MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 10:00 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Melka jest z tych koteczek, które wszystko robią z gracją i delikatnie :1luvu: Przynajmniej tak wygląda na zdjęciach... Tak jak kotka mojej mamy, nawet jak śpi to również ma ściągnięte paluszki u nóżek jak baletnica ;)

czarna_inez

Od: Pon kwi 04, 2011 13:28

Post » Pt wrz 30, 2011 18:18 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Przedstawiam fakturę leczenia Meli.Kasia doda jeszcze fakturę za badanie krwi, której ja nie umiem wkleić ponieważ mam ją w @ od księgowej.W sumie na Melanię i kociarnię wpłynęło 1608zł !!!
Leczenie Melanii 680zł+80zł badanie krwi.Zostało 848zł.Zostało także kilka saszetek supportu mięsnego i proszku.Melania jest w pełni sił, wymaga jedynie pewnych zabiegów kosmetycznych np.smarowanie uszek kremem z filtrem UV.Jej życiu już nic nie zagraża.Chciałabym podzielić się tym co zostało z innymi potrzebującymi :kotek:
Czy macie jakieś pomysły?
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Pt wrz 30, 2011 18:22 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Melania często bywa w domu.Przemyka sie jednak jak duszek aby nikt jej nie widział.Nie jest zbyt towarzyska jesli chodzi o koty, za to zrobi wszystko aby dostać sie na moje kolana :)
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Pt wrz 30, 2011 18:33 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

W kociarni czekających na adopcję zostało siedem kociaków.Czworaczki z Odolanowa, których nie da sie sfotografować razem bo biegają jak szatany.
Obrazek

Manuel
Obrazek

Zdjęcie z przed miesiąca,teraz to kawaler :)
Bunia spod budy:
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Pt wrz 30, 2011 18:37 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

I Groszek. Ten grubasek pod krzesełkiem to Manuel.
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Pt wrz 30, 2011 18:42 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

i z lewej "Mój" Rudzik :kotek:
ObrazekObrazek

sabinka.t1

Od: Pon wrz 19, 2011 12:15

Post » Pt wrz 30, 2011 18:46 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Była jeszcze Mamba niewidoma na jedno oczko ale dzis pojechała do nowego domu w Psarach koło Wrześni.
Obrazek

Prążek poszedł do nowego domu 25.09
Obrazek

I Strzępek, kotka która mieszkała na stole w kuchni, znalazła dom w Warszawie
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Pt wrz 30, 2011 18:55 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

No i nasza gwiazda to osiem!
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Pt wrz 30, 2011 18:58 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Ależ masz tam wspaniałe towarzystwo! Zawsze marzyłam o takiej kociej brygadzie! :1luvu:

czarna_inez

Od: Pon kwi 04, 2011 13:28

Post » Pt wrz 30, 2011 20:10 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

wstawiam fakturę :D
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Pon paź 03, 2011 21:50 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Oj! Wczoraj nie miałam czasu usiąść i napisać choć kilka słów.Nadszedł czas mojego po stokroć planowanego urlopu.Jest to przedsięwzięcie karkołomne aczkolwiek nie niemożliwe :ok: Dzięki życzliwości właścicieli Hotelu Dla Zwierząt LEA w Krotoszynie czworaczki mają zapewnioną całodobową opiekę :1luvu: Sabinka zgodziła sie podjąć opiekę nad Melanią, Bunią,Groszkiem,Manuelem,Juniorem,Ramolem,Fionką,Florą i Rudzikiem :1luvu: ( nie wiem jak się odwdzięczę) W piątek przyjedzie jeszcze moja siostra z Wrocławia a pracownik schroniska pan Grzegorz będzie robił zastrzyki Groszkowi.
Wszelkie pytania dotyczące Melci lub któregokolwiek z kociaków kierujcie do Sabinki. Do zobaczenie wkrótce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

stukot

Post » Pon paź 03, 2011 23:03 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

odpoczywaj :) :mrgreen:
zaslużony ten urlop :)
7ksiezyc

Post » Wto paź 11, 2011 18:05 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Mam nadzieje, ze urlop trwa w najlepsze :D
Wypocznij, wyszalej sie :wink: i napisz nam potem co dobrego u Meli slychac :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt paź 14, 2011 21:53 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

Witam wszystkich serdecznie :1luvu: Wróciłam cała i...niezdrowa :cry: Przeziębienie mnie dopadło, ale co tam raz ja mogę mieć katar a nie moje dzieciaki.Niania Sabinka spisała się na medal :ok: a nawet na dwa medale bo przygarnęła mi nowego :kotek:
Melania wypiękniała i chyba nawet troszkę urosła :D Zadomowiła sie w kuchni, lubi spać na krzesełku.Dzieciaki z kociarni wieszały się na mnie i robiły ósemki między nogami.Ramol zgrywał obrażonego i udawał, że mnie nie widzi :ryk: Po godzinie leżał już ze mną pod kołdrą brzuszkiem do góry.Czworaczki, które były w Hotelu Lea urosły i wyładniały.Wkrótce wszystkich moich podopiecznych można będzie zobaczyć na nowej stronie internetowej krotoszyńskiego schroniska.Z bólem serca będę się też żegnać z Melanią, która jest w pełni sił i czas aby i dla niej poszukać domku.Nadal jest nieufna wobec innych kotów.Każda miła zachęta do zabawy ze strony innego kota jest u niej odbierana jako atak.Natychmiast kładzie się na plecy i pluje, hyka i wystawia pazurki.Gdy biorę ją na ręce tuli się i głośno mruczy.Nie ma odruchu "tany tany" (ugniatanie łapkami).Ma duży apetyt ale jest wybredna, sama juz nie wiem c jej dawać :roll: Najbardziej lubi chrupki JOSERY dla kastratów.Kociarni boi się jak ognia, nawet jedną łapką tam nie wejdzie a na rękach szamota się i ucieka.Kuchnia to jej azyl.W dzień chodzi sobie po ogrodzie ale nie za długo bo zimno w łysą dupeczkę :ryk:
Czy możecie mi poradzić jak i w jakim dziale mam zamieścić ofertę adopcyjną Melci i innych moich dzieciaków?
Obrazek

stukot

Post » Pt paź 14, 2011 21:56 Re: Melania błaga o pomoc! Zdjęcia już nie drastyczne- pięknieje

stukot pisze:W kociarni czekających na adopcję zostało siedem kociaków.Czworaczki z Odolanowa, których nie da sie sfotografować razem bo biegają jak szatany.
Obrazek

Manuel
Obrazek

Zdjęcie z przed miesiąca,teraz to kawaler :)
Bunia spod budy:
Obrazek

fotka nr 1 - gdzie kupiłas te widokówke 8O :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]