KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 14, 2009 9:36

batumi pisze:gratulacje z powodu udanej akcji, nieważne, ze nie te co miały być, tamte beda nastepne, wierze w to. Ja akurat wole plaskate i chyba zaraziłam TŻ-ta :wink: , który ogladajac u swojego brata sliczną adoptowana krówkę, dachóweczkę, stwierdził do mnie na ucho" a dlaczego ona ma taka dziwną mordkę :lol: Ale i tak uwazam, ze są śliczne i jak miło patrzec, ze chetne DS już sie o nie biją :wink: . kinga w. wreszcie sie doczekałaś... :D

I cieszę się jak wariat! Doczytałam dopiero teraz że biała kota ma niebieskie oczy...
Opadła mi szczęka... Coś jeszcze piękniejszego?? To można mieć tyle szczęścia na raz? Że głucha może? Nie szkodzi - damy radę, znam migowy. :wink: A bardziej serio - mam (po psach pozostały) zwyczaj porozumiewania się ze zwierzakami słowem popartym gestem - koty jak widzę łapią sam gest. Fiona.22 pisze że panienki towarzyskie - super! Moje też. Chłopaki jak to smarkacze - ciekawscy, Futro troszkę na dystans początkowo do Tyśka, po dwóch tygodniach od dokocenia spała z nim "na kupie". Dziś rano po delikatnej wymianie zdań przy misce ustąpiła...
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob mar 14, 2009 9:40

oddychaj...oddychaj :wink: bo zostaniesz Królową Chaosu :lol: Wiem, co znaczą ostatnie chwile przed dokoceniem, czy zakoceniem... człowiekowi kazda godzina dłuży sie niemiłosiernie :twisted:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Sob mar 14, 2009 9:49

batumi pisze:oddychaj...oddychaj :wink: bo zostaniesz Królową Chaosu :lol: Wiem, co znaczą ostatnie chwile przed dokoceniem, czy zakoceniem... człowiekowi kazda godzina dłuży sie niemiłosiernie :twisted:

Dokładnie. Jak miał przyjechac Tysiek to też tak stepowałam. :lol: Jeszcze się muszę wypytać co panienki zwykły jadać... Jak do tej pory prowadzę dwie kuchnie - Tysiek okazał się mieć odmienne nawyki od Futra i Kłakulca. Te lubia na surowo, Tysiek woli gotowane... :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 10:24

Pieczarka pisze:Taki plan działania proponuję:
wpoldotrzeciej - transport Niedziela - Kielce / Kraków - dowiezienie do Toszy
Pieczarka - odbieram w poniedzałek rano od Toszy (razem z Toszą i Volvo jak dr Sylwia będzie chciała zobaczyć Volvo), potem do weta i następnie do domu tymczasowego - Patka_
Patka_ - umawiamy się na SPA z Go!Go! tak żeby przyjechała kinga w. która chce być DS. TYlko nie wiem na jaki dzień. Ustalmy wsólnie.

Co o Tym sądzicie?

Mi pasuje, teraz jestem na etapie zmiany pracy wiec siedze caly czas w domu:(

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Sob mar 14, 2009 10:45

z jedzeniem jest mały problem...dziewczyny pluja wszystkim co kocie i dobre.
Wczoraj podziubały troche sensibla RC
Ogólnie do kochania i miziania.
biała na 100% nie słyszy ale drzec potrafi sie niezle...przed blokiem słychac 8)
Biała nie nawidzi zostawac sama bez człowieka.
Jak widzi ludzi to jest cichutka i grzeczna, jak ludz wychodzi na zakupy czy gdziekolwiek indziej to juz w ogóle darcie na cały głos. Nie wypaliła opcja zamkniecia w pokoju bo almetka urzadziła mi koncert jakich jeszcze nie było :)
A nie wyglada na taka zawodowa spiewaczke.
Dziewczyny spia z człowiekiem w łózku almetka pobija wszelkie
rekordy towarzyskosci. tylko miziac głaskac i przytulac. ruda troche z dystansem. Czlowiem musi pierwszy reke wyciagnąc.
almetka je ale nie ma siku ani kupolka
ruda się załatwiła ale zjadła mikropskopijne ilości.
Ogólnie niejadki straszne podchodza sto razy do miski zjedzą jedno ziarenko i odchodza.
juz zazdroszcze przyszłemu DS... Dziewczyny sa najukovhansze na swiecie :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob mar 14, 2009 10:56

fiona.22 pisze:z jedzeniem jest mały problem...dziewczyny pluja wszystkim co kocie i dobre.
Wczoraj podziubały troche sensibla RC
Ogólnie do kochania i miziania.
biała na 100% nie słyszy ale drzec potrafi sie niezle...przed blokiem słychac 8)
Biała nie nawidzi zostawac sama bez człowieka.
Jak widzi ludzi to jest cichutka i grzeczna, jak ludz wychodzi na zakupy czy gdziekolwiek indziej to juz w ogóle darcie na cały głos. Nie wypaliła opcja zamkniecia w pokoju bo almetka urzadziła mi koncert jakich jeszcze nie było :)
A nie wyglada na taka zawodowa spiewaczke.
Dziewczyny spia z człowiekiem w łózku almetka pobija wszelkie
rekordy towarzyskosci. tylko miziac głaskac i przytulac. ruda troche z dystansem. Czlowiem musi pierwszy reke wyciagnąc.
almetka je ale nie ma siku ani kupolka
ruda się załatwiła ale zjadła mikropskopijne ilości.
Ogólnie niejadki straszne podchodza sto razy do miski zjedzą jedno ziarenko i odchodza.
juz zazdroszcze przyszłemu DS... Dziewczyny sa najukovhansze na swiecie :)

