ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Nie mar 08, 2009 0:31

Może to być również "potwierdzenie".
Kartka a na niej wpis-suma-data-imię nazwisko wolontariusza-imię kota-pieczątka weta-podpis weta-
???
Koniecznie zaświadczenia o kastracji/sterylizacji kota,jeśli wolontariusz ma szczęście że zrobi to nowy właściciel na własny koszt to ten wolontariusz ma również nieszczęście dopilnować i odebrać oraz przesłać do Puchatkowa owe zaświadczenie.
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 0:35

dalia pisze:moja propozycja byla tylko pomyslem do dyskusji
propozycja przeslania wynikala tego, ze zdaję sobie sprawe z tego, ze nie każdy posiada skaner.

Racja.Jeśli Fundusz Puchatek pokrywa w całości koszty,to nie ma problemu,ale jeśli jest wielu darczyńców można wysyłąć ksero,a na wszelki wypadek(pytań od kogokolwiek)oryginał mieć do wglądu u siebie?
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 0:36

nie wiem tylko czy pewnego dnia nie zaczną nas na przykład podejrzewać o zmowe z wetami i wykazywanie nieistniejacych zabiegów - i co wtedy , bedziemy sprowadzać koty i je badać , żeby kogoś głowa nie bolała , to takie moje małe ale ..
zasady trzeba ustalić - mogę założyć teczkę i na karte każdego kota wpisywać wydatki u weta później poproszę go o podpis (na pieczątkę też mam się upierać ? ) , czuję się jakbym do tej pory kogoś okradała i teraz bedę musiała koniecznie udowodnić swoją niewinoość :evil:
ale ok mogę się dostosować , i tu następne pytanie jeśli kwotę uzbierałam (wyłożyłam ) sama - to z tego tez mam sie tłumaczyć ???? oj zaczyna mi się to nie podobać , zgubię rachunek i co - przywłaszczyłam sobie15 zł ?? zapewniam , ze traktując DT w taki sposób szybko je potracimy , nie możemy z góry zakładać złej woli osób , które zgłosiły się żeby bezinteresownie pomagać :(
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Nie mar 08, 2009 0:42

sawanka1 przepraszam jeśli Cię uraziłam.
Trochę "siedzę"w temacie Fundacja-Darczyńca-Rozliczanie i wiesz mi nie ma w tym nic nadzwyczajnego.Otrzymuje się 1 zł od darczyńcy i na 1zł ma się obowiązek posiadać potwierdzenie(a nawet rachunek)na co zostało wydane.
A jako ciekawostkę powiem Ci że każdy darczyńca ma prawo wpłacając 1 zł wskazać na jaki cel ma być ta złotówka wydana.Samo potwierdzenie na co wydaje się "darowiznę"nie jest formą kontroli ani sprawdzania,takie są w tym kraju zasady.
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 0:43

sawanka1 pisze:nie wiem tylko czy pewnego dnia nie zaczną nas na przykład podejrzewać o zmowe z wetami i wykazywanie nieistniejacych zabiegów - i co wtedy , bedziemy sprowadzać koty i je badać , żeby kogoś głowa nie bolała , to takie moje małe ale ..
zasady trzeba ustalić - mogę założyć teczkę i na karte każdego kota wpisywać wydatki u weta później poproszę go o podpis (na pieczątkę też mam się upierać ? ) , czuję się jakbym do tej pory kogoś okradała i teraz bedę musiała koniecznie udowodnić swoją niewinoość :evil:
ale ok mogę się dostosować , i tu następne pytanie jeśli kwotę uzbierałam (wyłożyłam ) sama - to z tego tez mam sie tłumaczyć ???? oj zaczyna mi się to nie podobać , zgubię rachunek i co - przywłaszczyłam sobie15 zł ?? zapewniam , ze traktując DT w taki sposób szybko je potracimy , nie możemy z góry zakładać złej woli osób , które zgłosiły się żeby bezinteresownie pomagać :(

nie ten tok myslenia byl moim zamiarem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie mar 08, 2009 0:45

Legnica pisze:sawanka1 przepraszam jeśli Cię uraziłam.
Trochę "siedzę"w temacie Fundacja-Darczyńca-Rozliczanie i wiesz mi nie ma w tym nic nadzwyczajnego.Otrzymuje się 1 zł od darczyńcy i na 1zł ma się obowiązek posiadać potwierdzenie(a nawet rachunek)na co zostało wydane.
A jako ciekawostkę powiem Ci że każdy darczyńca ma prawo wpłacając 1 zł wskazać na jaki cel ma być ta złotówka wydana.Samo potwierdzenie na co wydaje się "darowiznę"nie jest formą kontroli ani sprawdzania,takie są w tym kraju zasady.

wyrazilas to o co mi chodzilo :wink:
Obrazek

dalia

Post » Nie mar 08, 2009 0:45

chyba sie zapetlacie... wydaje mi się, że rachunki w DT wystarczą do ew pokazania, gdyby wynikły jakies wątpliwosci. Tak jak pisała pani prezes... jestesmy nieformalna "organizacja".
Sawanko, ja wcale nie pisałam, ze mam monopol na madrosci czy racje, chciałam tylko przedstawić swój punkt widzenia.
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Nie mar 08, 2009 0:49

