Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
LimLim pisze:bry...sniłaś mi się dzisiaj Dorciu, namawiałam Cię abyś mi pomogła posprzatać mieszkanie
LimLim pisze:bry...sniłaś mi się dzisiaj Dorciu, namawiałam Cię abyś mi pomogła posprzatać mieszkanie
MalgosiaD pisze:dorcia44 pisze: ...Karolinka chce 600zł alimentów.
tłumaczyłam jej że nie ma z czego itp. ...
To, że chce nie znaczy, że dostanie. Ja mam przyznane 300 zl na studiującą córkę (samo czesne 930/m-c)I nawet tego od wielu lat nie dostaję. Sąd weźmie pod uwagę realne możliwości Bartka a nie zachcianki Karoliny. A swoją drogą smutne to bardzo, że tak się kończy pierwsza miłość, która powinna być zapamiętana na całe życie. I pewnie będzie, ale chyba nie o to chodziło.
Jek pisze:Zdaje się ze również wszselkie "dobra materialne" typu wózek, ubranka, zabawki również zaliczają się do utrzymania dziecka, więc to co Bartek przekazuje Karolinie dla córki powinniście mieć teraz zapisane i pokwitowane - dla sądu. A na forum sporo ciuszków się uzbiera, no nie?
dorcia44 pisze:Limku kiedy![]()
![]()
![]()
![]()
ja na głodzie finansowym ,wszystko biorę![]()
AgaPap pisze:Ale to, że Bartek i Dorcia biorą często małą do siebie i się niązajmują to też jest bardzo ważne i sąd bierze w razie czego pod uwagę.
Moja koleżanka była kiedyś z facetem, który miał wtedy 4 letnie dziecko i od małego to dziecko mieszkało tydzień z matką, a tydzień z ojcem i żadnych alimentów nie było, po prostu podzielili się wychowaniem córki. Co prawda nie wiem jak to rozwiązali jak poszła do szkoły, bo potem straciłam z nią kontakt.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Evilus, luty-1 i 187 gości