie Lusia urodziła 3 kociaczki i nie wiadomo czy następnych nie będzie. Pani dostała od nas wielopak do adopcji :-) na szczęście przyjęła to godnie i szuka juz domków dla maluchów.
niestety, nawet jakbyśmy wiedzieli, że była ciężarna to w jej stanie sterylizacja była wykluczona, tak więc i tak by się stało co się stało. Wszyscy byli skupieni na przeponie i nóżce no a tu taka niespodzianka. W sobotę pan dr S. kupi lepszą karmę suchą dla karmiacych mamuś i dowiezie do domku Lusi.
Lusia no to wszystkiego najlepszego dla ciebie i dzieciaczków :piwa:

Właśnie zadzwonił do mnie Piotr i jestem w cięzkim szoku 8) A ja głupia pod koniec jej pobytu u mnie, myslałam sobie, że tak ładnie przytyła, brzuszek sie jej zaokrąglił 8) Nie miałam jakichkolwiek podejrzeń, tym bardziej ,że jadła jak smok. A to nam numer wywineła :mrgreen:
Jestemm babcią :evil: czekam na zdjecia :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto kwi 19, 2011 11:15 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

O rany, ale nius :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto kwi 19, 2011 11:21 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze: Panie stwierdziły w takim razie, że nie będą ingerować w naturę i niech się okoci. A jak kociaki pomrą to trudno, selekcja naturalna :evil: no nic, jak panie z Grota zlapią kotkę ciężarną (mam nadzieję jutro) to postaram sie tam podjechać z Piotrkiem i z klatką lapką, szkoda, że te babska nie zostały poddane selekcji naturalnej

A widział kto kiedyś żeby debile w wyniku selekcji naturalnej wymarły (li)? debile są doskonale przystosowane do środowiska, posiadają liczne zdolności adaptacyjne, wcisną się w każdą dziurę i przetrwają każdy kataklizm, jestem przekonana że nawet Fukushima nie dalaby im rady , chciaż ... może doznaliby oświecenia :idea:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto kwi 19, 2011 11:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Iweta pisze:
Filomen pisze:no cóż wlaśnie Lusia urodziła 3 kociaczki i nie wiadomo czy następnych nie będzie. Lusia no to wszystkiego najlepszego dla ciebie i dzieciaczków :piwa:
Właśnie zadzwonił do mnie Piotr i jestem w cięzkim szoku 8) A ja głupia pod koniec jej pobytu u mnie, myslałam sobie, że tak ładnie przytyła, brzuszek sie jej zaokrąglił 8) Nie miałam jakichkolwiek podejrzeń, tym bardziej ,że jadła jak smok. A to nam numer wywineła :mrgreen:

Iweta serdeczne gratulacje . Z okazji Twojego zostania Babcią trzech maluszków niniejszym otwieram uroczyście wylicytowaną od Ciebie nalewkę z aronii i piję za zdrowie kociaczków , ale się zamelinowałyu Mamy w brzuszku , żadne doktory ich nie znalazły .

gosiakot

Post » Wto kwi 19, 2011 11:32 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
Iweta pisze:
Filomen pisze:no cóż wlaśnie Lusia urodziła 3 kociaczki i nie wiadomo czy następnych nie będzie. Lusia no to wszystkiego najlepszego dla ciebie i dzieciaczków :piwa:

Iweta serdeczne gratulacje . Z okazji Twojego zostania Babcią trzech maluszków niniejszym otwieram uroczyście wylicytowaną od Ciebie nalewkę z aronii i piję za zdrowie kociaczków , ale się zamelinowałyu Mamy w brzuszku , żadne doktory ich nie znalazły .

Ale czy leki stosowane u Lusi im nie zaszkodziły?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto kwi 19, 2011 11:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No ciekawe kto w tej sytuacji alimenty będzie płacił :mrgreen: no powiem niezłe jaja :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 19, 2011 11:51 Re: chatka

No niezle jaja wielkanocne :ryk: Oby kotvsie byly zdrowe :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto kwi 19, 2011 11:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

PRZYZIEMNA INFROMACJA .
Zapasy jedzenie mokrego w kociej chatce są powoli na wyczerpaniu.
Jest wprawdzie spora partia jedzenia na regale kwarantanny, ale to jedzonko dla maluchów więc tego jedzenia nie wydajemy dorosłym kociakom. Dla dużych pozostały puszki kiti-kat w szafie na kwarantannie, truchę jedzenia jest także w niskiej szafi z karma specjalną , no i jest ok 6 puszek kiti-kat na zdrowej kociarni w szafie - i koniec.
Trzebaby pomyśleć uzupełnieniu zapasu, dlatego kto może-niech pomoże. W imieniu kociaczków apeluję o smaczne puszczeczki i saszetki o litościwej jakości , ewentualnie o jakieś świeże produkty. Kotki mają apetyt któremu musimy sprostać.

gosiakot

Post » Wto kwi 19, 2011 12:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:No ciekawe kto w tej sytuacji alimenty będzie płacił :mrgreen: no powiem niezłe jaja :mrgreen:

