Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 17:47 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Aleba pisze:Na Allegro kupowałam swego czasu dość tanio.
Ja mam trochę Feliwaya w sprayu, mogę odstąpić.

Dzięki za ofertę, Alebko, pewnie skorzystam - kicia siedzi na lodówce i prycha na próby podejścia przez CDT, ale z coraz mniejszym przekonaniem ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie paź 25, 2009 21:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Podałam Malinie mokre na lodówkę, zjadła, skorzystała z kuwetki i weszła pod kuchenkę. Zidane do niej zagląda, a ona go odgania. Może lepiej, żeby wzięli się parę razy za łby i pogodzili? Sama nie wiem ... Na noc ich rozdzielę, jeszcze za wcześnie.

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 8:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Biuletyn poranny: Malina namiauczała na mnie z rana, w kuwecie sioo, śniadanie przyjęto. Od dziś kończy się rumakowanie z mokrym pod pyszczek, zostawiałam suche na dzień w miseczce. Pogłaskac się nie dała, na podchody CDT pod lodówkę było prychanie i miauczenie.
Rozdzieliłam towarzystwo wychodząc - sama już nie wiem, czy je izolować, czy pozwolić się dotrzeć samodzielnie? Malinka jest ciągle zestresowana, nie chcę jej za dużo dołożyć ...

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 11:46 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Jak wychodzisz, to chyba lepiej izolować, przynajmniej na początku - aż się upewnisz, że się nie pozagryzają ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon paź 26, 2009 20:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Wiadomości wieczorne: wróciłam przed 19, Malina na powitanie namiauczała na mnie. Jest postęp, bo przed prychnięciem niuchnęła :twisted: . Zidane chciał wskoczyć na lodówkę mi dostał wciry - chyba dobrze, że zminiejszają dystans? Może uda się zostawić drzwi otwarte na noc, jutro znów cały dzień mnie nie ma :roll: . Nie wiem, czy Feliway pomógłby? Może po prostu potrzeba czasu?

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 20:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Ej, ale dobrze idzie przecież :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 26, 2009 20:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Też mi się tak wydaje :) - ale nie wiem, czy nie poczekać ze sterylką? Nie za dużo stresów naraz ... ale oczywiście niech sie vet wypowie ...
Teraz patrzą na siebie i nie fuczą!

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 20:31 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

dziś wróciłam niedawno, nie miałam mozliwości zadzwonienia do weta po feliwaya i z zapytaniem o koszt sterylki u mojego weta, może by było nei za drogo a na pewno bliżej, to bym dziewczynkę zawiozła i przywiozła
eh, martwię sie o małą :(
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon paź 26, 2009 20:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Daga, ale ja mam dla niej zaklepany termin u Maćka.
No chyba, że chcecie gdzie indziej ją ciąć...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon paź 26, 2009 20:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Też się martwię, Xandra, ale musimy być rozsądni i cierpliwi. Jak napisała Aleba, idzie dobrze ... To pierwsze dni, dotra się.

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 20:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Aleba pisze:Daga, ale ja mam dla niej zaklepany termin u Maćka.
No chyba, że chcecie gdzie indziej ją ciąć...

Ja nie mam żadnej propozycji taniej sterylki. Czy masz termin na ten tydzień? Bo jak tak, to ciachamy, tylko pewnie będziecie musiały po nią przyjechać, bo na razie mnie się nie daje dotknąć.

alix76

Post » Pon paź 26, 2009 20:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Wstępnie umówiłam się na piątek, ale możemy to zawsze przełożyć, jeśli uznamy, że tak będzie lepiej. To nie jest problem.
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon paź 26, 2009 22:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Olcia, zapytam ile na Woli, ok?
ja wiem, że w Boliłapce taniej, bo kocina znaleziona, ale tu jest o wiele bliżej i jesli róznica by była ok. 30 zł, to moim zdaniem warto ciąć gdzie bliżej i nie blokować terminu albo u stałego weta Alix, jak uważasz Madziu?

padam, odezwę się jutro
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto paź 27, 2009 6:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Witam, biuletyn nocno-poranny: w nocy awantury przez zamknięte drzwi, słabo spałam :? . Rano Malinka siedziała na kocyku, który spadł z lodówki, UWAGA, UWAGA dała się pogłaskać (trochę!). Uporządkowałam pobojowisko, w międzycxasie dała sobei z Bandido po razie - coraz bliższy kontakt :roll: . Niestety, zaraz znowu wychodzę i wracam po 20 więc rozdziele towarzystwo.
Co do sterylki - uważam, po dotychczasowych objawach, że dobrze byłoby ją przełożyć na następny tydzień, jeśli to możliwe, Olu? Zapytam mojego veta, ale to mała przychodnia, chirurg tylko we wtorki; nie sądzę, żeby mogli mi udzielić znaczącej zniżki.

alix76

Post » Wto paź 27, 2009 8:44 Re: Czarne Diabły Tasmańskie i czarna dama

Rozwinę temat, jestem już po porannej kawie :twisted: . Koty na noc rozdzieliłam, nie dało się inaczej. Wczoraj wieczorem Zidane za punkt honoru wziął sobie postawienie klocka w kuwecie Maliny, chociaż ma 2 własne do wyboru. 2, bo zaraz w sobotę, mimo, że Malina siedziała w kuchni, wyraźnie :twisted: dał mi do zrozumienia, że na trzeciego kota w moim apartamencie druga kuweta nalezy się obligatoryjnie! Więc chwilowo mam 3 koty i 3 kuwety :roll: , a Zidane i tak poszedł do Maliny :twisted: .
Dyskusja nocna przez drzwi była długa i obszerna treściowo. Dobrze, że mnie cąły dzień nie ma, bo ewentualne skargi sąsiedzi przedstawią wycieraczce :twisted: . Ale poprawę widzę, zobaczymy, co będzie wieczorem ...

alix76

[poprzednia][następna]