Jeśli zdarzy się tak że zgubisz rachunek-oryginał wet może wystawić duplikat rachunku.Z własnych pieniążków nie musimy się rozliczać,ale możemy się CHWALIĆ :D
To tylko z początku jest wkurzające,potem da się do tego przyzwyczaić :wink:
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 0:50

Z tym rozliczaniem niech będzie jak chcecie.Ale bardzo zależy mi na zaświadczeniach o sterylizacji lub kastracji,każdego podopiecznego!Fundowanego lub nie.Zaświadczenie ż e"nie jest płodny".
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 0:54

Rany.. :strach:
Dziewczyny, już dawno Godzina Duchów..
Jazda spać, bo zaczynacie popadać w paranoję.. :strach:

Jutro wrócimy do dyskusji..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie mar 08, 2009 0:55

macie racje ale w świetle ostatnich wydarzeń mi sie takie nieprzyjemne wnioski nasuwają
1 zostałyśmy posądzone o popieranie pseudo
2 same wprowadzając kontrole rachunków kwestionujemy uczciwość postępowania DT
3 tłumaczymy się z rzeczy , z których moim zdaniem wcale nie musimy
4 pozwalamy innym decydować komu bardziej należy się pomoc a komu mniej (chodzi oczywiście o koty)
do czego to wszystko prowadzi ??
mój TZ juz patrzy na mnie jak na wariatke a jak mu powiem , że zbieram każdy paragonik bo ktos moze mnie posądzić o kradzież 5 zł to na pewno popuka się w czoło ...
nigdy nie wydałam ani złotówki z Funduszu puchatkowa na nic innego poza zabiegiem kotka a nawet jeśli trzeba było to dokładałam ze swoich ... ale jedynymi tego świadkami są wpisy w ksiażeczkach kotów , - czy to znaczy, że ta kasę sobie przywłaszczyłam ? jestem złodziejką ?
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Nie mar 08, 2009 0:57

batumi pisze:chyba sie zapetlacie... wydaje mi się, że rachunki w DT wystarczą do ew pokazania, gdyby wynikły jakies wątpliwosci. Tak jak pisała pani prezes... jestesmy nieformalna "organizacja".
Sawanko, ja wcale nie pisałam, ze mam monopol na madrosci czy racje, chciałam tylko przedstawić swój punkt widzenia.

no przeciez wiem :wink: ja też nie mam monopolu , ale bardzo uczuciowa jestem , i zaraz wszystko do siebie biore :oops:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Nie mar 08, 2009 1:01

Legnica pisze:sawanka1 przepraszam jeśli Cię uraziłam.

zupełnie nie czuję się urazona - przynajmniej przez Ciebie :lol:

zaczynamy się zbroić jakby czekała nas walka z wiatrakami ...

a wydatki związane z kotkiem opisuje na wątku , od tej pory postaram się tez prowadzić pełna dokumentacje księgową 8)
Obrazek Obrazek

sawanka1

Post » Nie mar 08, 2009 1:03

Koty na DT mają swoje wątki tak?
W pierwszym poście można robić rozliczenie - kto wpłacił i ile i na co zostały wydane pieniądze..
Ja tak robiłam podczas leczenia Puchatka..
Tak to wyglądało: http://www.forum-persja.neteasy.pl/viewtopic.php?t=3096
Wszystkie wizyty i wpłaty u weta są udokumentowane w lecznicy - jakby ktoś chciał, to można w każdej chwili poprosić o wydruk..
Nie mam rachunków za recepty..
Ale do diabła, nie przesadzajmy..

Mówiłam, spać..
Jutro dokończymy..

EDIT: persję można czytać tylko po zalogowaniu, dlatego wklejam to o czym pisałam powyżej:

aamms pisze:Ostatnie Forumowego Funduszu Zdrowia Puchatka:

Wpływy:
80,00 - p. Czarnecka (brak nicka),
60,00 - Pusiania, kssawery, JKW (Persian Cat Cafe)
50,00 - kotek (Planeta Persja)
50,00 - gona (Persian Cat Cafe)
30,00 - kassc (PP, PCC)
15,00 - kasik (PCC)
150,00 - Syrix (PP)
50,00 - RobertN (PCC)
30,00 - Avian (PP, miau)
95,00 - Syrinx (usg)
90,00 - remix
30,00 - Nemeziss
20,00 - cortunia (miau) aukcja z Kociego Bazarku
30,00 - Elin (PP)
10,00 - MariaD (aukcja obrazów od Margo - PP)
70,00 - Marsjanka (miau) - włóczniaczek z KB na miau
200,00 - Syrinx (aukcja obrazów od Margo - PP)
20,00 - Dolores (aukcja obrazów od Margo - PP)
35,28 - kiwi (miau) aukcja z KB na miau
20,00 - JKW (PCC)
80,00 - remix (aukcja obrazów od Margo - PP)
125,00 - Margo (zbiorcza wpłata z aukcji obrazów PP)*
40,00 - dzikus (miau) aukcje Z KB na miau
110,00 - edzia_k1 (kolczyki PP)
50,00 - Sandra (PCC)

