Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 13:29 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

To już wiem do kogo uderzę jak będę chciała założyć ogród. Ja nie mogę odżałować babcinego sadu. Dopóki babcia i dziadek mieli siły się tym zajmować sad był najcudowniejszym miejscem na ziemi :1luvu: Kilka odmian śliw, wisni, czereśni, jabłoni i grusz, do tego krzewy porzeczek (białe, czerwone, czarne), agrest (zielony, biały, czerwony), porzeczkoagrest. Wzdłuż całego sadu na płotku ogradzającym pięły się krzaki malin i jeżyn, a poniżej sadu łąka w części przerobiona na poletko - kilka ziemniaczków, marchewek, pietruszek, czosnek, cebula i oczywiście specjalnie dla nas nasadzone truskawki i poziomki :) Wszystko na naturalnych nawozach (dziadkowie hodowali owce, kozy i kury). Zawsze przed śniadaniem wylatywałam boso w piżamie do sadu i się obżerałam owocami ;) a potem szłam sobie do kurnika po "śniadanko" - zwijałam jajka i do baci żeby mi ugotowała (uwieeelbiam jajka). Ech... to były czasy :roll: Potem wszystko popadło w ruinę :(

Mi się marzy raczej coś mniejszego, że tak powiem bardziej na styl angielski - raczej jak ktoś pracuje na etacie to na utrzymanie wielkiego ogrodu nie ma czasu. Myślę o drzewach iglastych i właśnie magnoliach. Do tego zielnik i wsio :) Reszta trawka ładnie skoszona :) Się rozmarzyłam :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 08, 2011 13:33 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

O Gibutku, witaj w klubie - ja jajka koffam (kurze oczywiście :mrgreen: ).
Mogę jeść skrzynkami :D

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 08, 2011 13:45 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Erin pisze:O Gibutku, witaj w klubie - ja jajka koffam (kurze oczywiście :mrgreen: ).
Mogę jeść skrzynkami :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 08, 2011 13:47 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Ja wiem, że Winnie to Puchatek :>

Ze strony Palucha
Blusia w DT u Smarti
Obrazek

Nasza Ruda w DT Smarti
Obrazek

Trusia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 08, 2011 13:49 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto mar 08, 2011 13:48 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Jakie piękne kotecki :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto mar 08, 2011 13:53 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Cudowności :1luvu:

A ja chciałam przypomnieć, że nie dostałam od Marzeni przepisu na sałatkę 8)

Erin

Post » Wto mar 08, 2011 14:43 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Dobrze, że Sz. ot wstawiła fotki przybyszów, bo do mnie tylko Ruda się pofatygowała na sesję, a i tak była bardziej zainteresowana głaskami i oglądaniem brodzika niz pozowaniem :D
Rano nie udało mi się zgrać zdjęć, ale próbowałam tylko 10 razy... :evil:
Będę próbować wieczorkiem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 08, 2011 14:44 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

MARZENIA, DAWAJ PRZEPIS! :twisted:

Erin

Post » Wto mar 08, 2011 15:08 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Gibutkowa pisze:To już wiem do kogo uderzę jak będę chciała założyć ogród. Ja nie mogę odżałować babcinego sadu. Dopóki babcia i dziadek mieli siły się tym zajmować sad był najcudowniejszym miejscem na ziemi :1luvu: Kilka odmian śliw, wisni, czereśni, jabłoni i grusz, do tego krzewy porzeczek (białe, czerwone, czarne), agrest (zielony, biały, czerwony), porzeczkoagrest. Wzdłuż całego sadu na płotku ogradzającym pięły się krzaki malin i jeżyn, a poniżej sadu łąka w części przerobiona na poletko - kilka ziemniaczków, marchewek, pietruszek, czosnek, cebula i oczywiście specjalnie dla nas nasadzone truskawki i poziomki :) Wszystko na naturalnych nawozach (dziadkowie hodowali owce, kozy i kury). Zawsze przed śniadaniem wylatywałam boso w piżamie do sadu i się obżerałam owocami ;) a potem szłam sobie do kurnika po "śniadanko" - zwijałam jajka i do baci żeby mi ugotowała (uwieeelbiam jajka). Ech... to były czasy :roll: Potem wszystko popadło w ruinę :(

Mi się marzy raczej coś mniejszego, że tak powiem bardziej na styl angielski - raczej jak ktoś pracuje na etacie to na utrzymanie wielkiego ogrodu nie ma czasu. Myślę o drzewach iglastych i właśnie magnoliach. Do tego zielnik i wsio :) Reszta trawka ładnie skoszona :) Się rozmarzyłam :roll:

ale to musiał być raj :D :1luvu:

a własnie się zapytałam w Daglezji-jak się nie chce mieć za dużo pracy to teraz prysnąć wszystko,jak leci,sciśle wg.przepisu Miedzianem-magnolie tez można ,
a po dwóch tyg.wszystko jak leci Promanalem i po dwóch tyg,jeszcze raz Promanal.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto mar 08, 2011 17:40 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

W związku z tym, że przepisu na sałatkę wydębić nie mogę, oświadczam że:

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Erin

Post » Wto mar 08, 2011 18:17 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Szalony Kot pisze:Ja wiem, że Winnie to Puchatek :>

Ze strony Palucha
Blusia w DT u Smarti
Obrazek

Nasza Ruda w DT Smarti
Obrazek

Trusia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

O, jakie pieknoty :D
Szkoda, że mnie ominęło :( przywitanie na żywo, ale ludzkie kocię (co ja godom - młody kocur to nie kocię :wink: ) wymagalo mojej zdwojonej uwagi...
A Trusia to zdrowa jest? No fotce wygląda tak biednie...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto mar 08, 2011 18:31 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Katarek potrafi humor popsuć, ale na szczęście da się leczyć :ok:

Erin

Post » Wto mar 08, 2011 18:54 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Dziewczyny macie numer do Szalonego Kota?
Bo ona chyba poszła na wizytę przedadopcyjną, na która była umówiona za tydzień!
Edit: przepraszam za larum, jednak nie poszła (ale tylko z tego powodu, że nie miała adresu :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]