Radlin i koty Pani I. bez zmian ... WATEK DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 18:29 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Betta pisałaś o tych psach na dogo?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro cze 09, 2010 18:30 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Anna Rylska pisze:to tam są tez psy? tego tematu nie było tutaj?

ile? jakie - wielkość?

Są 2 psy. Jeden bardzo spokojny i kontaktowy, wychodzi sobie sam, biało-czarny w kropy. Drugi ten ze zdjęcia. Oba powinny ważyć do 10 kg, ten leżący non stop i nie ruszający nawet okiem pewnie mniej :( Próbuje mu coś załatwić, ale nie wiem czy się uda... :roll:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Śro cze 09, 2010 20:34 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

:ok: :ok: :ok: zeby jednak nie doszlo do tej eksmisji :roll:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro cze 09, 2010 21:23 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: czekamy na wieści....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro cze 09, 2010 21:43 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Jest ogromna prośba, na cito - czy ktoś mógłby na szybko napisać coś w stylu umowy między P. Ireną Langer a wolontariuszami, w przypadku kiedy kotów nie uda się jej
odebrać

cos w stylu, że ja/my jako wolontariusze będący jutro przy eksmisji zobowiązujemy się do pomocy w przewiezieniu kotów (bo może być że sie tak to się skończy) w zamian za regularne udostępnianie kotów na kastracje/sterylizacje?

umowa zawarta między Ireną Langer, najlepiej miejsce na dane osobowe a wolontariuszami i kropki na nazwiska, czy też z fundacją i też kropki

Bardzo prosimy, to bardzo bardzo pilne- prosze przesłac do bluerat

Anna Rylska

Post » Śro cze 09, 2010 21:56 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

e-mail możesz podać?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro cze 09, 2010 22:32 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

posłałam...

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro cze 09, 2010 23:07 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Jutro jedziemy na 8:00 pod lokal socjalny p.Ireny.
Ja mam 5+1 transporterków, zerduszko ma 2 i nie wiem czy coś jeszcze.

Jeżeli będzie spokojnie, to pakujemy koty w transporterki i przewozimy na nowe miejsce p.Ireny, po drodze "gubiąc" kilka kotów, "no bo pouciekały" .
Skoro ona sama nie wie ile ma tych kotów, może się tak szybko nie zorientuje.
Wtedy od razu zawożę te koty do Opola.
Jeżeli będzie niemiło to łapiemy koty ile się da i rozwozimy (?) po zaklepanych miejscach.

Możliwe miejsca :
*6 kotów Opole
*6 kotów Katowice
*2-3 koty za Sosnowcem, ale z pełnym wsparciem, bo DT nie ma funduszy i nie tymczasuje, zrobi wyjątek dla pilnej sprawy
* 2 koty u znajomej wetki, ale tylko na 2 tygodnie, może wykastrować/wysterylizować
* 1 kotek osoba prywatna
RAZEM 17-18 kotów, ale część chwilowo i ze wsparciem
:( fundacje chcą małe koty i kociaki, a tych nie ma aż tak dużo

Pan terapeuta przekonywał dzisiaj p.Langer żeby pozwoliła przed eksmisją połapać koty do transporterków, żeby nie pouciekały, ale któraś z dziewczyn, pewnie Betta, próbując jeszcze raz przekonać p.Langer do oddania kotów do adopcji zaczęła mówić że koty zostaną zabrane i uśpione więc lepiej niech się zgodzi dobrowolnie na ich zabranie i p.Langer się zamknęła na rozmowy. Powiedziała tylko że jak się tak stanie to ona będzie się bronić siekierą czy jakoś tak.
Nie było mnie tam dzisiaj, więc przekazuję co usłyszałam.

W ogóle zabawa w głuchy telefon przestaje być zabawna - rzekomo powiedziałam zerduszko i Ewelinie, że mogę zrobić z p.Langer co chcę - tak p.Langer powiedziała Bettcie, która jej we wszystko wierzy.
Powtórzę do znudzenia - ja nie chcę z p.Langer nic robić - otwarcie napiszę że jej los mnie nie interesuje - za to zależy mi żeby pomóc kotom. I to rzeczywiście pomóc a nie tylko wywieźć do schroniska.

Druga sprawa - jak zrozumiałam w naszej dzisiejszej rozmowie - Betta posądza mnie o to, że jeżeli p.Langer wyląduje jutro w psychiatryku, to będzie to mój misterny plan i specjalne działanie.

Nie życzę sobie takich pomówień!!!

Za to zamiast mówienia/pisania przydałyby się konkretne fizyczne/namacalne działania!
Chcę zabrać p.Langer koty - źle.
Jak jechałam z terapeutą - źle.
Nie głaszczę jej po główce i nie sponsoruję zakupu posesji o której marzy, żeby zabrać tam swoje koty - źle.

