BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 16:50 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Tymek alpinista:
Obrazek

Jak Tymka przyłapię na drzemce, to daje się głaskać, mruczy i barankuje rękę.
Daje się wtedy wziąć na kolana lub na ręce, ale długo nie wytrzymuje.
Duszek samo głaskanie krótko znosi, po chwili się odsuwa albo ucieka.
Ale ogólnie przede mną zwiewają.... nie ma mowy, zebym podeszła blisko, jak biegają po mieszkaniu :(

Mają teraz otwartą łazienkę, dostępny przedpokój i duży pokój. Wypuszczają sie na wycieczki zwiadowcze, ale zawsze wracają do łazienki i nadal śpią na pralce.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Śro lut 24, 2010 17:54 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

To taki ich azyl :-) Kiedyś tez mialam takiego tymczasa, zawsze wracał na pralkę- tam spał i odpoczywał.

Spinka lata jak paproch po domu, duże koty jakoś nie umieją się z nią bawić. Ale za to patrzą jak w telewizorek :-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Śro lut 24, 2010 19:24 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze:Spinka nie ma czasu na jedzenie. Spince się przypomina, że jest głodna jak podstawiam jej pod nos żarełko. Zaczyna wtedy piszczeć i zabiera się za pałaszowanie. Spinka się bawi jak szalona, biega, skacze, wymiata kurz z najgłębszych zakamarków :-)
...
Spinka, Pinka, latająca dziewczynka :-)

Ania_EN pisze:Spinka lata jak paproch po domu...

czy ona aby nie ma ADHD :lol:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Śro lut 24, 2010 23:18 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

sukcesów łapankowych dzisiaj brak :(

z mamuśką się minęłam jak po robocie wjeżdżałam do garażu...powiedziałam jej "cześć"

malucha nie widziałam, a z klatek jakaś cwana bestia wyjadła żarełko z brzegu.... dalej nie weszła :evil:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Śro lut 24, 2010 23:53 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:czy ona aby nie ma ADHD :lol:

Dzieci tak mają :)
Ja od pół godziny próbuję zrobić im zdjęcie... ganiają się jak szalone, najlepsza zabawka to na dziś zmięta kulka papieru. Tymek próbuje złapac własny ogon, Duszek atakuje coś niewidzialnego co czai się za poduszką na kanapie :kotek:
A jakie pozy! ogonek do góry, wygięty grzbiet i skoki bokiem... telewizja wysiada :)
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Pt lut 26, 2010 9:00 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Dziewczyny, jak maluszki będą się nadawały do rozpoczęcia poszukiwań domków - dajcie znać, zmieścimy towarzystwo na naszej stronce.

I kciuki trzymam... może jeszcze się uda tego cwaniaka małego złapać... :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob lut 27, 2010 15:36 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

wytrzymałam :D mam gnojka :!: :!: :!:
choć muszę się przyznać, że rano przyszła myśl, że kiedyś będzie trzeba przestać próbować....

zadzwoniłam od razu do domku, który na niego długo czekał...choć już w środę ustaliłyśmy, że jeśli nadarzy się inna kocina potrzebująca domu - nich biorą - bo tutaj nie wiadomo jak długo trzeba będzie czekać i z jakim skutkiem... to jednak zadzwoniłam...
okazało się , że "inna kocina" właśnie do domku jedzie.... i mój TŻ podjął decyzję o wysprzątaniu łazienki :ryk:

malucha zatargaliśmy od razu do weta na badania:
chłopak jestem
FelV i Fiv ujemne
uszka brudne niemiłosiernie, ale bez świerzba
pchełek brak
robaki są (będziemy walczyć w poniedziałek, jak kiciol ochłonie)
ząbki mleczne wypadają (potwierdzone ok. 3 miechy)

u weta trzymałam go na rękach nie wyrywał się i wetka się zakochała :1luvu:
bida siedzi teraz w kontenerku, aparat się ładuje , więc fotki wkrótce

najbardziej zadziwiona moja Andzia, bo jej kuwetę z łazienki wyprowadzili 8O
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Sob lut 27, 2010 15:40 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

no :ok:
bedzie dobrze :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lut 27, 2010 15:42 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

SUPER!!!! :D

Jak będzie fota i opis i jeśli kić będzie szukać domku ;) to ja czekam na cynk :D pomogę ogłaszać :D

Przy okazji mizianki dla Andzi przesyłam 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob lut 27, 2010 15:51 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Super ze malec złapany. A po czym wetka stwierdziła, że ma robale? Pchełek i Spinka nie ma, ząbków nie zmienia. Jakos wolniej się chyba rozwija.

Ania_EN

Post » Sob lut 27, 2010 16:07 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze: A po czym wetka stwierdziła, że ma robale?

a że niby po macaniu jelitek... 8O
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Sob lut 27, 2010 16:18 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

No to powodzenia w tymczasowaniu :-) Klepnij no tam TŻa po ramieniu :-) Wszedł w kolejny stopień wtajemniczenia ;-) Kciuki za Andzię- aby spokojnie przyjęła obecność "cosia" :-)

Ania_EN

Post » Sob lut 27, 2010 19:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Akcja "łapanka" zwieńczona sukcesem! :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: dla wszystkich zaangażowanych...
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Sob lut 27, 2010 20:04 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

gratulacje dla Kasi za wytrwałość i cierpliwość!!!! :aniolek: mi niestety jej nie wystarczyło :oops: - bo to ja miałam zabrać maluszka..., a dzisiaj - dokładnie w tym samym momencie - zgarnęłam paluszkę Mozaikę (viewtopic.php?f=1&t=108302)

ale nie ma chyba tego złego... :wink: założę się, że Kasia (a może i TŻ :ok: :ok: :ok: ) zakochają się w nim bez pamięci... :P

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za domki dla całej czwóreczki!!!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon mar 01, 2010 12:15 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

troszkę niewyspałam się dzis w nocy....
maleństwo płakało pod szafką w łazience :cry:
ale przytulić to się nie dał....tyle mojego sukcesu, że oczko jedno mruży, jak za uszkiem drapię :lol:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

[poprzednia][następna]