Moja gromadka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 28, 2007 19:01

Aga_ pisze:Luuudziee, czy im tak zostanie :crying: ? Te galopady nocne? Same galopady to nic, ale te wrzaski Filipka ( sam gryzie mocno ale jego nie wolno) 8O . Sąsiedzi pomyślą, że dręczę kota :? Wczoraj, była powtórka z rozrywki. Podejrzewam, ze pora miedzy północa a pierwsza w nocy, bardzo im odpowiada :lol: .
Na domiar wszystkiego, juz po zabawie, mały zamiast grzecznie ułozyc się do drzemki, jak to kiedyś bywało :wink: , maltretował moja reke. Bez żadnej atencji, bynajmniej :strach: . Pazurzyska i zębiska podkręcił chyba na maksimum mocy :wink: A takie różowiutkie podniebienie ma ... :mrgreen:

Muszę cię zmartwić. Tak im zostanie. Znaczy, lubia się po prostu. Pzdr.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon paź 01, 2007 7:54

Przegladamy forum , ja i Filipek. I niech ktos mi nie mówi, że koty nie mają intuicji...własnie trafiłam na wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66421&start=0 kotka z niesprawną łapką. Powiększam fotke, a maluch aż usiadł jakby wiedział o co chodzi 8O .

Galopady, ostatnie dwie noce - w porządku. Doszłam do wniosku, że przekarmiam koty , przez to spią całymi dniami a w nocy buszują :wink:
Aga_

Post » Pon paź 01, 2007 10:20

a może jak by nie dawać kociastym spać po południu ja tak robie to noce są spokojniejsze :wink:

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Sob paź 06, 2007 14:37

Poznalismy juz walory łazienki i jak każdy prawdziwy kot, lubimy siedzieć na ( lub w ) wannie :D Zabawnie to wygląda jak dwa koty maszerują ze mną wieczorem do łazienki , albo miauczą pod drzwiami żeby je wpuscić.

Niestety ale zaczęły również nęcic drzwi wyjsciowe, a raczej ciekawość tego co jest za nimi :roll:
Z tego powodu kupiliśmy obróżkę ( gdyby chciał sie niepostrzezenie wymknąć, co mam nadzieję się nie zdarzy, ale lepiej dmuchać na zimne).
Obróżka jest jeszcze za duża, więc przypadła pierwszej damie, która ( o dziwo !) sama nadstawiała się do jej ubrania i wciąż ja nosi). Mały jak nabierze masy to dostanie swoja nową, ma to byc sygnał, że kot jest CZYJŚ w razie jakiegokolwiek wypadku.
Mini zdarzyło się dwa razy niespodziewanie wymknąć ( raz przez gapiostwo naszego syna, a raz pod pudełkiem pizzy, któą własnie podawał dostawca). Na szczęście ona ma tak, że jak kogos tylko usłyszy na schodach to od razu myk pod drzwi i zaczyna drzec japę. Filipcio niestety nie byłby w stanie usłyszeć nadchodzących kroków i różnie mogłoby się to skończyć.
Aga_

Post » Sob paź 06, 2007 15:09

Aga_ pisze:Poznalismy juz walory łazienki i jak każdy prawdziwy kot, lubimy siedzieć na ( lub w ) wannie :D Zabawnie to wygląda jak dwa koty maszerują ze mną wieczorem do łazienki , albo miauczą pod drzwiami żeby je wpuscić.

A jakie to ciekawe, kiedy woda ucieka do rury. Olko to lubi leżeć w zlewie, kiedy ja się kąpie. Czasem łazi po krawędzi wanny i poluje na wszystko co się rusza pod wodą więc wychodzę podrapany.

Aga_ pisze:Niestety ale zaczęły również nęcic drzwi wyjsciowe, a raczej ciekawość tego co jest za nimi :roll:
...

No pewnie ale jak coś mocniej stuknie to wieją. Na Filipka musisz uważać. Kiedy będą następne fotki? To najpiękniejszy kocurek zaraz po moim Olku ;-) Pzdr.

PcimOlki

Post » Sob paź 06, 2007 15:26

Ja zawsze uważam na koty, manię mam. Zawsze przed wyjsciem sprawdzam gdzie są, żeby nie zamknąć któregos w szafie np.
Zdaje sobie sprawę, że chwila nieuwagi, jakis pośpiech..A nie wszystkim sąsiadom ufam jeżeli chodzi o podejście do zwierzat. Jeden mieszka pietro niżej...a głuchota Filipcia zmniejsza jego czujność.
Jeżeli chodzi o znalezienie sie na zewnatrz, to długa droga bo IV pietro. Minia niżej niz na III nie schodzi ( jak sprztam na swoim pietrze) bo wpada w panike, traci orientację jak zejdzie niżej.
Aga_

Post » Sob paź 06, 2007 15:47

Ja mam szafy kociootwieralne z każdej strony. Toż to jest ich ulubione miejsce. Ciągle musze wkładać z powrotem to, co Olko wywali. Co do wychodzenia, Pcimek za daleko nie idzie ale Olo... windą muszę go ścigać. Jaką on robi śmieszną minę, kiedy mnie widzi, jak idę ze strony z której mnie być nie powinno. Pozwalam im na to tylko w godzinach głęboko nocnych. Olo już wie, że istnieją piętra i nie każde drzwi w pionie to są te właściwe. Pzdr.

