Brzusie - jednak zbieramy kandydatury. Do piątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 06, 2006 7:43

Piekna pogoda zalozylam siatke na tarasie wczoraj .Kociaste wylazly ja lezylam na kocyku opalam sie pod jedna pache wtulil sie stefek na nogach polozyl sie Leos a na brzuch wylazla Niunia.Qrcze jak tu sie opalac :twisted:
one zawsze przylaza jak ja nie chce jak wolam ..to se moge wolac do upojenia :roll: no chyba ,ze mam cos apetycznego w rekach.
Obrazek

123

Od: Sob paź 29, 2005 14:53

Post » Sob maja 06, 2006 9:09

Czytam, czytam i zastanawiam sie jak zmusic kota do picia. Chester tez mial zageszczona krew, nie chcial pic i jesc. W uzyciu dosc dlugo byla strzykawka, tylko, ze ja mu podawalam nia mleko,convalescence i zmiksowane miesne Hill'sa, ale tu chodzilo o to, ze tez nie jadl, a sama woda bez wartosci.
Ktos wyzej napisal, ze kot lubi jak miesko jest troche woda polane i wtedy zlizuje. I to jest wlasnie niezly sposob.
Jak Chester zaczal troche jesc, a z piciem byl dalej na bakier, to mu mocno zalewalam ciepla woda np wolowine.Stalam nad nim jak kat i dolewalam co chwila.Czasami do jezyczka przyczepil sie kawalek mieska :-) a woda byla wypita. Moze sprobuj z taka wolowinowa lub kurczakowa woda. Tak zeby miesko plywalo.Jesli dobrze zrozumialam Twoj kot lubi jesc :-) Zeby wylowic to co lubi bedzie musial wypic wode.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Na pocieszenie powiem, ze Chester tez nie lubil wody z miseczki, tylko kran i kran. A teraz, od dluzszego juz czasu uznaje tez miche :-)

Podzielcie sie wiedza? Co to za fontanny o ktorych piszecie? Gdzie mozna je zobaczyc?

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Sob maja 06, 2006 9:30

Anna_33 pisze:Podzielcie sie wiedza? Co to za fontanny o ktorych piszecie? Gdzie mozna je zobaczyc?

Zobaczyc mozna tutaj: http://animalia.pl/produkt.php?kat=48&id=3778

Ja kupowalam w naszym forumowym sklepie www.mruczacza.pl - z tego co wiem gosiak doda niedlugo fontanne do oferty sklepu, ale brakuje jej rak.

Balam sie, ze koty ja zignoruja, ale nie - naprawde sa zainteresowane, pija duzo - a ja jestem cala happy :D

Edit: fontanna jest juz dostepna w mruczaczy - w dziale misek ;)

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Sob maja 06, 2006 13:03

Tak, Aniu, Antoś jest żarłoczkiem :D W końcu trafił do Klubu jako Brzuś, a nie Sympatyk (wolałabym, żeby był Sympatykiem, ale brzunio ma za duży na Sympatyka :wink: )
No pić on nie chce w ogóle, kiedyś chociaż pił ze zlewu i mojego kubka, teraz w ogóle nie chce. Polewam mu mięso wodą, ale jak ma jej za dużo, to owszem, zje mięsko, przy okazji wypije wodę, a potem puszcza malowniczego pawia :wink: :twisted: Na razie znalazłam iloś wody, która można mu spokojnie dać strzykawką bez ryzyka pawia - max 5 ml jednorazowo. Więcej powoduje rzyganko...
Na fontannę się czaję, ale boję się, że on i tak ją oleje. Ale skoro jednak Kawusia, która pić nie chciała, do fontanny się przekonała, to może i ten łobuz da się skusić :D
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Nie maja 07, 2006 15:56

galla pisze:Na fontannę się czaję, ale boję się, że on i tak ją oleje. Ale skoro jednak Kawusia, która pić nie chciała, do fontanny się przekonała, to może i ten łobuz da się skusić :D

