Gizmo, Onyks i Lyra/ Nowe zdjęcia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 04, 2009 11:14

Tfu feromony;)
Tak szukamy, będę jeszcze umieszczać ogłoszenie na miau. Też tak sądzę. No i mam jeszcze dylemat czy aby na pewno to właśnie kicia powinna szukać domku, bo przed nią tak Giz nie zwiewa, bardziej unika Onyxa. A ja uwielbiam całą 3kę;)
Najlepszego przyjaciela poznasz po mruczeniu
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Od: Wto wrz 30, 2008 19:30

Post » Wto wrz 08, 2009 12:31 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Stres u Giza? Help!

Układy między kotami lepsze, ale młode dają mi ostro popalić, chodzę mocno niewyspana i przez to mocno wkurzona.
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Pon gru 28, 2009 19:27 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kalciowirus?

Witamy po długiej przerwie i niestety przychodzimy z problemem.
Zauważyłam, że Onyx moja czarna bestia jest dziś strasznie osowiała, cały dzień śpi i jakos tak dziwnie mlaska, na jęzorku czerwone 2 kropy- kalciowirus? Nie mam obok siebie obecnie żadnego czynnego weta, co robić- jak mu pomóc teraz?
Cała trójka była szczepiona, ale od 24 od 27 mieliśmy kociego gościa (szczepionego) i sporo ludzi, więc ktoś coś mógł ze sobą przynieść.
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Pon gru 28, 2009 19:34 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

oj no to do weta koniecznie. Pewnie nie masz balsamu Szostakowskiego? on bardzo łagodzi takie ranki w pyszczku.....
ale chyba bez lekarza się nie obejdzie...
kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 28, 2009 20:35 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

Udało mi się znaleźć weta, bo my teraz pod Wawą mieszkamy. Niestety wirus;/ Onyx ma temperaturę i owrzodzenie na języczku i koło noska. Dostał antybiotyk i lek przeciwbólowy. Jutro powtórka z rozrywki. mamy też smarować jęzorek aftinem.

Teraz tylko 3majcie kciuki, żeby Lyra i Gizmo się nie rozchorowali...

A co to ten balsam?
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Pon gru 28, 2009 20:38 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

balsam Szostakowskiego kupisz tylko u weterynarza chyba. Bardzo gęsty oleisty roztwór, który otula rankę w pyszczku, ladnie goi i łagodzi ból. Zapytaj o to.

Kciuki trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 28, 2009 20:55 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

O, dzięki za info. jutro zapytam go o to. Chyba lek przeciwbólowy działa, bo Onyks zawitał do miski:D
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Wto gru 29, 2009 12:55 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

Gizmo i Lyra ganiają jak szaleni po całym mieszkaniu a Onyś siedzi bidulka przy miseczce z wodą. tak mi go szkoda, że akurat jego dopadł ten paskudny wirus;/
Mam wrażenie, że te zmiany na jęzorku się powiększają, niedługo idziemy do weta na kolejny zastrzyk, to może zapytam o ten balsam Szostakowskiego, choć samej mi ciężko coś mu gmerać przy jęzorze.

Ale żeby nie było tak dramatycznie to niedługo wrzucę kilka zdjęć, bo dawno nas nie było, a koty podrosły;)
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Wto gru 29, 2009 14:01 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

ooo nadal masz trzy kotki 8O
Koci katar to niezłe paskudztwo, ale na pewno szybko go wyleczycie :ok:
Nadżerki kk w paszczy u Elvisa leczyłam rozcieńczonym Dentoseptem, też się bardzo dobrze sprawdził.

Zdjęcia wrzuć koniecznie
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto gru 29, 2009 14:12 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

Są i trzy już zostają:)

Zastanawiam się tylko jak one to złapać mogły, wszystkie 3 szczepione, w dobrej formie, kot wizytowy też szczepiony i w dobrej formie i nagle bach - Onyks chory.

Zdjęcia muszę zmniejszyć, bo jakieś giganty mam... ale niebawem będą:)
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Wto gru 29, 2009 14:18 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

pewnie ze stresu od chwilowego dokocenia kocur zachorował. Mój Elvis też się rozłożył mimo sczepień jak Ineczka przyjechała.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto gru 29, 2009 14:25 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

Prędzej bym podejrzewała Lyre, że ze stresu mogłaby zachorować, bo ona z tych stresowych.
Mam nadzieję, że reszty wirus nie dopadnie.
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Śro gru 30, 2009 14:32 Re: Gizmo, czyli ja i mój pierwszy kot/Kocie trio:)

No to złe wieści- Onyks przestał jeść, Lyra też chora;(
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Śro gru 30, 2009 18:18 Re: Gizmo, Onyks i Lyra /Chorujemy:(

Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

Onyks, ładne imię :) masz słabość do kamieni szlachetnych? :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 30, 2009 18:30 Re: Gizmo, Onyks i Lyra /Chorujemy:(

Cameo pisze:Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

Onyks, ładne imię :) masz słabość do kamieni szlachetnych? :)

3majcie 3majcie, bo u Nysia wygląda to najgorzej niestety i cały czas nowe zmiany w pyszczku się pojawiają.

A co do imienia, to jakoś samo się nasunęło, bo on właśnie taki śliczny jest jak Onyks- czarny z delikatnymi białymi wstawkami tu i ówdzie;)

Lyra póki co ma zmiany na jęzorku i temperaturę, ale je, więc nie jest źle.
Cała trójka dostała jeszcze Immunodol Cat i liczę na farta, że Gizmowi się upiecze...
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

[poprzednia][następna]