Kurcze... Nauczone na "ludzkim"? Nie wiesz czym je karmiła właścicielka? Almetka będzie musiała opanować fakt że ludź wychodzi ale wraca... Taki świat. Będziemy kombinować. Tysiek najchętniej jada moje jedzonko - zaczęłam sobie gotować bez przypraw i dopiero po "działce dla kota", przyprawiam na talerzu a i to chętnie mi tam nos wtrynia. :twisted: Z resztą moja dieta... Gotowana rybka, kurak, jarzynki, trochę ryżu, jajecznica... Tysiek nie chce surowego mięska, ani puszkowych "gotowizn", z kocich żarełek to w zasadzie tylko chrupki jada.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 12:45

Zastanawiałam się DLACZEGO śnieżna panienka nie słyszy... Tak mam - lubię wiedzieć nawet jeśli nie moge tego zmienić - doczytałam że u białych, niebieskookich kotów to się zdarza... Genetyka. Biedactwo. Nadrabia jednak - skoro nie przyswaja, to chociaż emituje! :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 14:35

głuche koty są nieco inne w funkcjonowaniu niz slyszące
po pierwsze są głośniejsze
po drugie mogą zrzucać przedmioty
nie powinny mieszkać bez kotów - od nich sie uczą zachowań
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 14, 2009 14:40

kinga w. pisze:Zastanawiałam się DLACZEGO śnieżna panienka nie słyszy... Tak mam - lubię wiedzieć nawet jeśli nie moge tego zmienić - doczytałam że u białych, niebieskookich kotów to się zdarza... Genetyka. Biedactwo. Nadrabia jednak - skoro nie przyswaja, to chociaż emituje! :twisted:

Musisz się nauczyć, że "kici kici" nie działa. :) Ale to też pole do popisu - nauka "kociego języka migowego". I zobaczysz, jak szybko Twoje słyszące futra podłapią język znaków. :)

Kot niesłyszący odbiera świetnie drgania - tupnięcie, postukanie w podłoże na którym leży, woda uderzająca o zlewozmywak.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob mar 14, 2009 14:52

Podobnie jak niesłyszący ludzie, a mnie to środowisko nie jest obce. (Nie żartowałam z tym migowym - znam, tyle ze ludzki. :) ) Oni też, jeśli mówią, niekoniecznie kontrolują siłę głosu - w różne strony to idzie. Zdaję sobie sprawę, ze "kici kici" nie podziała, ale na "kici kici" u mnie leci sztuk trzy, a pewnie będzie leciało cztery - przy odrobinie szczęścia Panna Śnieżna załapie że jak stado leci to nie na darmo. :twisted: Kwestia "zdalnego sterowania" jak kociska włażą gdzie nie powinny... Cóż - będzie mniej zdalne? Trzeba będzie ruszyć tyłek coby Pannę zdjąć z miejsca gdzie być jej nie powinno? Generalnie nie pozwalam kotom łazić po stole i szafkach w kuchni. Po stole bo mi robią bandę w rozłożonej robocie, po szafkach bo robią bandę w ogóle. Słuchają... Jak mnie widzą. :twisted: W najgorszym wypadku dojdzie do ogólnej samowolki?
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 14:59

Poza tym przecież nie jestem sama... :lol: Kota jeszcze nie ma, a mądre rady, jakże cenne już się pojawiają... Będę się uczyć, a jak mi braknie pomysłu, pytać. Poza tym zawsze wierzyłam że jak zmysły zawodzą, trzeba spytać serca... :lol:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 15:21

kinga raczej chodzilo o to aby uczyc panne pewnych gestów - inne zachowania podłapie od kotów,
o to ze będzie glośniejsza i o to że trzeba pochować bibeloty

mialam głuchą mco do adopcji
nauczyła sie od stada reakcji na reakcje stada
głuche koty sa fantastyczne i jak najbardziej polecam
Obrazek

dalia

Post » Sob mar 14, 2009 15:31

Tak zrozumiałam. Szkoląc psa, podaję komendę werbalnie i "podpieram" gestem, z czasem wystarcza gest. Kota nie szkolę - to on szkoli mnie. :lol: Zasada jednak jest podobna - trzeba będzie zastąpić dźwięk bodźcem dla kota percepcyjnie dostępnym i wziąć pod uwagę że ograniczenie komunikacyjne czasem powoduje dezorientację lub lęk. Tak to czuję. Bibeloty u mnie nie istnieją i dawno już nie ma na wierzchu rzeczy które zrzucone mogłyby ulec zniszczeniu lub zaszkodzić zwierzakowi. Jedynie cukiernica lub patera z owocami... Najwyżej schowam.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 15:33

zresztą co tu dużo gadać - pomieszkacie razem to sie zorientujesz co i jak :wink:
Obrazek

dalia

Post » Sob mar 14, 2009 15:37

dalia pisze:zresztą co tu dużo gadać - pomieszkacie razem to sie zorientujesz co i jak :wink:

Myślę że "wyjdzie w praniu", ale wiedząc że masz doświadczenie z niesłyszącym (nie wiem czemu ale wolę to określenie od "głuchym", chyba skrzywienie "odludzkie") kotem, będę wiedziała kogo w razie potrzeby szukać i pytać. :lol: I wykorzystam jeśli nie będę sobie radzić. Wcale nie czuję się mądra - po prostu próbuję odkopać w pamięci podobieństwa z własnymi doświadczeniami...
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]