P.S. Dostałem od rodziców książkę "Koty - minikompendium". Jest w niej zdjęcie Filipka/Olka i opis, że to jest "kot pospolity - biały". Taki pospolity to on nie jest według mnie.

PcimOlki

Post » Sob paź 06, 2007 16:16

PcimOlki pisze:P.S. Dostałem od rodziców książkę "Koty - minikompendium". Jest w niej zdjęcie Filipka/Olka i opis, że to jest "kot pospolity - biały". Taki pospolity to on nie jest według mnie.

Tez coś 8O
:wink:
W kwestii szaf, u mni jedna ( w ststemie comandora) jest stale otwarta. Jak tylko zasune drzwi, Minia oduwa je nieznacznie tak, żeby mogła się wspinac po półkach niczym po drabinie .I opierajac sie plecami o drzwi dochodzi do samej góry. Jak drzwi sa całkowicie odsunięte koteczka nie ma takiej mozliwości :lol: Potrafi także odsuwać szuflady w komodzie , a że sa tam skarpetki i slipki moich dzieci, więc ma zajęcie na jakiś czas i swietna zabawę. Zapomina tylko powkładać to na swoje miejsce z powrotem.
Aga_

Post » Sob paź 06, 2007 21:16

Aga_ pisze:
PcimOlki pisze:P.S. Dostałem od rodziców książkę "Koty - minikompendium". Jest w niej zdjęcie Filipka/Olka i opis, że to jest "kot pospolity - biały". Taki pospolity to on nie jest według mnie.

Tez coś 8O
:wink:

No właśnie. Ja w necie znalazłem informację o 2 (bez Filipka i Olka) żyjących w polsce takich pięknotach. Jednego widziałem tutaj, znaczy w Dublinie.

Aga_ pisze:W kwestii szaf, u mni jedna ( w ststemie comandora) jest stale otwarta. Jak tylko zasune drzwi, Minia oduwa je nieznacznie tak, żeby mogła się wspinac po półkach niczym po drabinie .I opierajac sie plecami o drzwi dochodzi do samej góry. Jak drzwi sa całkowicie odsunięte koteczka nie ma takiej mozliwości :lol: Potrafi także odsuwać szuflady w komodzie , a że sa tam skarpetki i slipki moich dzieci, więc ma zajęcie na jakiś czas i swietna zabawę. Zapomina tylko powkładać to na swoje miejsce z powrotem.

Ona nie zapomina. Jej się zwyczajnie nie chce. Tak jak mi i Olciowi. Po co ma robić coś, co i tak zostanie zrobione. To jest właśnie kocia inteligencja.
Muszę nakręcić kiedyś filmik jak Olko otwiera sobie drzwi łapiąc łapką za klamkę. Naprawdę jest to fascynująco - zabawne. Pzdr.

PcimOlki

Post » Pon paź 08, 2007 9:24

ale tu się dzieje - znaczy pisze:D :wink:

sweet-a

Post » Pon paź 08, 2007 21:25

sweet-a pisze:ale tu się dzieje - znaczy pisze:D :wink:

A jakie koty tu są :-). Biały książę z zielonymi oczkami i biały król z żółtymi okami. Do tego jeszcze mają dwie najpiękniejsze panienki z którymi wcale się nie kłócą ;-). Pzdr.

PcimOlki

Post » Wto paź 09, 2007 10:22

Strachelnie dokazujemy :wink: , drzemy japę z nudów, z rozłąki, bo nie mozemy spróbować co duzi maja na talerzach, z niemożnosci dorwania owada na scianie :lol: .
Nawet Minia juz czasami ma dość :wink:
ObrazekCzyż nie jestem boski :?:

Paweł i Gaweł w jednym stali domku..Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 19, 2010 21:06 przez Aga_, łącznie edytowano 2 razy
Aga_

Post » Wto paź 09, 2007 10:39

ależ on rosnie jak na drożdżach 8O , ale te pudełeczko na drugim zdjęciu się pod nim ugina :wink:

sweet-a

Post » Wto paź 09, 2007 10:45

A dla mnie on wciąz za chudy jest :wink: I taki długaśny, zwłaszcza ogon ...
Aga_

Post » Wto paź 09, 2007 10:55

Aga_ pisze:A dla mnie on wciąz za chudy jest :wink: I taki długaśny, zwłaszcza ogon ...
to widocznie taki typ :wink: moja Fifi ma też strasznie długi ogon :)

sweet-a

[poprzednia][następna]