@@@ TIKO z chorzowskiego schr. mieszka u B_elfra :))) @@@

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2006 11:08

Na prośbę Emilki przenoszę.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie sty 22, 2006 15:04

B_elf_er, dwie optymistyczne historie do twojej wiadomości:

Mój syn jest alergikiem.
Puma była z nami 11 lat. Po jej śmierci wzięliśmy 2 kotki małe, rodzeństwo. Ja, która nigdy żadnej alergii nie miałam, zaczęłam kichać i prychać - tylko w domu - przeokropnie. O synu lepiej nie mówić. A było lato, okna cały czas pootwierane. Trwało to jakieś 2-3 miesiące, objawy były coraz słabsze. Minęły zupełnie. Organizmy nam się widocznie przyzwyczaiły do tej nowej sierści :D Kotki są z nami już półtora roku ponad.

Gorzej było z moją sąsiadką, astmatyczką, panią po 50-tce, która wzięła kota po śmirci swojego psa.
Jakieś 1,5 miesiąca po tym wydarzeniu zadzwoniła do mnie z płaczem, że ona musi kota oddać, szuka mu dobrego domu, bo się strasznie dusi, nasiliły jej się objawy astmy, a jej dr pulmonolog na wieść o kocie w domu rwie włosy z głowy i odmawia leczenia. Był luty, zima. Kot schroniskowy, po ogromnych przejściach. Ale szukanie przeciągało się, bo pani chciała najpierw kotka wyleczyć i wysterylizować.
W maju pani stwierdziła, że kota nie odda. Objawy złagodniały, pani zażywała leki sterydowe i stwierdziła, że woli się leczyć niż oddawać swojego dobrego przyjaciela. Dziś - minął już rok od tamtej pory - kot jest nie do poznania, radosny, okrąglutki, wpatrzony miłośnie w swoją panią. :D

Życzę wszystkiego dobrego tobie, twojej rodzinie i Tico.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie sty 22, 2006 18:50

Co do alergi wiem ze za pomoca kilku zastrzykow mozna sie odczulic. Przechodzila to siostra mojej koleznki maja 2 koty i 2 psy oraz moja bardzo dobra koleznka i jej brat szczesliwi wlasciciele psa i fretki. Swoja droga dlaczego kiedy chcialm wziazsc kota ze schroniska w Chorzowie latem to mi taka starsza, bardzo chuda Pani powiedzial ze nie ma kotow ????

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Nie sty 22, 2006 19:11

Jak się czuje kiciuch?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie sty 22, 2006 19:50

Pei pisze:Swoja droga dlaczego kiedy chcialm wziazsc kota ze schroniska w Chorzowie latem to mi taka starsza, bardzo chuda Pani powiedzial ze nie ma kotow ????

Oni tam czasem nie mają kotów rzeczywiście - podejrzewam, że jest duża rotacja, może też koty umierają? Moja mama ma stamtąd psa, jak go zabierałyśmy to pytałam też o koty. Też wtedy nie było... 8O

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob lut 11, 2006 12:26

Zobaczcie stare fotki Kota na 1 stronie i porownajcie z najnowszymi:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

8) jest piekny i...taki szczesliwy.
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pon mar 13, 2006 20:26

Jakieś nowe wieści?

Sydney

Post » Pon mar 13, 2006 21:42

Kot ma sie swietnie :) Narazie jego pan jest bardzo zapracowany ale mam nadzieje,ze wkrotce napisze cos na forum :)
A ja z niecierpliwoscia czekam na kolejna porcje zdjec,chetnie sie nimi podziele z forumowiczami :)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pon cze 12, 2006 21:48

Emilka pisze:Kot ma sie swietnie :) Narazie jego pan jest bardzo zapracowany ale mam nadzieje,ze wkrotce napisze cos na forum :)
A ja z niecierpliwoscia czekam na kolejna porcje zdjec,chetnie sie nimi podziele z forumowiczami :)

To ja czekam 8)

Sydney

[poprzednia]