TYCHY*12kotówPotrzebujePomocy* Petunia odeszła [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 27, 2008 19:32

mamy nadzieje , ze w marcu jak cioteczki dostaną pieniązki to pomyslą o kotkach p. Justyny. One cierpliwie czekają :lol:

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lut 27, 2008 19:55

Hej hej cioteczki :D Diabełek miał dzisjiaj robione rtg łapek czekam na informacje od Justyny jakie są wyniki.

Dostałam dzisiaj wpłate 20 zł od Mamrotki za adopcje Łezki oraz
20 zł od Anity5 na dowolny cel bardzo bardzo dziekuje :1luvu:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Śro lut 27, 2008 20:23

agitarius pisze:
Mam dziś dobre wieści.Miluś kot Justyny znalazł wczoraj dom :dance:
Poszedł do domku i bedziie tam miał rudego towarzysza.

:dance: :dance2: fantastyczne wieści :D

Czekam niecierpliwie na informacje o wynikach RTG Diabełka.
I mam jeszcze jedną wiadomość - dołączy do nas - cioteczek jeden wujaszek :) mój TŻ postanowił adoptować Oziego :D i dopytuje się o jego zdrowie i badania

agitarius - czy Justyna ma już konto? jeśli tak, to wyślij mi pls PW

Patsy

Od: Wto sty 15, 2008 22:12

Post » Śro lut 27, 2008 21:21

Patsy pisze:
Czekam niecierpliwie na informacje o wynikach RTG Diabełka.

No więc tak z rtg wynika, że Diabełek ma zmiany zwyrodnieniowe kości ale żeby mieć dokładniejszy obraz musiałby mieć zrobiony rezonans magnetyczny.Robią go ponoć tylko w waraszwie i kosztuje ok.600 zł :(
Narazie będzie leczony przeciwzapalnie i przeciwbólowo.Diabełek jak dostaj nasilenia bólu łapek to Justyna mu robi zastrzyk przciwbólowy

Patsy pisze: I mam jeszcze jedną wiadomość - dołączy do nas - cioteczek jeden wujaszek :) mój TŻ postanowił adoptować Oziego :D i dopytuje się o jego zdrowie i badania

:dance2: No to świetnie że TŻ zechciał zostać cioteczkiem hihi :D i że weźmie pod skrzydła Oziego.
Ozi też miał w zeszłym tygodniu rentgen robiony w związku z tym jego kichanie krwia.Wetka podejrzewała raka kości ale rtg wykluczyło.Jest od 4 tygodni na antybiotyku i juz bardzo rzadko kicha ta kriwią no ale zdarz sie jeszcze czasami.Wetka mówi,że to może byc polip lub jakies zminy w tkankach miekkich ale żeby to ustalić potrzena jes tomografia i tez w wawie.Do tego miał kiedys problemy z pęcherzem był cewnikowany i pozostaje teraz na dieie Rc Urinary.Ale on jest bardzo kochany nie okazuje, że jest chory .Bardzo się łasi głosno burczy i prosi łapka żeby go głaskać :D
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Śro lut 27, 2008 21:30

A moze dla Diabełka przydałoby sie takie lekarstwo"" Felissimo"" - wspomogajacy układ ruchu. Niech zapyta sie lekarza, ale niektórzy lekarze nie znaja tego leku. Prosze o wiadomosc.

meggi 2

Post » Śro lut 27, 2008 21:35

popieram meggi2 :wink:
sama bralam cos takiego bo mam reumatyczne zapalenie stawów
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro lut 27, 2008 21:50

agitarius pisze:
No więc tak z rtg wynika, że Diabełek ma zmiany zwyrodnieniowe kości ale żeby mieć dokładniejszy obraz musiałby mieć zrobiony rezonans magnetyczny.Robią go ponoć tylko w waraszwie i kosztuje ok.600 zł :(
Narazie będzie leczony przeciwzapalnie i przeciwbólowo.Diabełek jak dostaj nasilenia bólu łapek to Justyna mu robi zastrzyk przciwbólowy

biedulek :( wiadomo, skąd te zmiany? jak możemy mu pomóc - poza zebraniem funduszy na rezonans? coś więcej wet powiedział?

