Chrapkowo..wiosna, wiosna:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 21:32 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Kciuki za Chraposława i za Bolesława i za Malutką, oby się znalazła... :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lis 19, 2010 21:09 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

MALUTKA WRÓCIŁA !!!!!!!!!!!! Dzisiaj po południu :ok: Bardzo dziwnie się zachowuje :( Jest smutna, osowiała.. Strasznie przygaszona. Daje mi się głaskać, co się nigdy nie zdarzało 8O Poczekam parę dni, może odpocznie, napbierze sił i wróci do formy :( Moja kochana, dzielna kicia...
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt lis 19, 2010 21:14 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Ojej na pewno ktoś ją wystraszył albo zamknął jak Chrapusia...ale dobrze że już w domku... :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob lis 20, 2010 20:46 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Dzisiaj przeniosłam drugi domek na stronę od klatki. Dopóki śnieg nie napada mogą stać. Potem będziemy myśleć dalej. Zrobiłam kurtyny z koszulek i Chraposław spał razem z Malutką aż im szybka zaparowała :ok: Przyniosły mi też dzisiaj sporej wielkości mysz. Jak widać świadczy to o tym, że mamy na osiedlu gryzonie. Ciekawe co by powiedzieli moi kochani sąsiedzi, którzy chcieli się pozbyć kotów :roll: Na całe szczęście mój blok to kotoluby, którzy cichaczem sami przynoszą co jakiś czas jedzonko :ok: Dzisiaj też jedna pani powiedziała do mnie, że koty piękne, zadbane i jak domowe :ok: Jestem z nich naprawdę bardzo dumna :) Potrzebny jest nam jeszcze jeden domek. Tak samo dla Kociej Lady i jeszcze dwóch pań. Brakuje nam tylko kasiory na materiały :( Obliczyłyśmy, że łączny koszt to ok. 100 zł :( Cienko, tym bardziej, że dzisiaj dostanę jeszcze kosztorys Bolka :roll:

Luspa

Post » Pt lis 26, 2010 22:35 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Bolek znalazł dom stały, jednak wciąż jest jeszcze w szpitalu. U Chrapka widać poprawę :ok: Jest zdecydowanie mniej śluzu, azostało jeszcze aż 10 dni antybiotyku więc jestem dobrej myśli.

W poniedziałek jadę z niki_01 na łapankę. Trochę towarzystwa zostało do ciachnięcia, a nasza białostocka ekipa łowiecka już całkowicie zawalona robotę. Kciuki potrzebne, bo ja to jeszcze amator jestem :oops:

Luspa

Post » Sob lis 27, 2010 18:43 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Pozdrowienia przesłała najsłabsza dziewczynka z serii Sienkiewiczki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Witam,

Chciałabym poinformować, że kotka adoptowana 26 września ma się dobrze,
szybko rośnie, jest wesolutka i pełna energii. Na imię ma Tusia i jest
wspaniałym rozkoszniaczkiem. Lubi się przytulać, a przede wszystkim
bawić. Uwielbia towarzystwo ludzi. Każdy kto ją pozna zakochuje się w
niej od razu. W załączniku przesyłam kilka zdjęć naszego Promyczka. :)

Pozdrawiam

Grażyna

Luspa

Post » Nie lis 28, 2010 16:29 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Dzisiaj rano druga budka (w której nie śpią koty) była przewrócona i leżała kilka kroków od "kociego rogu". Nie wiem, pies, człowiek, na pewno COŚ, bo koty cały dzień nie wchodzą do budek. Siedzą na zewnątrz, Mała śpi na górze :( Martwię się, bo już jest tak zimno. Dołożyłam sianko, zmieniłam kotary na czyste. Mam nadzieję, że wrócą do tych budek, bo nie mają gdzie indziej pójść spać... :( :( Ehh zima to tak okropny czas dla nich. Chciałabym, żeby było już lato i mogły wygrzewać brzuchy na kamieniach..

