Poznań sterylki-malec w DS:) fotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 10:41 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

Koconek - czekałam na tę wiadomość. Cieszę się ze sreberka.
A mamuśkę trzeba teraz co najwyżej dokarmiać. Przez najbliższe kilka tygodni jest czas do namysłu, co dalej. No chyba że wiadomo, gdzie są kocięta i znalazłoby się miejsce dla całej rodzinki...

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw mar 25, 2010 11:49 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

Gratuluję Sreberka...

Szkoda, że druga się rozsypała :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw mar 25, 2010 13:33 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

No szkoda, wielka szkoda :( Ale dobrze, ze zyje. Długo się ukrywała, a ja dostawałam też nieprawdziwe informacje od osób dokarmiających. Bez sensu, szkoda kotki, po raz kolejny musiała rodzić. Ona już chyba ma jeden wielki strzęp a nie macicę :evil:
Przecież gdybym wiedziała, że jednak się pojawia to byśmy na nią tez zapolowali.
A tymczasem co się o nią pytałam (prawie codziennie) to nikt nie widział :evil: :evil: :evil:

A sreberko jest taka sliczna :1luvu: Nazwałam ją roboczo Lunka, bo pysio też takie zaokraglone jak ksieżyc :mrgreen: Słodziak :1luvu:
Właśnie zawiozłam ją na ciachanko i trzymam kciuki, żeby poszło OK, bo przecież zaciążona :( :ok:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw mar 25, 2010 13:38 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

Koconku, po co te podziękowania. Zawsze służę pomocą przy łapankach , gdy tylko mogę.Przepraszam , że na tym wątku , ale od pół godziny mam pięknego ,młodego kocurka biało- rudego. A sreberko Lunka - cudna! Za udaną sterylkę. :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw mar 25, 2010 18:27 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

Jest za co dziękować to dziekuje :mrgreen:
Sreberko ciachnięta, już odebrana rozbudza się w klateczce.
Niestety ciąża była - 5płodów :(

Gdyby nie wyłapanie towarzystwa to w tym roku byłoby - licząc z tymi co się już urodziły (buraska mamusia) od 20-25 kociąt 8O 8O 8O

Moze uda mi się jeszcze złapać któregoś z kocurów, jesli Panowie się łaskawie pojawią, choć sadzę, ze zabrakło panienek to zmienili rewir :evil:

koconek

Post » Czw mar 25, 2010 18:30 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

Podzielę się też z wami dobra wiadomością:
jako, ze Sreberko - Lunka proludzka jest, młodziutka i sliczna i szanse na domek ma bardzo duze, zostaly zrobione jej testy na Fiv i FeLv - oba wyszły UJEMNE!!! :D

koconek

Post » Czw mar 25, 2010 18:32 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

O jak super!!

Ale liczba kociąt, która mogła się pojawić, gdyby nie sterylki :strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw mar 25, 2010 23:16 Re: Poznań sterylki - sreberko złapane :D

koconek pisze:No szkoda, wielka szkoda :( Ale dobrze, ze zyje. Długo się ukrywała, a ja dostawałam też nieprawdziwe informacje od osób dokarmiających. Bez sensu, szkoda kotki, po raz kolejny musiała rodzić. Ona już chyba ma jeden wielki strzęp a nie macicę :evil:
Przecież gdybym wiedziała, że jednak się pojawia to byśmy na nią tez zapolowali.
A tymczasem co się o nią pytałam (prawie codziennie) to nikt nie widział :evil: :evil: :evil:

nikogo nie zamierzam bronić, ale rzeczywiście mogła się pojawiać niezauważona... mam na podwórku taką kotkę, której ani złapać i ciachnąć, ani nawet regularnie podawać tabletek się nie da, bo przychodzi nienerwowo co 3-4 tygodnie... :twisted: :evil:

mam nadzieję, że to już jej ostatni miot, że uda ją się za te kilka tygodni upolować, i bardzo się cieszę z Lunki! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw mar 25, 2010 23:21 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

Aniu jak fajnie :wink:
jakas fotke wstaw :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 26, 2010 1:40 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

nie mogę się doszukać głównego wątku KP, więc wstawiam tu- ogłaszają się chętni na 2 kociaki, może sensowni :)

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z194166298

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 26, 2010 11:38 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

Bardzo dziekuję!
Na kociaki to musimy jeszcze poczekac, az sie pojawia wraz z kotka. Na razie nawet nie wiem, kiedy dokladnie sie urodzily.

Fotki trochę później, cierpliwości :mrgreen:

koconek

Post » Pt mar 26, 2010 11:51 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

XAgaX pisze:nie mogę się doszukać głównego wątku KP, więc wstawiam tu- ogłaszają się chętni na 2 kociaki, może sensowni :)

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z194166298

:ok: :ok: :ok:

Niestety z kontaktu gg ...średnio sensowni jak na mój gust......
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon mar 29, 2010 20:16 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

dzięki becia!

koconek

Post » Pon mar 29, 2010 20:24 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

W sobotę burasia została wypuszczona na wolność. Dziś ją widziałam, wyglada na całkiem szczęśliwą choć trochę głodną (akurat nic ze sobą nie miałam :oops: ) - może choć teraz doceni urok michy pod nos 2x dziennie :roll:

Oczywiście przed wypuszczeniem była na kontrolnej wizycie u weta, która zakończyła się bieganiem po ścianach gabinetu :roll:

Za to krówcia nadal siedzi w klatce, po straciła apetyt, nawet daje się głaskać, jest podejrzenie, ze moze jej sie wykluwac KK :( , podaje immunodol i ja obserwuje.
Wczorajsza wieczorna miche zjadła, porannej znowu nie :(

Sreberko troszke przestraszona sytuacją, ale cały czas ciekawsko siedzi albo na budce, albo obok budki i patrzy - pewnie knuje plan ucieczki. Przydałby jej się DT, w którym miałaby większy kontakt z człowiekiem niż teraz. Niestety DT, który miałam wcześniej umówiony nie wypalił :(
Mała ma za to taki apetyt, ze moglaby jesc bez konca :roll: Fotki mialam umiescic i zapomnialam aparatu, zeby foty sciagnac :oops: Czyli jeszcze chwilka cierpliwosci.

koconek

Post » Wto mar 30, 2010 17:36 Re: Poznań sterylki - sreberko ciachniete :D

Krówcia ma chyba depresję klatkową :?
Nie wiem, czy to mozliwe....ale zadna choroba jej się nie wykluła, z nosek i oczek nie leci, głaskać nadal się pozwala, kupe robi normalna, zjada tylko porcje wieczorne, jak już zostają same, tak jakby jej odeszła ochota do życia, tylko ciagle lezy w budce...i co ja mam zrobić???? Ryzykować i wypuścić czy jeszcze obserwować????

A sreberko...coż domek tymczasowy, który dla niej miałam nie wypalił, jest urocza, ale potrzebowałaby DT, które poświęciłoby jej więcej uwagi i ją oswoiło. Szkoda tego kota wypuszczać....a oto sreberko:

Obrazek

Obrazek

koconek

[poprzednia][następna]