---------------
1540,28

Wydatki:
152,00 - 17.12 wizyta, badania krwi, pomiar ciśnienia
80,00 - wizyta u dr Garncarza, braunol
36,00 - 19.12 wizyta, pomiar ciśnienia, leki, kroplówka
18,00 - 22.12 wizyta, pomiar ciśnienia, kroplówka
48,00 - 27.12 wizyta, pomiar ciśnienia, pobranie krwi na profil nerkowy
13,20 - Amlopin
11,50 - Difadol
30,00 - ipakitine
15,00 - 28.12 kroplówka, furosemid
95,00 - 31.12 usg nerek (sponsorowane przez Syrinx)
16,00 - 31.12 kroplówka, furosemid
17,00 - 5.01.2008 kroplówka
26,00 - 7.01 kroplówka, pomiar ciśnienia
80,00 - 8.01 usg z przepływami
30,00 - 9.01 kroplówka, pomiar cisnienia, leki
8,43 - Alugastrin
42,00 - 16.01 wizyta, pomiar ciśnienia, pobranie krwi na profil nerkowy
44,00 - 19.01 wizyta, ekg, prześwietlenie serca, kroplówka, Synergal, furosemid
33,00 - 20.01 wizyta, kroplówka, Synergal, furosemid plus zestaw kroplówek i leków do podawania w domu
20,00 - 24.01 badanie moczu
120,00 - 24.01 echo serca
32,00 - 24.01 wizyta, pomiar cisnienia, kroplówka, Synergal, plus zestaw kroplówek i leków do podawania w domu
81,00 - 28.01 wizyta, pomiar cisnienia, pobranie krwi na morfologię
8,12 - unidox
19,00 - zestaw kroplówek do podawania w domu
6,05 - kalium gluconicum
21,00 - 6.02 wizyta, ciśnienie, kroplówka, lekarstwa
70,00 - 12.02 wizyta u dr. Garncarza
10,00 - braunol
60,00 - 13.02 wizyta, ciśnienie, kroplówka, badania krwi
6,00 - 15.02 kroplówka
79,00 - 20,02 wizyta, krew na profil nerkowy i elektrolity, cisnienie, kroplówki
7,00 - 29.02 kroplówka
7,00 - 4.03 kroplówka
11,50 - Difadol
93,00 - 5.03 - wizyta, ciśnienie, badanie krwi, kroplówki
14,00 - 14.03 - kroplówki
7,00 - 19.03 kroplówka
10,50 - 20.03 - kroplówki
15,00- 26.03 konsultacja, recepty, kroplówki, furosemid
41,97 - benalapril, kalipoz, amlopin, polprazol
100,00 - 30.03 wizyta, badania krwi, kroplówka, pomiar cisnienia
40,00 - 31.03 - ostatni zastrzyk.. :cry:
------------------
1,674,27

Saldo:- 133,99

Chciałam bardzo podziękować dr Adrianie Uznańskiej z Lecznicy Białobrzeska w Warszawie za wielkie serce okazane Puchatkowi oraz wszystkim forumowiczom z forum miau, Planety Persji i Persian Cat Cafe, którzy pomogli mi sfinansować leczenie mojego Puchatka.

Chociaż niestety przegraliśmy, to dzięki Wam mogłam się nią jeszcze cieszyć przynajmniej te kilka tygodni dłużej..
Dziękuję.. :in love:
Ostatnio edytowano Nie mar 08, 2009 1:07 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie mar 08, 2009 1:06

sawanka1 pisze:macie racje ale w świetle ostatnich wydarzeń mi sie takie nieprzyjemne wnioski nasuwają
1 zostałyśmy posądzone o popieranie pseudo
2 same wprowadzając kontrole rachunków kwestionujemy uczciwość postępowania DT
3 tłumaczymy się z rzeczy , z których moim zdaniem wcale nie musimy
4 pozwalamy innym decydować komu bardziej należy się pomoc a komu mniej (chodzi oczywiście o koty)
do czego to wszystko prowadzi ??
mój TZ juz patrzy na mnie jak na wariatke a jak mu powiem , że zbieram każdy paragonik bo ktos moze mnie posądzić o kradzież 5 zł to na pewno popuka się w czoło ...
nigdy nie wydałam ani złotówki z Funduszu puchatkowa na nic innego poza zabiegiem kotka a nawet jeśli trzeba było to dokładałam ze swoich ... ale jedynymi tego świadkami są wpisy w ksiażeczkach kotów , - czy to znaczy, że ta kasę sobie przywłaszczyłam ? jestem złodziejką ?

nie pomagam finansowo funduszowi bo po prostu mnie na to nie stać, wiec nie występuje z pozycji darczyńcy tylko postronnego obserwatora
z punktem 2 sie nie zgadzam
to nie jest kontrola tylko jawność, ktora nie pozwoli na cien wątpliwości co do właściwego gospodarowania nie swoimi pieniędzmi

i prawdą jest, że nikt z niczego tłumaczyć ssię nie musi
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]