Luspa

Post » Nie lis 28, 2010 22:01 Re: Chrapkowo..Chrapcio pomaga Bolkowi str.14

Z zapowiedzi wynika, że w środę w nocy będzie -20..... :strach:

Luspa

Post » Nie lis 28, 2010 22:56 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

:?: :?: :strach: :strach: tylko nie to, Paula czekamy na te domki, mam nadzieję, że będą w porę....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lis 29, 2010 17:08 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

Wszystko nam zasypało: budki, koty, miseczki :( A przecież to dopiero początek.. Jest naprawdę tragedia, a u nas na Podlasiu zapowiadają największe mrozy :strach: Budki przestawię chyba do śmietnika, tam jest chociaż dach i jako tako prawie wszystko jest zabudowane. Muszę tylko porozmawiać ze sprzątaczem, bo żeby było trudniej śmietnik nie należy do mojego bloku :?

Luspa

Post » Pon lis 29, 2010 21:06 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

Paula tak zrób, biedne koty, słuchaj jak chcesz paletę jako parawan, to do usług....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lis 29, 2010 22:07 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

Kocia Lady pisze:Paula tak zrób, biedne koty, słuchaj jak chcesz paletę jako parawan, to do usług....

bardzo chętnie tylko nie mam pomysłu jak to ustawić, potrzebowałabym, żebyś rzuciła okiem :oops: Przestawiać tych budek nie będę, a postawię w śmietniku tą co dojedzie jeszcze do nas. Mam nadzieję, że już niedługo. Wieczorem wyszłam, Chrapek był w budce ledwo się odgrzebał, ale to dobrze, w końcu śnieg też chroni przed zimnem super, a w śniegu budek prawie nie widać. Mam nadzieję, że nie zasypie tak, że one nie dojdą. Malutka rano jeszcze była jak zaczęło sypać zniknęła. Nie wiem, ma jakąś lepszą miejscówę :conf: Znowu się martwię. W śmietniku jedzenie od drugiej karmicielki całkowicie zasypane śniegiem (wieje z otworu) i zamarznięte :( Dałam ciepłego mleka rozcieńczonego wodą, bo chętniej piją niż samą wodę, a chciałam, żeby się rozgrzały, puszkę z suchym i wątróbką. Zjadły na świeżo, także głodne nie będą. Ale to jest jakaś masakra, a przecież to pierwszy dzień.. :strach:

Dzisiaj miała też być łapanka, ale jaki widać... :roll:

Luspa

Post » Pon lis 29, 2010 23:20 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

ja myślę że do tej palety przypiąć pinezkami czarną folię, na całość, i oprzeć ją o mur, będzie ok, jak chcesz jutro do Ciebie zajdę, jak dam radę... :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lis 30, 2010 8:23 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

Kocia Lady pisze:ja myślę że do tej palety przypiąć pinezkami czarną folię, na całość, i oprzeć ją o mur, będzie ok, jak chcesz jutro do Ciebie zajdę, jak dam radę... :oops: :oops:

Byłoby super :( Dzisiaj rano odśnieżyłam im dojście do budek, postawiłam suchą karmę, a Chrapek siedział po drugiej stronie w śniegu.. Chyba nigdy nie zrozumiem sposobu myślenia kotów :(

Luspa

Post » Wto lis 30, 2010 21:39 Re: Chrapkowo..zimno, za zimno :(

Powoli ogarniam zimowy chaos. Malutka wróciła, spała już z Chrapkiem w budce. Jedzonko i woda oczywiście non stop zamarza :roll: Do Chrapkowej budki włożyłam jeszcze polarowy koc, żeby było cieplutko i miło. Druga budka natomiast wygląda jak po walce :strach: wyrwane drzwiczki, odczepiony styropian i folia od wejścia :conf: Jutro to wszystko posklejam..

Zakupiłam też dziś w Rossmanie puszek, suchego i mięsko mielone, żeby wszyscy mieli pełne brzuszki.. :catmilk:

Luspa

[poprzednia][następna]