Wybaczcie, ale miałam długi dzień, wydałam kupę kasy na telefony w tej sprawie, wygląda na to że jutro dołączy do tego wyjazd do Opola, musiałam wziąć wolne w pracy, a tu ciągle moje działania są krytykowane, za to brak jest innych propozycji. Można się wkurzyć, prawda?

Pan terapeuta mający doświadczenie w pracy z tego typu osobami stwierdził, że niestety sądząc po zachowaniu p.Ireny są duże szanse że jutro wpadnie w histerię i ją zamkną.
Moim zdaniem ją trzeba leczyć.
Ciągle powtarza ile pieniędzy jest jej winne miasto, że za te pieniądze kupi sobie posesję i zamieszka tam z kotami. Takie są jej oczekiwania. Chęci do współpracy żadnej. Bo cały świat jest przeciw niej, i koniec!
Opowiadała o wycinaniu drzew, że na jakiejś ulicy powycinali korony drzew, że brzozy tam były. A potem zaczyna prawie płakać "bo ja mam na nazwisko Brzezinka" i pyta nas czy wiemy co to znaczy - "to mały lasek z brzózkami".

Zmykam spać, bo padam.

ps. maluszki pół na pół - w najlepszym stanie są kocurki : bez oka i biało-czarny, brykają razem, jedzą aż miło, oczka są niezłe. Mała burasia miała dzisiaj 40,5 temp, ale ma apetyt, oczko lewe ok, prawe brzydkie. Buraś kocurek to największy dzikus, syczy jak go biorę do czyszczenia oczu, oczka są złe. Najgorsze oczęta i problemy z oddychaniem ma para biało-burasiów - koteczka i kocurek, on jest teraz chyba w najgorszym stanie. Koteczka to przylepa, jak czyszczę im oczy, to wdrapuje mi się na ramię i tam siedzi.
Dzisiaj jeden z pierwszej pary brykających chłopaków zrobił kupę z tasiemcem.
Jutro dostaną Baycox na kokcydiozę.
W ciągu dnia są w lecznicy, na noc zabieram je do domu.
Kupiłam kolejny Tobrex, bo 1 op starcza mi na 2 dni! (dziś wieczorem skończyło się to kupione przedwczoraj).
Do kupienia Difadol.
Założę osobny wątek na wydatki i rozliczenia kociątek, żeby było w pierwszym poście.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw cze 10, 2010 7:52 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

trzymam za Was :ok: :ok: :ok: żeby spokojnie było!

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Czw cze 10, 2010 8:01 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

No. Ja również :ok: :ok: :ok:

RudyiSrebrnyKot

Post » Czw cze 10, 2010 8:25 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

bluerat trzymaj się Kochana :1luvu:
wiem, z ewczoraj miałas tragicznie ciężki dzień :cry:

Bardzo prosze o POMOC dla bluerat w zakupie leków i karmy

ona nie da sobie rady, nawet jeśli ma te maluchy na chwilę!, to kosztyje mase kasy, PROSIMY BARDZO!!!

Anna Rylska

Post » Czw cze 10, 2010 8:26 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

bluerat, jesli sa koty mające problem z oczkami, wymagające leczenia oczu, przekaz domkom tymczasowym, aby zgłosiły się do klubu slepaczków po wsparcie finansowe, na razie sa trzy maluchy , które powędrowały do fiony.22, nie wszytskie wątki jestem w stanie monitorowac , nie zawsze dt docierają i wiedzą,ze może być grosikiem wsparty od slepaczków; trzymamy kciuki i czekamy na wieści, oby dobre :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 10, 2010 10:04 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

POTRZEBNE SĄ MIEJSCA NA KOTY - CHOCIAŻ NA PRZETRZYMANIE PO STERYLKACH I POTEM MOŻNA JE WYPUŚCIĆ BO SĄ DWA DZIKUSY

Dziewczyny zostały zdaje się z 11 kotami i nie ma co z nimi zrobić - p. Irena zabrała chyba tylko 4 koty, resztą zgodziła się oddać "na przechowanie" dziewczynom - TYLKO GDZIE?

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Czw cze 10, 2010 10:35 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

malawaszka pisze:[b]POTRZEBNE SĄ MIEJSCA NA KOTY - CHOCIAŻ NA PRZETRZYMANIE PO STERYLKACH I POTEM MOŻNA JE WYPUŚCIĆ BO SĄ DWA DZIKUSY

Dziewczyny zostały zdaje się z 11 kotami i nie ma co z nimi zrobić - p. Irena zabrała chyba tylko 4 koty, resztą zgodziła się oddać "na przechowanie" dziewczynom - TYLKO GDZIE?
[/b]

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 10, 2010 10:41 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

:!: :!: :!:

Anna Rylska

[poprzednia][następna]