Jak to Tereniu ? - zarząd solidarnie :ryk:
A kiedy będzie płatne becikowe ? bo moja kuzynka za trojaczki dostała 3.000 zł

gosiakot

Post » Wto kwi 19, 2011 12:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Stokrotka a w Domu Stałym Lisa :D
"BYŁAM Z LISĄ U WETERYNARZA I DOSTAŁA SZCZEPIONKĘ KTÓRĄ NALEŻY POWTARZAĆ CO ROKU.DODATKOWO KUPIŁAM JEJ WITAMINKI-FELVITAL+TAURYNA.
PANI DOKTOR BYŁA NIĄ ZACHWYCONA,Z RESZTĄ TAK JAK WSZYSCY.MAM TEŻ ZAMÓWIONY PREPARAT NA ODKŁACZANIE,KTÓREGO PANI DOKTOR CHWILOWO NIE MIAŁA.
BARDZO SIĘ CIESZĘ,ŻE ZDECYDOWAŁAM SIĘ MIEĆ KOTKA,BO DAJE MI TYLE SZCZĘŚCIA I UŚMIECHU,ŻE NIE MOGĘ TEGO NAWET WYRAZIĆ SŁOWAMI.
POZDRAWIAM SERDECZNIE
"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto kwi 19, 2011 12:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:No ciekawe kto w tej sytuacji alimenty będzie płacił :mrgreen: no powiem niezłe jaja :mrgreen:

Tak sie zakamuflowały, ze kompletnie nikt sie tego nie spodziewał. Ja widziałam ja na co dzień i nawet przez myśl mi nie przeszło, lekarz widział ją kilka dni przed wyjazdem, tez nic, dzień przed wyjazdem nocowała u Teresy tez nic, Piotr wiózł ja do Wrocławia :arrow: nic 8) wielka wola życia w nich była, ze tak sie potrafiły ukryć i Luśka tez sie kamuflowała.
Tak sobie myslę, że Luska musiała być w pierwszysch dniach ciąży gdy potrącił ja samochód, bo była u nas chyba od końca lutego, a ciąża trwa ok 9 tygodni (chyba).
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto kwi 19, 2011 12:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

No ładnie :ryk: Czy w gruncie rzeczy do adopcji poszły 4 koty a nie jeden :D Najlepszego dla malców-ukrywalców :1luvu:
Na dyżur postaram się przybyć z własną aprowizacją ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto kwi 19, 2011 14:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ogłoszenie z wczorajszego Dziennika Zachodniego.
Prezydent Miasta Sosnowca ogłasza przeprowadzenie konsultacji dotyczących projektu pn
" Schronisko dla zwierząt"
1.Termin rozpoczęcia konsultacji społecznych ustala się na dzień 21 kwietnia 2011, a zakończenia 29. kwietnia 2011.
2. Konsultacje społeczne będą miały charakter ogólnomiejski.
3. Materiały związane z przedmiotem konsultacji dostępne będą:
na stronie internetowej Miasta Sosnowca www.sosnowiec.pl, w Biuletynie Informacji Publicznej Miasta Sosnowiec,
w siedzibie Wydziału Inwestycji Miejskich, UM w Sosnowcu
Konsultacje będą przeprowadzane m.in. w formie przekazywania na adres poczty elektronicznej wim.przygot@um.sosnowiec.pl opinii i uwag na temat projektu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 19, 2011 17:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Ogłoszenie z wczorajszego Dziennika Zachodniego.
Prezydent Miasta Sosnowca ogłasza przeprowadzenie konsultacji dotyczących projektu pn
" Schronisko dla zwierząt"
1.Termin rozpoczęcia konsultacji społecznych ustala się na dzień 21 kwietnia 2011, a zakończenia 29. kwietnia 2011.
2. Konsultacje społeczne będą miały charakter ogólnomiejski.
3. Materiały związane z przedmiotem konsultacji dostępne będą:
na stronie internetowej Miasta Sosnowca http://www.sosnowiec.pl, w Biuletynie Informacji Publicznej Miasta Sosnowiec,
w siedzibie Wydziału Inwestycji Miejskich, UM w Sosnowcu
Konsultacje będą przeprowadzane m.in. w formie przekazywania na adres poczty elektronicznej wim.przygot@um.sosnowiec.pl opinii i uwag na temat projektu.

ooooo, jak miło :)
Iweta pisze:

Tak sie zakamuflowały, ze kompletnie nikt sie tego nie spodziewał. Ja widziałam ja na co dzień i nawet przez myśl mi nie przeszło, lekarz widział ją kilka dni przed wyjazdem, tez nic, dzień przed wyjazdem nocowała u Teresy tez nic, Piotr wiózł ja do Wrocławia :arrow: nic 8) wielka wola życia w nich była, ze tak sie potrafiły ukryć i Luśka tez sie kamuflowała.
Tak sobie myslę, że Luska musiała być w pierwszysch dniach ciąży gdy potrącił ja samochód, bo była u nas chyba od końca lutego, a ciąża trwa ok 9 tygodni (chyba).

oby maluszkom nic nie było kciuki mocno zaciśnięte trzymam ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]