agitarius pisze:
:dance2: No to świetnie że TŻ zechciał zostać cioteczkiem hihi :D i że weźmie pod skrzydła Oziego.
Ozi też miał w zeszłym tygodniu rentgen robiony w związku z tym jego kichanie krwia.Wetka podejrzewała raka kości ale rtg wykluczyło.Jest od 4 tygodni na antybiotyku i juz bardzo rzadko kicha ta kriwią no ale zdarz sie jeszcze czasami.Wetka mówi,że to może byc polip lub jakies zminy w tkankach miekkich ale żeby to ustalić potrzena jes tomografia i tez w wawie.Do tego miał kiedys problemy z pęcherzem był cewnikowany i pozostaje teraz na dieie Rc Urinary.Ale on jest bardzo kochany nie okazuje, że jest chory .Bardzo się łasi głosno burczy i prosi łapka żeby go głaskać :D

A taka tomografia ile kosztuje? I czy tylko w wawie ją robią? I co w przypadku Oziego możemy zrobić? Poza dostarczeniem dużego worka Urinary :) lub funduszy na niego :)

Mój TŻ obiecał, że napisze o Justynie i jej kotkach i tym, że potrzebują pomocy na forum gry, w którą gra w Internecie - tam jest dużo dobrych ludzi, mam nadzieję, że też pomogą :)

Jest też szansa, że zjawimy się osobiście, zeby kociaki wymiziać - TŻta rodzinka mieszka w Wojkowicach i mamy zamiar wybrać się tam na weekend majowy :) ale to się jeszcze okaże....

Patsy

Post » Śro lut 27, 2008 22:02

Dzisiaj o ósmej rano zadzwonił do mnie kurier z informacją, że ma dla mnie przesyłkę. Podałam mu nr Justyny z prośbą, żeby z nią bezpośrednio umówił się na odebranie suchej karmy z Krakvetu. Trochę się niepokoję, w końcu to ponad 20 kg jedzenia... Paczka jeszcze nie dotarła?

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Śro lut 27, 2008 22:04

meggi 2 pisze:A moze dla Diabełka przydałoby sie takie lekarstwo"" Felissimo"" - wspomogajacy układ ruchu. Niech zapyta sie lekarza, ale niektórzy lekarze nie znaja tego leku. Prosze o wiadomosc.

Jeśli mogłoby mu to pomóc to jak najbardziej tez jeste za.A co to jest konkretniej?Jak to działa ?
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Śro lut 27, 2008 22:11

Be pisze:Dzisiaj o ósmej rano zadzwonił do mnie kurier z informacją, że ma dla mnie przesyłkę. Podałam mu nr Justyny z prośbą, żeby z nią bezpośrednio umówił się na odebranie suchej karmy z Krakvetu. Trochę się niepokoję, w końcu to ponad 20 kg jedzenia... Paczka jeszcze nie dotarła?

Tak tak dotarła :!: Całkiem zapomniałm o tym napisać kurcze przepraszam :oops:
Super justyna jest przeszczęsliwa.Zatkało j jak zoaczyła tyle żarełka dla kociaków.Bardzo bardzo kazała wszystkim podziękować i wycałowac wszystkich .Tak więc całuje WAS :aniolek:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Śro lut 27, 2008 22:15

Uff...

Smacznego :)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Śro lut 27, 2008 22:16

poszukaj w googlach, albo tutaj www.biowet.com.pl

meggi 2

Post » Śro lut 27, 2008 23:20

przed nocką polecimy na 1 strone :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lut 27, 2008 23:22

do góry na dobranoc :)

Patsy

Post » Śro lut 27, 2008 23:25

"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]