Po dwoch dniach - bo fontanne mamy od piatkowego popoludnia musialam uzupelnic wode, tzn. calkowicie wylalam resztke starej i nalalam nowej - bylo juz niewiele - a wlewa sie 3 litry, wiec niezly wynik :D :D :D

piegusek

Post » Pon maja 08, 2006 14:10

piegusek pisze:Po dwoch dniach - bo fontanne mamy od piatkowego popoludnia musialam uzupelnic wode, tzn. calkowicie wylalam resztke starej i nalalam nowej - bylo juz niewiele - a wlewa sie 3 litry, wiec niezly wynik :D :D :D

Nooo pięknie :D Gratulacje :D Masz niezłych pijaków w domu :wink:

No to ja czekam na wypłatę i to kupuję, bo mam dość dopajania Antka strzykawką. On zresztą też ma tego dość :twisted:
Obrazek

galla

Post » Nie maja 14, 2006 1:27

W ciągu ostatnich dwóch dni weszły nam do sakieweczki kolejne pieniążki - od dzioby125 i leelex.
Dziękujemy Wam za powiększenie naszego brzusiowego portfelika :D :D :D

I przypominamy o rozglądaniu się po forum w poszukiwaniu osoby, której pomożemy w tym miesiącu - wszak mamy już 14 maja :!:
Obrazek

galla

Post » Wto maja 16, 2006 11:49

Ja proponuję mama2.
Są u niej 3 kociaki z KK i każdy grosz się przyda.
I to, jak najszybciej...

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto maja 16, 2006 12:48

A może gagatek i velvet ze Stalowej Woli. Maja chora białaczkową kicię, kilka kotów w piwnicy i Stefana do pilnego odjajczenia (chyba nic nie pokręciłam).

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto maja 16, 2006 23:06

Kochani, mamy dwie propozycje, ktoś jeszcze znalazł kogoś, komu powinniśmy pomóc?
Jutro napiszę ile dokłądnie mamy pieniędzy, dziś nie dałam rady wszystkiego podliczyć, bo pomagałam Janie w rozmowach z karmicielkami i ewentualnym transporcie kotki do leczinicy. Jutro wszystko napiszę :D
Teraz już mogę Wam powiedzieć, że mamy ponad 100 zł. Ale nie wiem dokłądnie ile ponad, muszę wrzucić ostatnie wpłaty do mojego arkusza zmyślnego :wink:
Obrazek

galla

Post » Wto maja 16, 2006 23:21

galla pisze:Kochani, mamy dwie propozycje, ktoś jeszcze znalazł kogoś, komu powinniśmy pomóc?

Ja niezmiennie typuje eve69 - u niej coraz wiecej kotow do wyleczenia i wykarmienia...

piegusek

Post » Śro maja 17, 2006 18:56

Do wysłania mamy <b>129,20 zł</b> :D :D :D

No i mobilizacja, mobilizacja, komu wyślemy pieniążki?
Mamy 3 propozycje, wszystkie pojedyncze, popierajcie, mamy pieniądze do oddania :D :D :D
Obrazek

galla

Post » Śro maja 17, 2006 19:35

No to ja popieram kandydaturę eve69 :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw maja 18, 2006 8:37

to ja proponuję berni i spieszę donieść, że dzisiejsze ważenie Colcika pokazało, że tyjemy i mamy 6,4 kg. 8O
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Czw maja 18, 2006 10:06

Dzioby, no w końcu Brzuś :wink: Szlachectwo zobowiązuje :twisted:

A - mamy nieco więcej pieniążków - 134,20 zł !!!
Ja, główny skarbnik, zapomniałam wpłacić o czasie :oops: :oops: :oops:
Ale ponieważ pieniążki nie zostały jeszcze wysłane, to nie ma problemu :wink:

Kochani, co tak mało tych głosów? :wink:
Obrazek

galla

[poprzednia][następna]